Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

16 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

16 Nisan Bursa Haberleri A Gazetesi

”Osmanlı tokatı yakın”. 16 nisan bursa haberleri. Bazı hastalık halleri vücutta değil, düşüncededir. İşte bunun en güzel örneği özel bankalarımızdır. Devletin çağrısını duymazdan geliyorlar. Tüm dünyada geçerli olan olağanüstü şartların ışığında, devletin açıkladığı tedbirlere aykırı eylem içinde durarak, devlet ve millet gözünde itibarlarını sıfırlamak üzereler. Devlet, ”Düşük faizli işletme kredisi ver” diyor. Bunlar bşka yoldan yürüyor, başka telden çalıyor. Devlet, kısa çalışma ödeneği veriyor, vergileri öteliyor. Bunlar, devletin yüzde 80 riski üstlenmesine rağmen, faiz karlarından bir nebze taviz vermeye yanaşmıyor.

Bursa haber gazetesi ”Evde kaldı boş durmadı”. İnsanlar kadar sokak hayvanlarınında yaşamını etkileyen koronavirüs nedeniyle canlılara ilçenin muhtelif yerlerine yem ve mama bırakarak beslenme desteği sağlayan Yıldırım Belediyesi, hayvanseverlerle birlikte bu zorlu yaşam mücadelesinde sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyor. Bu kapsamda, keresteci Süleyman Özdemir, salgın nedeniyle ‘Evde kal’ çağrılarına uyarak mahalle sakinlerinin attığı geri dönüşüm malzemelerini değerlendirmek istedi. Özdemir, sevimli dostlar için geri dönüşüm malzemelerinden 5 kedi evi yaptı.

Bursa hakimiyet gazetesi ”2 milyon barajı aşıldı”. İlk olarak 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüste dünya genelindeki vaka sayısı 2 milyonun üzerine çıktı. Küresel salgında 128 binden fazla can kaybı yaşandı. Tedavi gören 484 bin kişi hastalığı yendi. Salgının Avrupa’ya maliyeti 3 trilyon Euro olarak açıklandı.

Bursa hayat gazetesi

”En değerli yatırım”. Uluslararası Murat Hüdavandigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yabancı öğrencileri, korona virüsün başlamasının ardından ortak karar aldı. 5 kıta ve 70 ülkeden gelen 230 öğrenci kendilerine kucak açan Türkiye’ye destek olmak için hemen işe koyularak çalışmaya başladı. Öğrencilerin sabah uzaktan eğitimle derslerini yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ”Öğleden sonra da Teknoloji Üretim Merkezi’nde tam gün Sağlık İl Müdürlüğümüzün talebi üzerine siperlikli maske maske aparatı ve solunum yolunda kullanılan aparat üretiyorlar” dedi.

Bursa sancak gazetesi ”Bu hakkı buna kim verdi”. Çevrilen teller yüzünden bölgedeki sağlık kuruluşlarına gidemeyen engelli vatandaşlar, metro istasyonundan da  geçemiyor. Konuyla alakalı konuşan Nilüfer Karaman Spor Kulübü yetkilileri ”Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok!” derken, mağdur olan engelli vatandaşlar da isyan etti. Vatandaşlar ”Bunu yapan her kimse kendi insanlarına düşmanlık ediyor. Vatandaşın işini zorlaştırıyor. Bunun adı resmen eziyet etmektir. Bu nasıl bir kural tanımamazlıktır ki, devletin metro istasyonunu tel örgüyle çevirmişler. Bu yapılan zulüm karşısında ilgililer sesimizi duysun” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

Bursa şehir gazetesi ”Bursa’da 36 yeni kuyu açıldı”. Bursa Büyükşehir Belediyesi, son 15 yılın en sıcak kışının yaşandığı Bursa’da yaz aylarında herhangi bir susuzluk sorunu yaşanmaması için açılan 36 kuyuda sağlıklı içme suyuna ulaşırken, Bursa’nın susuzluk sorunu olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, su tüketiminde tasaruffun önemine dikkat çekti.

Bursa’da meydan gazetesi

”Bursa tasarımla anılacak”. BTSO Tasarım Konsey Başkanı Ömer Kocakuşak, Bursan’nın tasarım ve inovasyon alanında oldukça iyi konumda bulunduğunu belirterek, ”Bursa Türkiye’de en çok Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunan 1 ilden birisi. Gelecekte Ar-Ge’nin yanında tasarımla da anılacak” dedi.

Gazete bursa gazetesi ”Uluslararası okul”. Osmangazi Belediyesi’nce yapılan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yabancı öğrencileri, koronavirüsünün başlamasının ardından ortak karar adlı. 5 kıta, 70 ülkeden 230 öğrenci kendilerine kucak açan Türkiye’ye destek olmak için hemen işe koyularak çalışmaya başladı. Öğrenciler, Teknoloji Üretim Merkezi’nde tam gün Sağlık İl Müdürlüğü’nün talebi üzerine siperlikli maske, maske aparatı ve solunum yalonda kullanılan aparat üretimine başladı.

Genç gazetesi ”Suda tasarruf uyarısı”. Bursa Büyükşehir Belediyesi, son 15 yılın en sıcak kışının yaşandığı Bursa’da yaz aylarında herhangi bir susuzluk sorunu yaşanmaması için açılan 36 kuyuda sağlıklı içme suyuna ulaşırken, Bursa’nın susuzluk sorunu olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, su tüketiminde tasarrufun önemine dikkat çekti.

Yıldırım gazetesi 16 Nisan Bursa Haberleri

”Pazarı korona vurdu”. Bursa Valiliği’nden gelen genelgeye göre koronavirüs tedbirleri kapsamında pazar yerlerinde meyve, sebze, tahıl, bakliyat, ve temizlik ürünleri dışında kalan tüm ürünlerin satışı yasaklandı. Ayrıca korona tedbirleri kapsamında alınan ikinci sokağa çıkma yasağıyla birlikte İnegöl Merkezde ve mahallelerinde haftanın 7 günü farklı noktalarda kurulan pazar sayısı ise 4’e düştü.

Kent gazetesi ”Tarlada mı çürüyecek”. Korna virüsü ıspanak üreticisini de vurdu. Virüs tehdidine rağmen tarlada hasada devam eden üreticiler, konserve fabrikaların ürün almaması yüzünden zor günler geçiriyor. Üretici ıspanağın tarlada kalıp çürümesinden endişe ediyor.

Okur gazetesi ”Trafikte sünger çilesi”. Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesinde meydana gelen olayda, hafif ticari araç üzerindeki süngerler rüzgar nedeni ile uçup yol ortasına düştü. Yere düşen sünger trafikte tehlikeye neden olurken, herhangi bir kazanın yaşanmaması derin nefes aldırdı.

”Ramazan ayı için kolları sıvadılar”. İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Ramazan ayında erzak dağıtacaklarını ifade ederek, destek vermek isteyenler için bir alışveriş fişinin 100 tl olduğunu ifade etti.

Yeni dönem gazetesi ”Tahliyeler başladı”. İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından cezaevlerinde tahliye işlemleri başladı. Açık ve kapalı cezaevlerinden toplamda 45 bin kişinin tahliye edilmesi, açık cezaevlerindeki 45 bin kişinin de izne gönderilmesi bekleniyor.

”Tofaş molayı uzattı”. TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ, yurt dışından gerçekleşen tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar nedeniyle, daha önce 20 Nisan olarak duyurdukları üretime başlama süresini 2 Mayıs’a uzattı

Marmara gazetesi

”Bursa’nın su sorunu yok”. Büyükşehir Belediyesi, son 15 yılın en sıcak kışının yaşandığı Bursa’da yaz aylarında herhangi bir susuzluk sorunu yaşanmaması için açılan 36 kuyuda sağlıklı içme suyuna ulaşırken, Bursa’nın susuzluk sorunu olmadığını vurgulayan Başkan Aktaş, su tüketiminde tasarrufun önemine dikkat çekti.

Bursa Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522