Dolar 32,3057
Euro 35,1633
Altın 2.281,20
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

10 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

10 Şubat 2020 Pazartesi İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

10 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”ABD hayaline izin vermeyiz”. 10 Şubat İstanbul gazete özetleri. Ortadoğu planıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Kudüs onurumuzdur. Kudüs ortak davamızdır. Kudüs kırmızı çizgimizdir” dedi. Erdoğan, Türkiye olarak Mescid-i Aksa’nın mahremiyetini koruyacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı, Filistinlileri yalnız bırakmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Azerbaycan sandık başında”. Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 6. kez sandık başına gitti. Oy kullanma işlemi yerel saatle 08.00’de başladı. Yaklaşık 5 milyon 387 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 125 sandalyelik meclis için 299’u kadın bin 314 aday yarıştı.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Yunan’dan Ata’ya övgü”. ’20. Asrın Büyük Şahsiyetleri’ arasında saydığı Mustafa Kemal Atatürk’e dair okuyucularına kitapçık hediye eden haftalık Proto Thema gazetesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusunu övdü.

Gazete Damga, ”4 ayaklı strateji!”. CHP 37. İstanbul İl Kongresi’nde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 5 temel sorunu olduğunu söyledi. Bu sorunları, 4 ayaklı strateji ile aşacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ”Üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak. Her türlü düşünceyi özgürce tartışmak zorundayız. Büyümek, gelişmek istiyorsanız demokrasinizi geliştireceksiniz” dedi.

Günboyu gazetesi, ”Köyden indim şehire!”. Türkiye 2015-2019 döneminde 30 büyükşehir dışında kalan 51 ilin 15’inde köy nüfusu artarken 36’sında azaldı. Köy nüfusunun en çok azaldığı il 38 bin 559 kişiyle Erzincan, en çok arttığı il 12 bin 423 kişiyle Gümüşhane oldu.

Hürhaber gazetesi, ”Doğan: Mücadeleyi gerçeğe dönüştürelim”. Silivri Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminde söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Cabbar Doğan, uyuşturucu kullanımı konusuna değinerek ”Madde Kullanımıyla Mücadele Komisyonu” önerisinde bulundu.

Hürses

Hürses gazetesi, ”BES’ten enflasyonun üzerinde getiri”. TKYD Başkanı Yazıcı, ”Gönüllü bireysel emeklilik fonlarının ağırlıklı ortalama net getirisinin son 10 yılda TÜFE’nin 72 puan, 2004’den itibaren de 273 puan üzerinde getiri sağladığını görüyoruz” dedi.

İstanbul gazetesi, ”Alt geçitler, tüneller evsizlere yuva oldu”. Beyoğlu ve Fatih’te gidecek bir yeri olmadığı için sokaklarda kalan evsizler sığındıkları alt geçit, tünel çıkışı ve cami avlusunda altlarına açtıkları kartonlar üzerlerine örttükleri battaniyelerle soğuk havalardan korunmaya çalışıyor.

İstiklal gazetesi, ”Her Firavun’un bir Musa’sı vardır”. Saadet Partisi, ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında açıkladığı Filistin’i ilhak planına tepki amacıyla İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

İttifak gazetesi, ”Beyaz Kıta’ya Türk çıkarması”. 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türk bayrağını Beyaz Kıta’da gururla dalgalandıran ekibin 15 önemli projeye imza atacağını belirtti.

Ortadoğu gazetesi, ”Büyük yığınak”. Suriye’de Rusya ve İran’ın desteğiyle milyonlarca kişiyi evinden eden Esad rejimi, şimdi de sivillerin mezarlarını yıkıyor. İdlib’e 200 araçlık konvoy gönderen Türk Silahlı Kuvvetleri ise Esad’a verdiği sürenin dolması için Şubat sonunu bekliyor.

Önce Vatan gazetesi, ”Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor”. Sabiha Gökçen Havalimanında pistten çıkan boeing 737 tipi yolcu uçağının enkaz kaldırma çalışmaları dün gelen toplan 11 kişilik Amerikan Sivil Havacılık Kurumu ve Boeing firması yetkililerinin incelemesinin ardından başlamıştı.

Son-An gazetesi, ”İstanbul’da toplu taşımaya zam”. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM’da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı. Zam bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

İstanbul Son Saat

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Filistinli genç İsrail askerlerinin müdahalesinde şehit oldu”. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine bağlı Kaffin beldesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerlerince müdahale edildi. 19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç, boynundan vurularak şehit oldu.

Tünaydın gazetesi, ”İhracatta artış”. İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yeni yılın ilk ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 655 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Bakan Selçuk: Eğitim Türkiye’nin geleceği için büyük vasıta”. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Konya’da Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış törenine katıldı. Selçuk, okulun yapımını sağlayan Ulugülyağcı ailesine teşekkür etti. Heme hayırseverlerin hem de belediyelerin eğitime önem verdiğini belirten Selçuk, ”Eğitim, bizim hem bireysel tekamülümüzde hem insanlar arası ilişkileri geliştirmemiz de insanlığımızı büyütmemizde beşerilikten insanlığa doğru giden yolda mesafe almamızda önemli bir kurum.

Yenidevir gazetesi, ”Kooperatifler çiftçinin kabusu oluyor”. Tarımı geliştirmek ve üretimi artırmak için var olan Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçinin adeta kabusu oldu. Borç yapılandırmalarında hukuksuzluk yaptığı iddia edilen kooperatifler, haksız kesinti ve yüksek faizler nedeniyle çiftçiyi iflasın eşiğine getirdi.

10 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Yenigün

Yenigün gazetesi, ”Her yolu deniyorlar”. TÜDEF Genel Başkanı Koçal, ”Tüketiciyi istismar etmek isteyen belli bir kesim, popüler sosyal medya platformalarında Cumhurbaşkanlığı forsu gibi kurumların logosunu kullanarak ‘kredi kartı yıllık aidatları geri alınıyor’ gibi reklam veriyor.” dedi.

”Kar ve Yağmur barajları doldurdu”. İstanbul’da cumartesi günü yağan kar ve son haftalarda aralıklarla etkili olan yağışlı hava, barajlarda doluluk oranını yüzde 60 seviyesine getirdi. Doluluk oranı iki ay öncesinde yüzde 33’lere kadar düşmüştü.

,Yurt gazetesi, ”Eğitime kar engeli”. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Bartın, Bolu, Hakkari, Artvin Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Ordu, Karabük, Giresun, Bitlis, Şırnak ve Van’da bir, Rize ve Trabzon’da ikişer gün eğitime ara verildi. Bolu’da 3 gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklardan dolayı il genelinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de izinli sayılacağı tatille ilgili Bolu Valisi Ahmet Ümit sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

”Kadıköy karıştı”. Fenerbahçe, Süper Lig’in 21. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor’la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok kritik 2 puan kaybetti. Süper Lig’in 21. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe, sahasında ligin güçlü ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti.

8 Şubat İstanbul gazete özetleri

error code: 522