Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

10 Mayıs Pazar Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 10 Mayıs Pazar Gazete Özetleri

”Evlatları işsiz”. 10 Mayıs pazar gazete özetleri. Dernek Başkanı Turhan Çakar, ”Salgında annelerin durumu daha da zorlaştı. İşsiz, yoksul anne sayısı arttı. Yokluktan tencere kaynatamayan anneler depresyona girdi. Hem kendileri hem evlatları işsiz. Türkiye’de 24 milyon anne var ve bunların 4.8 milyonu açlık, 14.5 milyonu da yoksulluk sınırının altında yaşıyor” dedi. Evin bütün yükünü sırtlayan annelerin çok zor günlerden geçtiğini dile getiren Çakar, ”Annelerimiz zaten ekonomik sorunlar yüzünden bunalım yaşıyordu. Bu salgında ruh sağlıkları daha da bozuldu. Çalışan anneler de çalışamayan anneler de mutsuz” diye konuştu.

Analiz gazetesi ”Tarımsal üretim önem kazandı”. Kovid-19 salgını, ekonomileri neredeyse durma noktasına getirdi. Ekonomik büyümeyi sanayi üretimiyle sağlayan ülkelerde ciddi sorunlar ortaya çıkarken, dünyanın en büyük tarım ülkelerinden biri olan Türkiye’de ise çiftçi tarlasını bırakmadı. Bu dönemde salgın öncesi döneme kıyasla çok daha fazla önem kazanması beklenen tarımsal üretim, ekonomi yönetiminin de desteklediği ana alanlardan biri olarak öne çıkıyor.

Aydınlık gazetesi ”Avrupa’dan yeni aileler katılıyor”. Maide Anne, Almanya’da yaşayan bir anne. Bu anneler günü’nü 20 yaşındaki kızı Nilüfer’den ilk kez ayrı geçirecek. PKK, Nilüfer’in aklını çeldi. dağa götürdü. Maide ananın aklına Diyarbakır anneleri geldi. Berlin’de evlat nöbetine başladı. Araya korona girdi ama Maide anne durmadı. Şimdi çektiği videolarla mücadelesini sürdürüyor. Avrupa’da benzer durumda olan annelerle iletişime geçen Maide anne, Belçika’da Fahriye anennin de evladını aramaya başladığını söyledi.

Cumhuriyet gazetesi ”TMMOB’nin yetkilerine tırpan”. Meslek örgütlerinin seçim sistemini değiştirmeye hazırlanan hükümet, baroların ardından TMMOB yasasını da değiştirecek. Tepki çeken projelere karşı açtığı davalar nedeniyle sık sık hedefe konulan TMMOB’nin yetkileri daraltılacak. Bakanlık, yargı kararı olmadan denetleyeceği oda ve birlik personelinin görevden uzaklaştırabilecek. Ankara yerel gazeteler ile Ankara’dan haberdar olun.

Doğru haber gazetesi 10 Mayıs Pazar Gazete Özetleri

”Normalleşmeyi duyan sokağa çıktı”. 10 Mayıs pazar gazete özetleri. Normalleşme adımlarının açıklanması sonrası Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar sosyal mesafe kurullarına dikkat etmeyerek dışarı çıkmaya başladı. Sokağa çıkma yasağı öncesi kentin en işlek caddelerinde alışveriş telaşı yaşanırken, toplu yürüyüşler sırasında vatandaşların maske takmadığı ve sosyal mesafeye dikkat etmedikleri gözlendi. Vatandaşların çoğunluğu yapılan uyarıları dikkate almayarak sokaklara akın ederken, özellikle de şehir merkezindeki en işler caddeler havanın ısınmasıyla birlikte evden çıkan vatandaşlarla doldu.

Evrensel gazetesi ”Korona virüs engelleri daha da çoğalttı”. Korona virüsün en çok etkilediği kesimlerden biri de engelli yurttaşlar. Salgın sürecindeki kısıtlama ve hak kayıplarıyla birlikte engelli yurttaşların yaşadıkları sorunlar katlanarak arttı. Hem zorla çalıştırma ve işten çıkarılma korkusuyla, hem sağlık sistemine erişimde, hem de ihtiyaçlarını karşılamada ciddi sorunlar yaşıyorlar.

Birgün gazetesi ”Tehlikeli normalleşme”. İktidarın duyurduğu ”sosyal normalleşme”nin ilk günü yarın başlıyor. Alelacele geçilen normalleşme büyük bir risk barındırıyor. Normalleşme için adımlar atılırken yeterli önlem ve tedbirler alınmış değil. Ücretsiz dağıtılacağı sözü verilen maskeler dahi paralı satılmaya başlanırken özellikle AVM’lerin açılacak olması büyük endişeye yol açtı. Ülke genelindeki toplam 436 AVM’den 145’inin bulunuğu İstanbul ise daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Çalışanlar AVM’ye gelmeyin çağrılarını bir kez daha yineledi.

Hürriyet gazetesi ”Düğün halayına mesafe çubuğu”. Düğün salonu işletmecileri, yasağın kalkması durumunda düğünlerde uygulanacak tedbirleri açıkladı. Halay çekmek isteyenlere sosyal mesafeyi korumak için 1.5 metrelik çubuklar kullanılacak. Maskeler en fazla 4 kişilik olacak. Düğünlerde maske takmak zorunlu olacak.

Karar gazetesi

”Hakkını ödenmez”. 10 Mayıs pazar gazete özetleri. En buruk Anneler Günü. Salgın döneminde olağanüstü fedakarlıkta görev yapan sağlık çalışanları anneler, zorlu günlerde biricik evlatlarından da ayrı kalıyor. İstanbul İl Ambulans Servisinde Paramedik olarak görev yapan Müşerref Koçoğlu ”1.5 aydır çocuklarımızı öpemiyoruz. Evlatları yanında olan anneler 10 Mayıs’ı bizim için de kutlasın” mesajını verdi. Üç çocuk annesi Dilek Türk de ”Şu dönemde anneliği biraz köşeye bıraktık” dedi. İzmir’de önce virüse yakalanan, iyileşince görevinin başına koşan hemşire Ayfer Açık ise 9 yaşındaki oğlu Mehmet Eren’in hastane bahçesine gelip çiçekli kutlama yapmasıyla duygusal anlar yaşadı.

Milat gazetesi ”Satış izni verildi”. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Covid-19’a çare olacak aşı çalışmalarının deney safhasında olduğunu duyurmasının ardından müjdeli bir haber daha geldi. Yerli ilaç firması Koçak Farma, Covid-19 tedavisinde kullanılmak üzere ‘hidroksiklorokin sülfat’ etkenleri ilaç üretti. İlaç Sağlık Bakanlığı Tıbbı Cihaz ve İlaç Kurumunca yüksek öncelik verilerek ruhsatlandırıldı ve satış izni verildi.

Milli gazetesi ”Salgın yavaşlayınca 50 kişiyle de olsa namaz kılmaya izin verdiler”. Almanya’da yeni tip korona virüs önlemlerinin gevşetilmesi kapsamında camilerde yeniden toplu ibadet yapılmaya başlandı. Ülkede covid-19 salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 2 aydan beri toplu ibadete ara verilen camilerin çoğu, sabah namazından itibaren tekrar açıldı. Camilerde, ülkede büyük Müslüman çatı derneklerinin oluşturduğu Almanya Koordinasyon Konseyi’nce Covid-19 tedbirlerine ilişkin hazırlanan yönetmenlik uygulandı.

Milliyet gazetesi

”Sarılamayacaklar”. 10 Mayıs pazar gazete özetleri. Korona virüs nedeniyle evladına sarılamayacak annelerden biri de salgın nedeniyle ön saflarda mücadele eden doktor Aylin Yalçınkaya. Hem annesinden hem de oğlundan uzak bir anneler günü yaşayacak olan Yalçınkaya, ”Benim için buruk ve üzücü bir Anneler Günü ama inanıyorum. bu günler geçecek ve biz yeniden doya doya kucaklaşacağız” dedi.

Şok gazetesi ”Salonlarda kapasite düşecek”’. Buna göre, salonlardaki 8 veya 10’ar kişilik masalar, kademeli normalleşme döneminde 4 kişiyle sınırlandırılacak. 600 kişilik salonlarda 200-250 koltuğa izin verilecek. Her davetli ateşi ölçülerek salona alınacak. Konuklara el dezenfektanı ya da kolonya ikram edilecek. Hijyen eğitimi sertifikası olmayan garsonlar işe alınmayacak. Horon oynamak ya da halay çekmek isteyen misafirler, 1.5 metrelik uzunluğundaki sosyal mesafe çubuğuyla eğlencelerini sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522