Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

1 Mayıs İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 1 Mayıs İstanbul Haberleri

”Okullar haziranda açılacak”. 1 Mayıs İstanbul haberleri. Türkiye’nin korona mücadelesi sıkı sıkıya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tedbirler çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaparak, ”31 Mayıs’a dek böyle devam edeceğiz” diye konuştu. Selçuk, bakanlık merkez binasındaki açıklamasında, ”Uzaktan eğitim, 31 Mayıs’a kadar uzatıldı” derken, ”Salgının başladığı tarihten itibaren uzaktan eğitime geçmenin faydalarını görüyoruz. Uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır” dedi.

Anadolu gazetesi ”Küresel büyüme durdu”. Uysal, ”Salgının hızla yayılması ekonomileri birçok kanaldan etkiledi. Küresel tedarik zinciri ve üretim üzerinde etkisini gösterdi. Salgın nedeniyle küresel büyüme görünümlerindeki zayıflama derinleşmektedir. Salgının küresel birliktelik kazanmasıyla birlikte gelişmekte olan ülkelerden yüksek miktarda fon çıkışları gerçekleşmiştir.” dedi.

Dokuz sütun gazetesi ”Tır hangara çekildi”. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre: Türkiye’ye giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısına gelen Türk plakalı TIR, risk analizine tabi tutulmasının ardından, şüpheli görülerek x-ray tarama sistemine yönlendirildi. X-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluğa rastlanması üzerine TIR, arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpeklerinin de dahil olduğu aramada, 150 ahşap kutu içerisinde Türkiye’ye sokulmak istenen 1500 adet canlı kraliçe arı, 1 kilo esrar, 16 adet oto yedek parçası, 235 adet çakı ve 107 adet çakı kılıfı ele geçirildi. Kaçak eşyalara el konulurken, Canlı kraliçe arıları yetkililere teslim edildi. Azerbaycan gazeteleri ile Azerbaycan gündeminden haberdar olabilirsiniz.

Damga gazetesi 1 Mayıs İstanbul Haberleri

”Maddi olarak herkesin sorununu çözemeyiz”. 1 Mayıs İstanbul haberleri. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi canlı yayında vatandaşların sorularını cevaplandırıldı. Dört aydan beri kirasını ödeyemediğini, faturalarının biriktiğini belirten bir vatandaş belediyeden yardım isteyince Kemal Çebi, ”Sizinle arkadaşlarımız irtibata geçecekler” dedi. Gönül ister ki tüm Küçükçekmece’nin bu tip sorunlarını çözebilecek imkanlara sahip olalım” diyen Çebi, ”İmkanlar 2 türlü: maddi ve yasal imkanlar. Buna yasal olarak mevzuatın izin vermesi gerekiyor. Şuan öyle bir mevzuatımız yok, kaldı ki maddi olarak da yok. Çünkü bu 1 tane değil, 2 tane değil. Onun için öncelikle Kaymakamlığa müracat etmeni öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Günboyu gazetesi ”Küçük işletmeler”. Bakan Berat Albayrak, Halkbank’ın oda ve borsalara kayıtlı küçük işletmelerin bir talebini daha yerine getirdiğini söyledi. Bakan Albayrak, Twitter’dan yaptığı açıklamada ”Halkbank, oda ve borsa kayıtlı küçük işletmelerin bir talebini daha yerine getirdi. Yıllık satışı 3 milyon TL ile sınırlı şahıs işletmeleri için finansman modeli devreye alındı. %7,5 maliyetle, 6 ay ana para ve faiz ödemesiz, 36 ay vadeli destek programı hayırlı olsun” diye belirtti.

Hürses gazetesi ”1 Milyon Yazılımcı Projesi’ne yoğun ilgi”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 1 Milyon Yazılımcı Projesinde başvuru sayısının 1 haftada 451 bine ulaştığını bildirdi. Albayrak, projesindeki gelişmelere ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Projeye yoğun ilgi olduğuna dikkati çeken Akbayrak, ”1 Milyon Yazılımcı Projemiz gençlerin büyük teveccühüyle karşılaştı.

İstanbul gazetesi ”8 Pakistanlı’nın inanılmaz yöntemi”. Kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yapan ve Avrupa’ya kaçamak için Çanakkale’ye giden 8 Pakistanlı burada polis ekiplerine yakalandı. 14 günlük karantina sürecinin ardından serbest kalan ve İstanbul’a gitmek için harekete geçen 8 Pakistanlı akıl almadık bir yola başvurdu. Uygulama noktasındaki polis ekipleri, yürüyerek gelenleri durdurarak kimlik sormak için durdurunca duyduklarına onlar da şaşırdı. Pakistanlıların Çanakkale’den İstanbul’a yürüyerek gitmeye çalıştıklarını öğrenince, 8 kaçağı gözaltına aldı. 8 Pakistanlı işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi’ne götürüldü.

İstanbul gazetesi 1 Mayıs İstanbul Haberleri

”ABD’nin New York kentinde korona virüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşayan bir  cenaze evi, 50 cesedi dondurucusu olmayan kamyonetlerde muhafaza etmeye çalıştı. etrafa kokunun yayılması üzerine mahalleli polise şikayette bulundu. ABD’li yetkililer çürümeye terk edilen cesetler nedeniyle cenaze evinin faaliyetlerini duyurdu.

İttifak gazetesi ”Türkiye Cumhuriyeti rejiminin sahibi millettir”. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’li bazı yöneticilerin Cumhurbaşkanlığına karşı kullandıkları ‘sarayı rejimi’ ifadelerine sert tepki gösterdi. Yassıada zihniyetinin demokrasiyi felç etmek istediği zaman işe rejim tartışması açarak başladığını vurgulayan Çelik, ”Seçilmiş hükümeti ‘rejim olarak suçlamak bu vahşi zihniyetin ilk adımdır” dedi. Türkiye Cumhuriyeti rejiminin tek sahibinin millet olduğunun altını çizen Çelik, ”Bu ülkede kimin iktidar olacağına milli irade karar veriyor. Milli irade, Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi ile anılır” diye konuştu.

Vatan gazetesi ”Otogarda ‘sahte seyahat belgesi’ pazarlığı ile yüksek fiyattan bilet”. Korona virüs tedbirleri kapsamında seyahat etmek isteyen vatandaşların kaymakamlıklardan ‘seyahat izin belgesi’ alması gerekiyor. Bazı satıcılar ise belgesi olmayan vatandaşlara e-devletten imzasız-mühürsüz evraklar karşılığı yüksek fiyattan bilet satıyor.

Son-An gazetesi

”Petrol sektörüne yönelik tedbirler açıklandı”. 1 Mayıs İstanbul haberleri. Ankara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sonrası petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanmanın küresel anlamda petrol arama ve üretim faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Türkiye’nin enerji bağımsızlığının ve birçok stratejik alandaki üretimin altyapısını oluşturan yerli petrol ve doğal gaz arama ve üretiminin devam etmesinin öneminin vurguladığı açıklamada, ”Sektörün desteklenmesi, bu sektördeki istihdamın korunması ve salgın sonrasına çok daha güçlü bir şekilde hazırlanması için pek çok destek sağlanmaktadır. Petrol arama ve üretim sektörüne sürecin atlatılması için önemli katkı sağlayacak önlem ve destekler, Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği petrol arana ve üretim atağının sağlam ve sürdürülebilir olması için büyük önem taşıyor.

Tünaydın gazetesi ”İftara online sipariş”. İstanbul-Bu yıl 11 ayın sultanı Ramazan ayını korona virüs nedeniyle biraz farklı yaşıyoruz. 31 ilde yaklaşık 63 milyon kişi Ramazan’ın ilk orucunu sokağa çıkma yasağı içinde karşıladı. Salgın hastalık, bir çok alışkanlığımızı değiştirdiği gibi Ramazan iftarlarını da değiştirdi. Artık bir çok evde iftar saatinde sofrada: yapılan yemekler değiş, verilen siparişlerin gelmesi beklenir oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522