Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Türkçe Yayın Yapan Yabancı Medya Kuruluşları

Türkçe yayın yapan yabancı medya kuruluşlarına ait internet siteleri

  Türkiye’de yayım yapan birçok özel kuruluşlar mevcuttur. Medya kuruluşları, Uluslararası bir yayımcılık çizgisine sahiptir. Sizlere yazımızda Türkçe Yayın Yapan Yabancı Medya Kuruluşları hakkında bilgiler paylaşacağız. Yazımızda Medya Kuruluşları hakkında detaylı bilgilere sahip olurken, kuruluşları nasıl erişebileceğiniz hakkında bilgiler edineceksiniz.

Başlıklar

Türkçe Yayın Yapan Medya Kuruluşları Nelerdir ?

 Türkiye’de yayım yapan ama kökeni farklı ülkelere ait birçok özel kurum bulunmaktadır. Kuruluşlar; Televizyon, Gazete ve Radyo üzerine kuruludur. Medya Kuruluşları, birçok ülkede yayımlarını gerçekleştirmektedir. Türkiye ve dünyadan yaşanan gelişmeleri, manşetlerine taşıyarak okuyucularıyla paylaşmaktadır. Sizler için kuruluşları listeledik.

 

 

Türkçe Yayın Yapan Yabancı Medya Kuruluşları

Amerika’nın sesi Voa
[ABD]
BBC
[İngiltere]
Sputnik
[Rusya]
Deustche welle DW
[Almanya]
Rudaw
[İKBY]
İrna
[İran]
Çin uluslararası radyosu
[Çin]
Şarkul avsat
[Suudi A.]
Sana
[Suriye]
Bulgaristan radyosu
[Bulgaristan]
News.Am
[Ermenistan]
Euronews
[Avrupa birliği]
Kabar-Kırgız ulusal haber ajansı
[Kırgızistan]
Kırım haber ajansı
[Kırım]
Trend haber ajansı
[Azerbaycan]
Filistin enformasyon merkezi
[Filistin]
Kıbrıs haber ajansı
[Kıbrıs]
Xinhua
[Çin]
WDR COSMO
[Almanya]
Taz Gazete
[Almanya]
Mehrnews
[İran]
Independent Türkçe
[Suudi A.]
Fars haberleri
[İran]
Yeni Çağ
[Azerbaycan]
Azer News
[Azerbaycan]
   

 

Türkçe Yayın Yapan Yabancı Haber Siteleri

– Amerika’nın Sesi Voa ( ABD )

– BBC ( İngiltere )

– Sputnik ( Rusya )

– Deustche Welle DW ( Almanya )

– Rudaw (IKBY)

– İrna (İran)

– Çin Uluslararası ( Radyosu )

– Sarkul Avşat ( Suudi A. )

– Sana ( Suriye )

– Bulgaristan Radyosu ( Bulgaristan )

– News Am ( Ermenistan )

– Euronews ( Avrupa Birliği )

– Kabar – Kırgız Ulusal Haber Ajansı ( Kırgizistan )

– Kırım Haber Ajansı ( Kırım )

– Trend Haber Ajansı ( Azerbaycan )

– Filistin Enformasyon Merkezi ( Filistin )

– Kıbrıs Haber Ajansı ( Kıbrıs )

– Xinhua ( Çin )

– WDR COSMO ( Almanya )

– Taz Gazete ( Almanya )

– Daha fazla haber (İran)

– İndependent Türkçe ( Suudi A. )

– Fars News (İran)

– Yeni Çağ ( Azerbaycan )

 

  Türkiye’de yayın yapan yabancı medya kuruluşları yukarıda sizlere listelediğimiz kuruluşlardan oluşmaktadır. Kuruluşlar, Türkiye’de gerçekleşen olayları, güncel haberleri ve son dakika bilgilerini manşetlerine taşıyarak, Türkiye’deki okuyucuları ile paylaşmaktadır. Kuruluşların ilişki ağları ve kalabalık muhabirleri ile birçok olayı haberlerine taşımaktadırlar. Yayın yapan kuruluşların nasıl bir yayın çizgilerinin olduğu ve haberlere nasıl ulaşabileceğiniz hakkında detaylı bilgileri, yazımızın devamında bulabilirsiniz .

 

Türkçe Yayın Yapan Yabancı Medya Kuruluşları

 

 BBC

BBC, Birleşik Krallık’ta yani İngiltere’de kurulmuş köklü bir haber kanalıdır. Kanal, ilk yayımına 14 Kasım 1922 yılında başlamış ve günümüze kadar devam ettirmektedir. Dünyada sayılı olan Medya Kuruluşlarından birisi olarak göstermektedir. 3500’e aşkın muhabiri ve çalışanı ile dünyada gerçekleşen olayları, kamuoyu ile paylaşmaktadır. BBC, Türkçe yayımına uzun süredir devam etmektedir. Kuruluş, Türkiye’de yayımını Haber Sitesi üzerinden yapmaktadır. Haber sitesi, Dünya üzerinde gerçekleşen olayları ve haberleri anlık olarak manşetlerine taşımaktadır. Türkiye’de gerçekleşen olayları ve siyasi konulara da yayınlamaktadır. Haber sitesinin bazı konu başlıkları; Bilim, Sağlık, Siyaset, Dünya, Teknik, Politika, Dergi, Ekonomi, Spor ve Teknoloji gibi geniş konu başlıkları üzerinden yayın yapmaktadır. BBC haber sitesine ve Türkiye’de yayın yapan tüm haber sitelerine, gazeteapp.com adresi üzerinden ulaşabilir; Türkiye ve dünyada gerçekleşen haberlere anlık olarak ulaşabilirsiniz.

 

 Sputnik

  Sputnik, Türkiye’de yayın yapan Rusya kökenli bir medya kuruluşudur.  Kuruluş, 10 Kasım 2014 yılında yayın hayatına başlamıştır. Moskova’da kurulan Medya Kuruluşu geniş ağı ile anlık haberleri ve güncel olayları anlık olarak manşetlerine taşımaktadır. Sputnik, 34 Ülkede 130 şehirde yayın yapmaktadır. Kuruluş yeni kurulmasına rağmen oldukça fazla ülkede yayın yapmaktadır. Kuruluş, dünyanın birçok ülkesinde ofisleri bulunmaktadır. Türkiye’de yaklaşık beş  yıldır yayın yapan Sputnik, şimdiden geniş bir okuyucu kitlesine sahip olmuştur. Haber sitesi üzerinden yayın yapan Sputnik, geniş konu başlıkları ve güncel haberler ile dikkat çekmektedir. Haber Sitesi, gelişmiş arayüzü ile okuyucularına anlık haber akışını sağlamaktadır. Sputnik’in bazı konu başlıkları ;  Haberler, Türkiye, Dünya, Politika, Ekonomi, Savunma, Yaşam, Analiz ve Spor gibi geniş konu başlıklarına sahiptir. Sputnik Dünya ve Türkiye’den haberleri ve gelişmeleri anlık olarak takip edebileceğiniz bir haber platformu. Sputnik ve tüm haber sitelerini, gazeteapp.com aracılığıyla bulabilir, dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

 

Euronews

  Euronews, Türkiye’de yayım yapan bir medya kuruluşudur. Euronews, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kurulan bir haber platformu ve televizyon kanalıdır. İlk olarak, çok dilli haber kanalı olarak kurulan Euronews , gelişerek dünyada birçok ülkede yayın yapmaktadır. Medya Kuruluşu ; Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca, Rusça, Arapça, Türkçe, Farsça, Ukraynaca ve Lehçe gibi diller üzerinden yayın yapmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de yayınları ağırlık veren Euronews, haber sitesi taslağından online platform kurarak, yayın akışına devam etmektedir. Haber sitesi, Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeleri son dakika bilgilerini ve güncel olayları anlık olarak manşetlerine taşımaktadır. Euronews, Türkiye’de yoğun bir okuyucu kitlesine sahiptir. Euronews‘in bazı konu başlıkları şu şekildedir; Avrupa, Ekonomi, Dünya, Spor, Kültür, Bilim – Teknik ve Haberler gibi konu başlıkları üzerinden yayımlarını gerçekleştirmektedir.

 Deustche Welle DW

  Deustche Welle DW, kısa adıyla DW’dir. 3 Mayıs 1953 yılında Haber kanalı olarak kurulmuştur. Medya Kuruluşu, Almanya’da kurulmuş ve genel merkezi Almanya’dadır. Kuruluşundan kısa bir süre sonra 30 farklı dilde dünyaya yayın yapmaya başlayan DW, hızlı bir büyüme dönemine girmiştir. DW, Türkiye’de de uzun süredir yayın yapmaya başlamıştır. Türkiye’de  sıkı bir okuyucu kitlesine sahiptir. DW, Türkiye’de haber sitesi ve Youtube üzerinden yayın yapmaktadır. Bazı konu başlıkları ise ;  Gündem, Dünya, Sağlık, Bilim, Kültür, Teknoloji, Politika ve Ekonomi gibi konu başlıkları üzerinden yayın yapmaktadır. DW ve Türkiye’de yayın yapan tüm medya kuruluşlarını, Gazeteapp.com adresi üzerinden ulaşabilir, dilediğiniz gibi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz .

YORUMLAR

  1. Nevzat dedi ki:

    Paylasimlariniz cok guzel tskler yabanci medya takip edilmesi gerekiyor diger yayin kuruluslari gibi

  2. Zeynep dedi ki:

    Guzel siteler emeginize saglik cok tskler

error code: 522