Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

28 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

A gazetesi 28 Nisan Bursa Haberleri

”Yeni kısıtlama gelir mi?”. 28 Nisan Bursa haberleri. Dün pazar alanlarını görecektiniz. Vatandaşlar hiçbir şekilde hiçbir kurala riayet etmeden, özellikle maske takmadan, bizim o klasik bayram bereketi dediğimiz alışveriş görüntülerini oluşturdu çarşıda pazarda. Adeta caddeleri istila etti. Araçların yoğunluğu ha keza pazar yerlerini aratmadı. Bakalım bu tedbirsiz görüntüler sonrası hükümetten yeni bir kısıtlama hareketi gelecek mi?.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Öğrencilere tam destek”. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Busmek’in uzaktan eğitim modeliyle internetten canlı olarak düzenlenen lise ve üniversite hazırlık kurslarına katıldı. Aktaş, öğrencilere, ”Eğer istekli iseniz, bir hedefiniz ve bir hayaliniz varsa başarı kaçınılmaz. Ülkenin geleceği aydınlık” diye seslendi.

Bursa hayat gazetesi ”1, 2 ve 3 Mayıs’ta yine sokağa çıkma yasağı”.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ”Bu hafta sonu da 31 ilimizde 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırmasını uygulayacağız. Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayatı normale döndürmek için planlama hazırlıyoruz. Hangi alanda hangi tarihte adımların atılacağı bu programı yakında sizlerle paylaşacağız. İnşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz.” dedi.

Bursa sancak gazetesi ”Ülkenin geleceği aydınlık”. Kendi yaşamından örneklerle öğrencileri sınava motive eden Başkan Aktaş, ”Ben listeden 1987 yılında mezun oldum ancak üniversiteyi 1989’da kazandım. İlk iki yıl kazanamadım. 40 yaşından sonra ALES’e gidip, bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yaptım. Bunu şunun için söylüyorum: Eğer istekli iseniz, bir hedefiniz ve bir hayaliniz varsa başarı kaçınılmaz. Bu ülkeye, bu devlete güvenin. Ülkenin geleceği aydınlık. Biz güçle devlet gelenekleri olan asil bir milletin evlatlarıyız. Yeter ki ilham almasını bilelim. Ben hem listeye hem de üniversiteye hazırlanan tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi. Daha detaylı haberlere ulaşabilmek için Bursa gazeteleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 Bursa şehir gazetesi

”İHD ve Baro rahatsız oldu”. 28 Nisan Bursa haberleri. Dini bir hutbede Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın dinin hükümlerini dile getirmesi İnsan Hakları Derneği adlı devleti hedef almaktan başka milleti hedef almaktan terör seviciliği yapmaktan başka bir işi olmayan dernek tarafından tepkiyle karşılandı. Dernek Erbaş’ı halkı kin ve nefrete sevk ettiği ve ayrımcılık yaptığı iddiasıyla istifaya çağırdı. Bu derneğin açıklamasına İslam düşmanı çevreler de hemen destek verdi.

Bursa’da Meydan gazetesi ”Evde kalmadık”. Termometrelerin 19 dereceyi gösterdiği Bursa’da güneşli havayı gören soluğu dışarıda aldı. Dışarı çıkanların toplu taşıma yerine şahsi araçlarını tercih etmeleri nedeniyle ise şehrin pek çok noktasında trafik sıkışıklığı meydana geldi. Trafik ekipleri kontrolleri sıklaştırdı, aykırı davrananlara ceza uyguladı. Başta pazarlar olmak üzere PTT şubelerinde kalabalıklar oluştu. Pazarlarda zaman zaman yoğunluk artarken zabıta memurları vatandaşları sık sık uyardı. Vatandaşlar pazar alanına zabıta ekiplerinin kurduğu dezenfekte tünelinden geçerek alındı. Maskesi olmayanlara ise maske dağıtıldı.

Bursa gazetesi ”4 günlük yasakta 3 milyon 500 bin ceza”. İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs salgını nedeniyle aldığı 4 sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 kentten biri olan Bursa’da, polis ve jandarma ekipleri, 30 ayrı kontrol noktasında denetim yaptı. Yapılan kontorlerde durdurulan araçların sürücülerinin izin belgeleri kontrol edildi. Maske takmayanlar uyarıldı. 4 günde yasağı ihlal eden 1287 kişiye, toplam 3 milyon 495 bin 745 TL para cezası kesildi.

Kent gazetesi 28 Nisan Bursa Haberleri

”Güzel günler yakın”. 28 Nisan Bursa haberleri. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın hastalıkla ilgili ölüm ve yeni tanı rakamlarında her geçen gün düşüş olduğuna dikkat çekti. Erdoğan ardından da ”Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık. İnşallah ramazanın sonunda çifte bayram yapacağız” dedi. Sözlerini ”Tünelin ucundaki ışık artık göründü diyerek sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, biraz daha sabır önererek, ‘1 Mayıs’tan itiabren 31 ilde 3 gün süreyle daha sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Hafta sonları uygulanan sokak kısıtlamalarını bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Okur gazetesi ”İnegöl’ün köylülerini şaşırtan göl”. İnegöl’e bağlı Paşaören ve Süle köyleri arasında bulunan gölet, köylüleri şaşkına çevirdi. Daha önce çok güzel görüntülerin yaşandığı gölet, art arda iki elektrik santrali yapılmasının ardından bir anda yok olmuş ve gölet küçük bir dereye dönmüştü. Son günlerde derelerdeki su yoğunluğunun artması ile Akdere Gölü yeniden ortaya çıktı.

Olay gazetesi ”İşte Bursa’nın devlet bahçesi”. Dev yeşil alanın cephesinde Bursa taşının ve Bursa kemerinin yer aldığı kıraathane, kütüphane bölümü bulunuyor. Alanın ortası İznik Çinisi ile saçağının görüldüğü ve termal sularının içilebildiği şadırvanlı çeşmeyle taçlandırılmış. Yeraltında 485 araç kapasiteli otoparkla, bölgenin önemli bir ihtiyacı gideriliyor. Ayrıca çocuk oyun alanları, koşu pisti, çim oyun alanı da Millet Bahçesi’nin diğer bölümlerini oluşturuyor. Her yönüyle Bursa’ya yakışan bir tesis olmuş.

Yeni dönem gazetesi

”İnegöl tam gaz”. 28 Nisan Bursa haberleri. Bursa’nın 100 farklı noktasında görevli 4 bin polis ve jandarma ekibi tarafından yapılan denetimlerde kuralları hiçe sayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, bin 109 kişiye 3 milyon 140 bin 549 lira, jandarma bölgesinde ise, 178 kişiye 360 bin 196 lira toplamda 3 milyon 500 bin lira cezai işlem uygulandı. Ekiplerin sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesinin ardından, yine aynı şekilde şehrin belirli noktalarında denetimlerini devam ettireceği öğrenildi.

Marmara gazetesi ”Uzaktan eğitime konuk oldu”. Geçtiğimiz yıllarda kurs merkezlerini ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet eden ve onlara tecrübelerini paylaşan Başkan Alinur Aktaş, bu kez uzaktan eğitime makam odasından konuk oldu. Kendi yaşamından örneklerle öğrencileri sınava motive eden Başkan Aktaş, ”Ben liseden 1987 yılında mezun oldum ancak üniversiteyi 1989’da kazandım. İlk iki yıl kazanamadım. 40 yaşından sonra ALES’e gidip, bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yaptım. Bunu şunun için söylüyorum: eğer istekli iseniz, bir hedefimiz ve bir hayaliniz varsa başarı kaçınılmaz. Bu ülkeye, bu devlete güvenin. Ülkenin geleceği aydınlık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522