Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 21°C

11 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

11 Şubat 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

11 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Anayurt gazetesi

Anayurt gazetesi, ”Gürer: KDV indirimi geçici çözüm olur”. 11 Şubat gazeteleri ve özetleri. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in gıdada KDV’nin yüzde 1 olması önerisini değerlendiren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, KDV indiriminin geçici olarak fiyatları düşürebileceğini ancak soruna kökten çözüm getirmeyeceğini söyleyerek, ”Esas olan aracılık sisteminin kontrol altına alınıp, üretici ve tüketicinin faydalanacağı bir sistemin kurgulanması lazım” dedi.

 

11 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Korkusuz

Korkusuz gazetesi, ”Kızı öldü annesi hastanede”. İstanbul’da, Selin Bayır’dan haber alamayan yakınları eve gitti. İçeriye giren yakınları, anne ve kızını hareketsiz yatarken buldu. Yapılan kontrolde 6 yaşındaki Buğlem’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Anne Selin Bayır ise hastaneye kaldırıldı. Evde inceleme yapan polis ve İGDAŞ ekipleri anne ve kızın şofbenden sızan gazdan zehirlendiğini tespit etti. Olayı duyan ailenin yakınları sinir krizi geçirdi…

Akşam gazetesi, ”Sabrımızın sınırındayız”. İdlib’İn kuzeyine takviye olarak gönderilen TSK unsurları, rejim güçleri tarafından top atışıyla hedef alındı. Esad’a şubat sonuna kadar verilen süre öne çekilebilir.

Analiz gazetesi, ”Veriler petrol kadar önemli”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, yerli teknoloji vurgusu yaptı. Erdoğan ”Türkiye son dönemde siber saldırılara maruz kalan ülkelerin başında geliyor” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”Başbuğ şikayeti geri çekilmeli”. Eski TBMM Başkanvekili ve Batan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan: Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğu görüşmeye çağırmalı.

Cuımhuriyet gazetesi, ”Zindaşti itirafı”. Uyuşturucu baronu Zindaşti ve adamlarının tahliyesine ilişkin soruşturma başlatan HSK’nın görevlendirdiği müfettişler, savcı ve hakimlerin ifadelerini aldı. Savcı Ercan Devrim ile Hâkimler Özkan Gürel ve Ersin Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Burhan Kuzu’nun yaptığı baskıları anlattı.

Diriliş Postası, ”Tetikçiler varken düşmana gerek yok”. Doğu Akdeniz’de Libya’yla anlaşarak KKTC’nin, Suriye’de kendi güvenliği ile Türkmenlerin, Arapların ve Kürtlerin hukukunu koruyan Türkiye’yi iç siyasettekiler yüzüstü ortada bırakıyor.

Doğruhaber

Doğruhaber gazetesi, ”Bu cinayeti işleyen insan olamaz”. İzmir’in Menemen ilçesinde geçen hafta hamile eşi ve oğlu öldürülen Suriyeli Muhammed, ”Bu cinayeti işleyen insan olamaz. Keşke tüm varlığımı alsaydı da ailemi bana bıraksaydı” dedi.

Dünya gazetesi, ”Korona salgını, üretim planlarını değiştiriyor”. Koronavirüs salgını, global ekonomiyi derinden sarsıyor. Şirketler Çin’deki üretim ve ihracattan kaynaklanan boşlukları doldurmak için yeni stratejiler geliştiriyor.

Evrensel gazetesi, ”Fahiş zamlar geri çekilsin”. İstanbullu yeni haftaya iki büyük zam ile uyandı. Toplu ulaşıma gelen yüzde 25’lik zammın uygulamya konulduğu gün bir zam da aynı oranla Marmaray’a geldi.

Birgün gazetesi, ”Umut savaşı”. 2 ayda 925 bin yurttaş, ümidini kaybettiği için iş aramayı bıraktı. Milyonlarca kişi iş bulmaktan çok, iş bulma ümidini korumak için mücadele ediyor.

Hürriyet gazetesi, ”Eve dönen Dâhilerimiz”. TÜBİTAK’ın ‘Yurda Dönüş Burs Programı’ iyi sonuç verdi. Dünyanın seçkin şirket ve üniversitelerinde görevli 579 araştırmacı Türkiye’ye döndü.

Karar gazetesi, ”Günde 100 ölü”. Çin’de ortaya çıkıp küresel salgın haline gelen koronavirüs nedeniyle ilk kez 24 saatte 100 insan can verdi. Kayıp sayısı da bine yaklaştı. İspanya ve Fransa’da yeni vakalar tespit edilirken İngiltere’de ‘tehdit’ alarmı verildi. Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Tedros Adhanom virüsün Çin’e hiç gitmemiş insanlarda da görülmesi için ”Buzdağının ucunu görüyor olabiliriz” dedi.

Milat gazetesi, ”Afrin’de de sivilleri vurdu”. Suriye’de Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Halep’in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarda 17 sivil hayatını kaybetti.

Milli gazete, ”Rus heyeti Ankara’da ABD heyeti yolda”. İdlib’de yükselen tansiyon ve 6 gün arayla verdiğimiz 13 şehit, gözleri Rusya ile ABD’ye çevirdi. ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey yarın Türkiye’ye geliyor. Hain saldırının olduğu saatlerde Rus heyeti ise Ankara’daydı.

Milliyet

Milliyet gazetesi, ”Sergen geldi hava değişti”. Beşiktaş Başkanı Ahmet Bur Çebi, ”Hocamızın takıma hava getirdiği bir gerçek. Ümraniye’de çok güzel bir birliktelik var. Yakaladığımız bu hava önümüzdeki maçlara da yansıyacaktır. Biz de yönetim olarak hem maddi hem de manevi olarak Ümraniye’yi ihmal etmeyeceğiz” dedi.

Posta gazetesi, ”Biz yıkılmayız”. Asya Koşal, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde eşini ve iki çocuğunu kaybetti. 3 gün enkaz altıda kaldı, bir kolu ve bir bacağı kesildi. Şimdi tek eliyle ördüğü atkı, kazak, bere ve battaniyeleri, 24 Ocak’ta meydana gelen Elazığ Depremi’nde zarar görenlere yolluyor. Asya Koşal, ”Deprem acısını en iyi ben anlarım” diyor.

Sözcü gazetesi, ”Çocuk evliliği isteyen profesöre protesto”. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, Elazığ depremini ‘küçük yaşta evliliğin yasaklanmasına’ bağlayan Prof. Bedri Gencer’in dersini boykot etti…

Şok gazetesi, ”Türk ustadan büyük buluş”. Otomobilde LPG’yi kullanma fikrinin mucidi olarak bilinen Halit Avcıoğlu, şimdi de benzinde yüzde 70’e varan tasarruf sağlayan kare piston tasarladı. Bu motorla 1 litre benzin ile 100 km yol gidilebilecek!..

Türkgün gazetesi, ”Bankalara ince ayar geldi”. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve MB, işlem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla finansal tüketicilerin ve ticari müşterilerden bankaların alabileceği ücret ve komisyonları yeniden düzenledi.

Türkiye gazetesi, ”Çeşme’yi Cannes gibi yapacağız”. ‘Kanal Çeşme’ iddiasını yalanlayan Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy ”Çeşme’yi geiş sahil bantları, fuar, film platosu, müze ve termal ötellerin bulunduğu merkez haline getireceğiz” dedi.

Yeniçağ gazetesi, ”Bireysel değil ortak irade”. Ergin, sessizliğini bozdu: Öerge ile ilgili çalışma AKP, Hükûmet ve meclis grubunun ortak iradesini yansıtır, bireysel inisiyatifle yapılabilecek şeyler değildir.

Yeni Akit gazetesi, ”Kariye Camii için ümmet ayakta”. Ümmet, 75 yıldır ibadetin yasak olduğu İstanbul Fatih’teki Kariye Camii için adeta seferber oldu.

Yeni Asya gazetesi, ”780 bebek hâlâ hapiste”. 40 gün cezaevinde bebeği ile kalan anne, bu süre zarfında çocuğunun pek çok şeyden mahrum bırakıldığını anlatarak, ”Yeterli malzeme yok, oyuncak yok, temiz hava yok, ilaç yok, yemek yok…”

Yeni Birlik gazetesi, ”Dev holdinglerden yapılandırma hamlesi”. Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Yıldız Holding ve Doğuş Grubu, 2018-2019 arasında bankalarla tamamladıkları borç yapılandırma anlaşmalarında faiz indirimi istedi.

10 Şubat gazeteleri ve özetleri

error code: 522