Dolar 32,3107
Euro 35,0595
Altın 2.279,50
BİST 8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

11 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

11 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri Yeniçağ gazetesi

Yeniçağ gazetesi manşette “Libya’ya daha önce destek olmalıydık” başlığına yer verdi. 11 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, asker gönderme kararını değerlendiren Deniz Baykal, ABD ambargosu sırasında Kaddafi’nin Türkiye’ye yaptığı yardımı hatırlatarak böyle dedi, ifadelerine yer verdi.

 

DÜNÜN ÖZETİ


Yeni mesaj gazetesi manşette “Akdeniz ısınıyor” başlığına yer verdi.Gazete haberde, Kahire’de toplanan Fransa, Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanları,Türkiye ile Libya’nın iki ülke arasındaki deniz sınırlarını belirleyen anlaşmasını tanımadıklarını duyurdu.Akdeniz’deki gerilimi daha da tırmandıracak karara tepki gösteren Ankara,Kahire’de alınan kararın bütünüyle gerçek dışı tezlere dayandığını açıkladı,ifadelerine yer verdi.


Akşam gazetesi manşette “Türkiye şaşırttı” başlığına yer verdi.Gazete haberde, Dünya Bankası, küresel ekonomik büyüme beklentisini düşürdü. Türkiye’ye dair rakamları sabit tuttu.Raportör Ohnsorge, “Türkiye performansıyla şaşırttı” dedi, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette “Krediler yeniden yapılandırılacak” başlığına yer verdi. Gazete haberde,Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,tarımsal kredilerde faizin indirildiğini belirterek, yüzde 9’a kadar düşen kredilerdeki faiz desteği oranlarında değişikliğe gittiklerini söyledi. Albayrak, “5 yıla kadar uzun vade istiyorlardı, yeniden vadelendirebilecekler” dedi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette “Gazetecilere yarım milyon para cezası”başlığına yer verdi.Gazete haberde,CHP’li Utku Çakırözer Çalışan Gazeteciler günü için hazırladığı 2019 yılı Basın Özgürlüğü Raporu’nda gazetecilere yönelik tazminat davalarıyla ilgili”2019 yılı boyunca en az 10 gazeteciye 422 bin 486 TL ceza kesildi”dedi,ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette “Yenildik itirafı”başlığına yer verdi.Gazete haberde,İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana üsleri ilk kez vuruldu.1979’dan beri Büyükelçiliği ilk kez basıldı.2003’te işgal ettiği Irak’tan Meclis kararı ile kovuldu… Ve Trump, BM’ ye mektup yazarak İran’la ‘önkoşulsuz’ görüşmeye hazır olduğunu duyurdu, ifadelerine yer verdi.

Birgün gazetesi


Birgün gazetesi manşette ”Tehlike yine geliyorum diyor! başlığına yer verdi. MEB, çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na okulların kapısını ardına kadar açtı. Yargının engelleyici kararlarını yok sayan Bakanlık, vakfa şimdi de öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenleme izni verdi, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Mhp seçmenide karşı” başlığına yer verdi. İstanbul Ekonomi Araştırma’nın hazırladığı Türkiye Raporu’na göre yurttaşların yüzde 58’i Libya’ya asker gönderilmesini istemiyor. Katılımcıların yüzde 34’ü Evet, gönderilsin diyor. Muhalefet partilerinin seçmeni ezici çoğunlukla karşı çıkıyor, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Gerçek katil sosyal medya” başlığına yer verdi. Gün geçtikçe toplumun kılcal damarlarına sızan sosyal medya mecralarında kullanılan nefret dili, gençleri intihara sürüklüyor. İnternet üzerinden aşağılamalara maruz kaldığı için canına kıyan daha 20 yaşındaki Sibel Ünlü vakası,gözleri siber zorbalığın yol açtığı cinayetlere çevirdi, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette ”Şimdide hayvanlar katlediliyor” başlığına yer verdi. Geçmişi katliam ve soykırımlarla dolu Batı medeniyeti, asırlar önce Avusturalya’da yüzbinlerce insanı soykırıma tabi tutmuştu. Soykırımlar yetmedi şimdide 10 binden fazla hayvan ” fazla su tükettiği” gerekçesiyle katledilecek, ifadelerine yer verdi

Dünya gazetesi


Dünya gazetesi manşette ”Sıfır otomobil ‘yok’ satıyor” başlığına yer verdi. Otomotiv sektöründe sıfır araç bulunamıyor. Firmalar 2020 yılına stoksuz girdi, bayide satılacak araç kalmadı. Bazı markalar fiyat sabitleme gibi kampanyalarla ocak, şubat hatta mart adetlerini kapora alarak önden sattı, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Milli tankta fiyasko” başlığına yer verdi. İhalesi 2018’de yapılan ve bu yılın mayıs ayında orduya teslim edileceği iddia edilen ‘milli tank’ henüz ortada yok! Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, BMC’nin motor bulunamadığı için ‘Altay’ adı verilen tankın yapımına başlamadığını belirtti, ifadelerine yer verdi.


Fotomaç gazetesi manşette ”Son aslan sekidika” başlığına yer verdi. Ara transfer döneminin hızlı takımı Galatasaray, onyekuru ve saracchi’nin ardından Jesse Sekidika’yı da kadrosuna kattı. Cimbom, Eskişehirspor’dan ayrılan Nijeryalı golcüye dün 4.5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Hürriyet gazetesi manşette ”Bir tarih kül oldu” başlığına yer verdi. Dünyada birçok ünlü yazarın, ressamın eserlerinin yarattığı evler müze olarak halka açılıyor. Ülkemizde de bunun örnekleri var ancak çok yetersiz. Reşat Nuri Güntekin’in 1900’lerin başında Tekirdağ’da yaşadığı ve ‘Çalıkuşu’nun bir bölümünün kaleme aldığı konağın başına gelenler de bu ihmalci anlayışa somut bir örnek, ifadelerine yer verdi.


İstiklal gazetesi manşette ”4 ihtimal” başlığına yer verdi. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov, Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 727-800 tipi Uçağın Tahran’dan Kiev’e gitmek üzere havalandıktan birkaç dakika sonra düşmesinin soruşturan ekibin, dört farklı teoriyi incelediğini açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Gerilmek isteyene davet” başlığına yer verdi. Beyazperde bu hafta korku gerilim tutkularına hitap ediyor. William Eubank’ın yönetmenliğini üstlendiğini ‘Derin Sular’da okyanusun binlerce metre derinlğinde bulunan yeraltı laboratuvarında mahsur kalan bir grup su altı araştırmacısının hikayesi anlatılıyor, ifadelerine yer verdi.

Korkusuz gazetesi


Korkusuz gazetesi manşette ”Öldüren ihmal” başlığına yer verdi. AVM’de çıkan yangında 2 genç kadın alevlerden kaçamadı. Çünkü kapalı olan yangın merdiveni hiçbir işe yaramadı, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Nereden nereye” başlığına yer verdi. Hipofosfatazya hastalığına yakalanan Hira Bebek için sevindiren haber. SGK, bedeli 58 bin Avro olan ‘Strensig isimli ilacın parasını sonradan ödemeyip bizzat satın alarak aileye verecek, ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Nato,emir kabul etti” ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün akşam saatlerinde Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Ortadoğuda’ki sorunların çözümünün kolay olmadığını vurguluyarak ”NATO’nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu’ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim” ifadesini kullanmıştı, ifadelerine yer verdi.


Milliyet gazetesi manşette “Acil yardım”başlığına yer verdi. Gazete haberde, can güvenliklerinden endişe eden doktorlar, hasmını öldürmek için acil servise testereyle gelenlerle bile karşılaştıklarını anlatıyor,ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette “Gösteri saldırısı”başlığına yer verdi. Gazete haberde,İran,Irak’a haber vererek Bağdat’taki ABD üslerini hedef aldı. Uzmanlara göre,bir gösteri saldırısıydı. Saldırıyla İran kamuoyunda oluşan baskıyı ortadan kaldırmak hedeflendi. ABD de gerginliği tırmandırmamak için Patriot hava sistemlerini devreye almadı, ifadelerine yer verdi.


Posta gazetesi manşette “Mustafa hakkında her şey”başlığına yer verdi. Gazete haberde, Doğum sırasında annesi ölünce babasının başka bir aileye evlatlık verdiği Mustafa Erdin bu gerçeği 52 yıl sonra öğrendi. Gerçek ailesinin peşine düştü ve izlerini Amasya’nın Suluova ilçesinde buldu. İlçeye gidip gerçek abla ve ağabeylerine  “Ben sizin kardeşinizim” dedi. DNA testi de onu doğruladı. 11 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri.


Sözcü gazetesi manşette “Gazeteciler gününde acı tablo” başlığına yer verdi. Gazete haberde, bugün çalışan gazeteciler günü… İktidar baskısı altındaki gazeteciliğin ateşten gömlek olduğu, düşündürücü rakamlarla bir kez daha ortaya çıktı, ifadelerine yer verdi.


Şok gazetesi manşette “Hırsızlar çaldı,çiftçi battı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Bursa’da pompa istasyonunu soyan hırsızlar elektrik panosunu çaldı. Pompalar çalıştırılamayınca aşırı yağış nedeniyle dere yatağı taştı.Binlerce dönüm ekili tarım arazisi ve 2 bin boğa sular altında kaldı, ifadelerine yer verdi.

error code: 522