Dolar 32,5497
Euro 34,9952
Altın 2.422,95
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

17 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 17 Nisan Bursa Haberleri

”Ekonomi sıkıntı”. 17 nisan Bursa haberleri. Barem şirketi tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, koronavirüsün toplam üzerine ciddi bir gelecek endişesi olduğunu gösteriyor. Görüşülen her 4 kişiden biri salgının uzaması halinde ailece ekonomik açıdan zorlanacağını dile getiriyor. Araştırmaya göre, 5 kişiden 4’ü sokağa çıkma yasağının acilen tüm topluma uygulanması gerektiğini düşünüyor. Bu sonuç, geçtiğimiz hafta sonu alınan yasak kararını halkın onaylamasını ve yasağa rivayet etmesini açıklar nitelikte.

Bursa haber gazetesi ”Semt pazarlarında mesafesiz alışveriş”. Korona virüs ile mücadele kapsamında bir çok AVM’nin kapalı olması süper marketlerinde sosyal mesafe koruma adına belirli sayıda müşteriyi içeriye almaları kasa önlerinde oluşan uzun kuyruklar vatandaşları mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarını tercih etmelerine sebep oldu. İlgili bakanlıkların ve yerel yöntemlerin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşların pazarda alışveriş yaparken maske ve eldiven takmadığı sosyal mesafe kuralına da riayet etmedikleri görülüyor. Pazarcı esnafın da 3 metre kuralına dikkat etmedikleri belirlendi.

Bursa hayat gazetesi ”Korona virüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeler ve uyarılara rağmen semt pazarlarında sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken, tezgahlar arası 3 metre uygulaması da kulak arkası ediliyor. Ayrıca seçmece ürün yasağına da vatandaşlar dikkat etmiyor. Bursa’da da durum per farklı değil. Bakanlıkların ve yerel yöntemlerin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşların sokak aralarında kurulan pazarlarda maske ve eldiven takmadığı ve pazarın içerisinde birbiriyle yakın mesafede alışveriş yapmaya çalıştıkları görülüyor.

Bursa sancak gazetesi ”Başkan dediğin krizde belli olur”. Ülkemiz, tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor. Bu zorlu süreçte yüreklere dokunmak lazım. Elini taşın altına atabilmek lazım. Çünkü insanlığın fıtratı bunu gerektirir. Ama gelin görün ki bugüne kadar bu milletin emeği ve teveccühü ile kendilerine mevki ve makam elde edenler gaflet uykusundalar. Tüm ülke teyakkuzda.. Bir can daha ölmesin diye çırpınıyor. Milleti ile omuz omuza savaşan babayiğitlere lafımız yok ama koskoca bir kentin en önemli kurumunun başında olarak olanı biteni film gibi izlemek hangi vicdana hangi insanlığa sığar?.

Bursa şehir gazetesi

”Bizde düştü kasapta düşmedi”. 17 nisan Bursa haberleri. Küçükbaş hayvan üretmeye her zaman hazır olduklarını, fakat düşen fiyatlara bir çare bulunması gerektiğine vurgu yapan besici Serkan Evren, ”Bin baş küçükbaş hayvan bakıyorum. Yemlerin yüzde 90’ını tarlama kendim ekerek üretiyorum. Buna rağmen düşen kuzu fiyatlarıyla Buna rağmen düşen kuzu fiyatlarıyla beraber zor günler geçiriyorum. Yem fiyatları aşırı derecede yükseldi. Üreticilere destek çıkılmasını bekliyorum. Korona virüsü bahane edilerek fiyatlarımız geri çekildi.

Meydan gazetesi ”Karantinası biten gidiyor”. Yurt dışında yaşayan 150 Türk vatandaşı, Polonya, Katar ve Belarus’dan 14 gün önce uçakla İstanbul’a, ardından Bursa’ya getirilerek, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda karantinaya alınmıştı. 14 gün kontrolden geçen ve testleri negatif çıkan Türk vatandaşları tahliye ediliyor.

Bursa gazetesi ”Filyasyon ekibi vaka peşinde”. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında çeşitli önlemler alınırken, Bursa’da sağlık çalışanlarından oluşturulan filyasyon ekipleri tıpkı bir dedektif gibi çalışıyor. İlk aşamada gerekli kişisel koruyucu önlemlerini alan 502 kişilik ekip, önceden tespit edilen olası vakalara ulaşarak, kişilere adreslerinde sağlık taraması yapıyor. Ardından söz konusu kişilerin yakın temas kurduğu insanların listesini çıkartarak, izolasyonda kalmasını sağlıyor.

Kent gazetesi

”Her biri sahada”. Türkiye’de toplam sayıları 4 bin 600 olan filyasyon ekibinden, Bursa’da 502 kişi şu an sahada aktif halde görev yapıyor. Tıpkı bir dedektif gibi çalışan bu ekipler, test sonuçları pozitif çıkanların adreslerine giderek bu kişilerin yakın temas kurduğu şnsanların listesini çıkartıp izolasyonda kalmasını sağlıyor.

Olay gazetesi ”Kesinlikle doğru değil”. Biz şu an televizyonla eğitim yapıyoruz, çocukların eğitiminden soğumasını engelliyoruz. Üçüncü aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil LGS ile ilgili şu an bir tarih değişikliği yok. Bir zorunluluk olursa elbette bu konuyu da yeniden ele alırız. Yine okulların açılması konusu da aynı şekilde. Önümüzdeki 1-2 haftada farklı bir durum ortaya çıkar ya da çıkmazsa, biz de elbette okulların açılmasıyla ilgili kararı gözden geçirir ve halkımızla paylaşırız.

Yeni dönem gazetesi ”Mudanya’da bayram balkonlara taşınıyor”. Mudanya belediyesi 23 Nisan’ın virüs salgınının gölgesinde kalmaması için önemli bir projeye imza attı. Belediye tarafından hazırlanan bayrak ve süsleme setleri tüm ilçeye dağıtılırken, Başkan Türkyılmaz, ”Balkon ve pencerelerimizi süsleyelim. Bayramımızı balkonlarımızdan coşkulu şekilde kutlayalım” dedi.

Marmara gazetesi 17 Nisan Bursa Haberleri

”Osmangazi’den çocuklara özel paket”. Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için şu ana kadar içerisinde: zeytin, zeytin ve çiçek yağı, un, şeker, pirinç, bulgu, kuru fasulye ve nohut, kırmızı ve yeşil mercimek, salça, makarna, çay, reçel, bebekler için proteinli mama, çocuk bezi, havlu-tuvalet kağıdı, sabun ve deterjan, kişisel hijyen malzemelerininde yer adlığı paket ve daha bir çok ürünün yer aldığı paketleri dağıtıyordu. Ramazan Ayında erzak paketlerine et ve süt ürünleri, yumurta ile çocuklar için çikolata çeşitlerini de ekledi.

Yörem gazetesi ”Yenişehir topraktan kazanıyor”. Başkan Köse, ”Yenişehir, ekmeğini topraktan çıkaran şehir, Tohumla birlikte alın terinin de toprağa karıştığı yer. Eli nasırlı insanların şehri. Eskide kalmış, yenilenmemiş ve gelişememiş şehir. Yüz kişiden 78’i karnını topraktan doyuruyor. Çiftçi kazanırsa esnafa ve tüccara da yansıyor. Tarım, ekonomik sistemin ilk çarkı. O dönerse bütün çarklar dönüyor” ifadelerini kullandı. Yenişehir CHP İlçe Başkanı Ahmet Köse, ”Köylü bu güne kadar şartlar ne olursa olsun hep üretti. Zarar edeceğini bildiği halde gene üretiyor.

16 Nisan Bursa Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522