Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

29 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

A Gazetesi 29 Nisan Bursa Haberleri

”Esnafta umut bilmez”. 29 Nisan Bursa haberleri. Bursa ticaretinin kalbi durumundaki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, bir aylık korona virüs arasından sonra faaliyetlerine başladı. Esnaf, bayram alışverişine umut bağlarken, tarihi çarşının yanı başındaki Tuzpazarı ve Reyhan pazar yerlerinde ise yoğunluk yaşandı. Esnaf durgunluğun dünyanın her yerinde yaşandığını, salgından sonra daha güzel işler yapabileceklerine inandıklarını ifade etti.

Bursa haber gazetesi ”Plazma tedavisi umut veriyor”. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Türkiye’nin korona virüsle mücadelede başarılı sonuçlar almaya başladığını ifade ederek, tünelin ucunun göründüğünü söyledi. Esgin, ”Bursa’da salgınının görülmeye başladığı ilk günden bu yana vaka artış ve ölüm artış hızında Türkiye ortalamasının altında seyrediyor. Bu durum alınan tedbirlere uyulduğunu gösteriyor” dedi.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Fedakarlık şart”. Normalleşme takviminin olgunlaştığında paylaşılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Hayatı bu derece sınırlandırmanın nasıl bir maliyeti olduğunun farkındayız. Fedakarlık yapmazsak çok daha ağır kayıplar yaşayacağımızı da biliyoruz. Bir müddet daha dişimizi sıkacağız” dedi. Salgın sonrasındaki sürece de dikkat çeken Erdoğan, ”Dünyadaki değişimin mahiyeti, ülkemizin önünde çok büyük fırsat pencereleri açılmakta olduğuna işaret ediyor.

Bursa hayat gazetesi ”Osmangazi’nin beş noktasında dağıtım”. Osmangazi Belediyesi de ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırladığı sıcak yemek dağıtımına başladı. Sokağa çıkma yasağının olmadığı günlerde 17.00-18.00 saatleri arasında ilçenin 5 noktasında iftarlık yemek dağıtılıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her gün 4 çeşit yemeği 3 bin kişi ile buluşturduklarını söyledi.

Bursa sancak gazetesi 29 Nisan Bursa Haberleri

”Osmangazi iş başında”. 29 Nisan Bursa haberleri. Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün Türkiye’De ilk görüldüğü günden itibaren dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdüren Osmangazi Belediyesi, son 1 haftada 161 meydan, 109 cadde ve sokak ile 231 resmi kurumda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Ayrıca 18 bin çöp konteyneri de ilaçlandı.

Bursa şehir gazetesi ”Esgin’den çifte bayram müjdesi”. Türkiye’nin korona virüsle mücadelesinde tünelin ucunun göründüğünü belirten AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin, ”Bursa’da geçtiğimiz hafta başlayan immun plazma tedavisinde hasta talepleri en hızlı şekilde karşılanıyor. Yeterli sayıda plazma bağışçımız var. Bu süreçte bölgemizdeki diğer şehirlere plazma tedariki yapıyoruz. Halkımız da alınan tedbir ve önlemlere harfiyen uyduğu sürece çifte bayramı hep birlikte yaşarız” dedi.

Bursa’da meydan gazetesi ”Her akşam servis”. İhtiyaç sahibi vatandaşların da iftar saatlerinde sıcak bir yemekle buluşması için Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burfaş devreye girdi. Yemek yapamayacak kadar yaşlı, engelli veya ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 1600 vatandaşın evine her akşam sıcak iftar yemeği götürülüyor. Başkan Alinur Aktaş, dağıtıma çıkacak personeli özellikle uyardı. Aktaş, Burfaş personeline hitaben, ”Mübarek Ramazan’ın yüzü suyu hürmetine lütfen kendi anne, babanıza, ailenize bunu götürüyor gibi ilgi ve alakayla götürün. Vatandaşlarımıza benim de selamlarımı iletin” dedi.

Bursa gazetesi ”1 Milyonu aştı”. ABD korona virüs salgınından en çok etkilenen ülke konuma geldikten sonra, sağlık sisteminde büyük sıkıntılar yaşamaya başlamıştı. Son açıklanan sayılara göre ülkede vaka sayısı 1 milyonu geçerken, ölü sayısı 57 bin oldu. Tüm bu olayların üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, daha önce 55 ülkeye tıbbı yardım yaşıyan askeri uçak, dün Esenboğa Havalimanı’ndan ABD’ye hareket etti.

Kent gazetesi 29 Nisan Bursa Haberleri

”TÜRK-İŞ araştırdı”. 29 Nisan Bursa haberleri. Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı’yla ilgili Türk-İş’in yaptığı araştırma sonuçları açıklandı. Tabloya göre, 2 bin 324 lira asgari ücret 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesine bile zor yetiyor. Çünkü, 4 kişinin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için her ay 2 bin 374 lira harcama yapması gerekiyor. Yani aldığı asgari ücretin üzerine 50 kendi cebinden eklemesi lazım.

Okur gazetesi ”İnegöl’ün bu gençleri hayırda yarışıyor”. 2007 yılında Yunus Emre Lisesi’nden mezun olan lise arkadaşları, Ramazan ayında İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine erzak kolisi dağıttı. Hayırda yarışan gençler, Ramazan ayında İnegöl’de farklı etkinliklerde bulunacaklarını, virüsün geçmesi halinde Kurban Bayramı’nda hem İnegöl hem de yurt dışında kurban eti dağıtmak için program yaptıkları öğrenildi.

Yeni dönem gazetesi ”Yavuzselim nefes alacak”. Yıldırım Belediyesi, Yavuzselim Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin metrekarelik alanda kurulacak meydan ve park için çalışmalarını sürdürüyor. Çocuk oyun alanından spor alanına, yürüyüş yollarından dinlenme alanlarına kadar birçok sosyal donatının yer aldığı proje bölgeye nefes aldıracak. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ”Yeşil alan miktar ve sosyal donatı alanı sayısını artırdıkça, şehirde yaşayan insanların yaşam kalitesinde de pozitif bir değişme olacaktır” dedi.

Marmara gazetesi ”Yerli aşı yıl sonuna hazır”. Aşı konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirten Esgin, ”Hükümetimizin de büyük destek verdiği yerli aşı çalışmalarımızı yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bu noktada ilaç tedariğimizde de herhangi bir sıkıntı yok. Türkiye olarak immün plazma tedavisinde de önemli aşamalar kaydettik. İlk immün plazma tedavisi uygulanan hasta korona virüsü yendi. Bursa’da geçtiğimiz hafta başlayan immün plazma tedavisinde hasta talepleri en hızlı şekilde karşılanıyor” diye konuştu.

Tuna gazetesi 29 Nisan Bursa Haberleri

”Başvurular 4 bini geçti”. 29 Nisan Bursa haberleri. Corona virüs salgının ardından işini kaybeden ve zor durumda olan vatandaşlara, bin liralık destek ödemesi için e-devlet üzerinden başlatılan başvurular devam ediyor. Daha önce iki ayrı ödeme takviminde Orhangazi’de 2 bin 37 kişiye 1000’er TL ödenmişti. Üçüncü faz için ise yapılan başvurular Orhangazi’de 4 bini buldu. Yapılan başvurular sistem üzerinde süzgeçten geçtikten sonra kriterlere uygun olanlar için 1000’er TL ödeme yapılacak.

Yörem gazetesi ”Minimum zamla hizmete hazırız”. Ersoy: ”Korona virüs nedeniyle yapılan kısıtlamalar her üründe olduğu gibi et ürünlerinde de zam ile karşılık buldu. Şato79 firmasın olarak sadece birkaç üründe minimum düzeyde zam yaptık. Bazı ürünlerimiz ise eski fiyatları ile satışa devam ediyor. Ayrıca beyaz ette uzun zamandır uyguladığımız en hesaplı ürün kampanyamız bu zorlu süreçte de durmaksızın devam ediyor” açıklamasında bulundu.

 

28 Nisan Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522