Dolar 32,3057
Euro 35,1633
Altın 2.281,20
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

10 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

10 Şubat 2020 Pazartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

10 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Türkiye gazetesi

Türkiye gazetesi, ”Hala şehre göçüyoruz”. 10 Şubat gazeteleri ve özetleri. Trafik, hayat pahalılığı gibi zor şartlara rağmen şehirler hâlâ cazibe merkezi… Devletin son 17 senede çiftçiye verdiği destek 141 milyar liraya ulaştı. Ancak yine de göçün önüne geçilemedi. Bu tablo, tarım ve hayvancılık üretimini de riskli seviyeye çekti.

 

10 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet gazetesi

Cumhuriyet gazetesi, ”Cennette ev vaadi”. Kahramanmaraş’ta Kur’an Kursu açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kuran kurslarının yapıldığı yerlere ”Şeytandan kurtarılmış bölge” dediklerini belirtti. Erbaş ”Bizim kuran kurslarımız, kötülüklerden insanları uzaklaştırmanın merkezleridir. Kuran kurslarında bir tuğlası olana, cennette bir ev verilecek” dedi.

Yeni Şafak gazetesi, ”Estetikte çirkin pazarlama”. 2 milyar doları aşan estetik sektöründe tıp etiğini çiğneyip insan sağlığını tehdit eden pazarlama taktikleri de artıyor. Sağlık programlarının yüzde 90’ı estetiğe kayarken hekimler hastaların önceki ve sonraki hallerini reklam olarak kullanıyor. Sonuçta merdiven altı merkezler patladı, estetik yaşı 14’lere düştü.

Akşam gazetesi, ”Açık hava müzesi olacak”. İstanbul Arkeoloji Müzeler Müdürü Rahmi Asal, 20 aydır devam eden kazılarla ilgili şu bilgileri verdi: ”15 arkeolog, 3 müze uzmanı ve 300 işçi aralıksız çalışıyor. Toprak santim santim kaldırılıyor, tarihi M.Ö. 5 yüzyıla kadar götüren bulgulara ulaştık.”

Karar gazetesi, ”Kudüs için kaybedecek bir gün yok”. ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu’nın Filistin’i tarihten silme planına karşı Türkiye tek ses oldu. Yenikapı Meydanı’nda 5 siyasi partinin liderlerini katıldığı mitinge koşan onbinler siyasilere ‘artık bahane değil icaat zamanı’ mesajı verdi.

Türkgün gazetesi, ”Gasp planını tanımıyoruz”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ABD’nin tek taraflı Orta Doğu planına tepki: Filistin topraklarının ilhak anlamına gelen, Filistin’i tümüyle yok eden ve Kudüs’ü gasp eden bu planı tanımıyoruz.

Milli gazete, ”Kudüs istamındır”. İslam ümmetinin ve Kudüs sevdalılarının kalbi dün İstanbul’da attı… Saadet partisi’nin ”Siyasi tartışmaları bırakıp Kudüs’ün özgürlüğünde birleşelim” mesajına karşılık veren yüz binlerce Kudüs sevdalısı, Türkiye’nin dört bir yanından Yenikapı’ya akın etti. 60 Sivil Toplum Kuruluşu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı Büyük Kudüs Mitingi’nde terör devleti İsrail ve hamisi ABD tel’in edildi, sözde yüzyılın anlaşmasının hükümsüz olduğu haykırıldı.

Yeni Akit gazetesi

Yeni Akit gazetesi, ”Kudüs kıyamı”. Türkiye, Kudüs için ayağa kalktı. İstanbul, Sakarya ve Diyarbakır’da düzenlenen Kudüs mitinginde 7’den 70’e meydanları dolduran yüzbinlerce Müslüman, ABD’nin ihanet planını protesto ederken ”Ümmet olarak Kudüs bizimdir, bizim kalacak” sözleriyle Filistin’e destek verdi., Kudüs’e sahip çıktı.

Aydınlık gazetesi, ”Akıncı seçimde batı’ya oynuyor”. Tatar, her fırsatta Türkiye’ye karşı tavır alan ve federasyon talebini yineleyen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Batı’nın desteğini alarak seçimi kazanmaya çalıştığını belirtti. Tatar, ”Kıbrıs Türk halkı Akıncı’nın KKTC’ye zarar veren bu davranışına karşı gereğini yapacaktır’ dedi.

Yeni Birlik gazetesi, ”ABD/İsrail hayaline izin yok”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Dünyanın gündemine söz ‘Yüzyılın Planı’ adıyla giren ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden plan, bölgede barış ve huzuru tehdit eden bir hayalden başka bir şey değildir. Bu hayalin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Yeniçağ gazetesi, ”Yoksulluğun envanterini çıkaracağız Sosyal yardımlar artacak”. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, halen ödenen yardımları daha geniş kesimlere yayıp, iki katına yükselteceklerini ve dar gelirliye rahat bir nefes aldıracaklarını söyledi.

Milat gazetesi, ”Bu oyunu bozarız”. ”Esed, ‘Karışmayacağım’ sözü vererek milyonları topladığı İdlib’de şimdi ise ‘Topyekûn imha’ planı uyguluyor. Rusya ve ABD’nin seyrettiği bu kirli oyunu bozacak tek devlet Türkiye!”.

Evrensel gazetesi, ”İdlib’den kazasız belasız çekilmek bile zorlaşacak”. Hükümetin, ‘Rejime Şubat sonuna kadar süre verdi’ diyerek, İdlib’e askeri yığınak yapmasına, ‘Ülke daha büyük bir ateşin ortasına atıldı’ eleştirisi geldi.

Yeni Asya gazetesi, ”Başbuğ: En büyük yanlışı başörtüsüne karşı çıkarak yaptık”. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ: ”12 Eylül 1980 askeri müdahale olayı sonrası ortaya çıkan bir türban meselesi oldu. 18 yaşını dolduran kızlarımızın üniversitede türban takmaması konusunda karşı çıkılması en büyük yanlıştı. 18 yaşında, üniversitede eğitim alan kızın türban takıp takmamasına sizin devlet olarak müdahale etmeniz ne kadar doğrudur? Ben doğru olmadığı kanaatindeyim.

10 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Birgün

Birgün gazetesi, ”Gençler sizin kobayınız mı?”. AKP’nin hatalı politikaları sonucu diplomalı işsizlik patlama yaptı. Eğitim Bakanı Selçuk ise ”Herkes üniversite okumak zorunda değil” dedi. Olan gençlerin geleceğine oldu.

Diriliş Postası, ”Bakan Akar’ın sözleri Yunan’ı rahatsız etti”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ”Yunan oldubittilerine izin vermeyeceğiz” diyerek yasa dışı olarak silahlandırılan Yunan adalarına atıfta bulunası komşu’da büyük tepki doğurdu. Akar’ın haddini aştığı, Atina’nın milli egemenliğini sorguladığı öne sürüldü.

Dünya gazetesi, ”İş dünyasının gözü sicil affına çevrildi”. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın 20 Ocak’ta gündeme getirdiği ”Sicil affı ve borç yapılandırması” yönündeki çalışmalarda sona geliniyor.

Anayurt gazetesi, ”Savaşın sonucu: İntihar ve işsizlik”. ”Çocuklarım aç” diyerek intihar eden Adem Yarıcı’nın durumu Hatay’daki tabloyu ortaya çıkardı. CHP’li Serkan Topal şunları açıkladı; İlde işsizlik yüzde 37’nin üstünde, Düşen bombalar üretimi durdurdu, 500 bin Suriyeli kaçak çalışıyor, Türkiye vatandaşları iş bulamıyor.

Yenisöz gazetesi, ”Barış değil şer planı!”. Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da ”İsrail işgalini sonlandıracak etkili bir stratejiye doğru” temasıyla düzenlenen parlamenterler arası Kudüs platformu’nun üçüncü konferansına mesaj gönderen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde barış planına ilişkin ”Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen, Filistin’i tümüyle yok eden ve Kudüs’ü tamamen gasp eden bu planı tanımıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Gazete diğer bir haberde, ”Esed evlerden sonra mezarlıkları yıkıyor”. Suriye’de Rusya ve İran’ın desteğiyle milyonlarca kişiyi evinden eden Beşşar Esed rejimi güçlerinin, sivillerin mezarlıklarını yıkan ve evlerini yakan görüntüleri ortaya çıktı. Katil Esed güçleri, acımasız yöntemlere başvurmaya devam ediyor. Esed milis gücü olarak bilinen Şebbihalar, yerleşim yerlerinde yaptıklarını görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı.

9 Şubat gazeteleri ve özetleri

error code: 522