Dolar 32,5359
Euro 34,8817
Altın 2.429,89
BİST 9.767,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

11 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

11 Şubat 2020 Salı İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

11 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Elektronik Sistem Güvenliği çok önemli”. 11 Şubat İstanbul gazete özetleri. ”Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir.” diyen Erdoğan, ”Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. şeklinde konuştu.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Pazarlıkla faiz”. Mevduat ve kredi faiz oranları ile ilgili bir tebliğ yayımlandı. Aynı zamanda EFT havale ücretleri de yeniden belirlendi. Bankaların swap işlemlerine sınırlama getirildi. Uygulamalar 1 martta başlayacak. Değişken faiz, hesap cüzdanında açıkça belirtilecek.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Doğu buz kesti”. Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Ardahan’ın Göle ilçesinde en düşün hava sıcaklığı sıfırın altında 40 derece olarak ölçüldü.

Gazete Damga, ”Yüreğimize ateş düştü”. Geçen hafta 8 askerin şehit düştüğü Suriye’den bir acı haber daha geldi. Rejim güçlerinin Taftanaz’daki gözlem noktasını vurması sonucu 5 Mehmetçik şehit oldu, 5 Mehmetçikte yaralandı. Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla bir araya geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan’ın gerekli talimatları verdiğini belirterek, ”Kararlı şekilde verildi. Gözlem noktalarımızdan çekilme söz konusu değildir” dedi.

Günboyu gazetesi, ”WBAF 17-18 Şubat’ta İstanbul’da toplanacak”. Dünya Melek Yatırım Forumu (World Business Angels İnvestmen Forum-WBAF), 500 milyar dolarlık fonu yöneten melek yatırımcıları İstanbul’da bir araya getirecek. Anadolu Ajansı’nın ”Global İletişim Ortağı” olduğu WBAF, yüzlerce melek yatırımcıyı 17-18 Şubat’ta Swissotel The Bosphorus’ta buluşturacak. Forum, 92 ülkeden çok sayıda delegenin katılımıyla yapılacak.

Hürhaber

Hürhaber gazetesi, ”CHP İstanbul’a Silivri çıkarması”. CHP’nin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde Canan Kaftancıoğlu güven tazelerken, İl yönetimi ve kurultay delegeliklerine Silivri’den önemli isimler seçildi.

Hürses gazetesi, ”Tofaş 2020’de de yatırıma devam edecek”. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş’ın 2019’da 1.5 milyar liralık net kâra ulaştığını belirterek ”2020’de yatırımlarımızı geçen seneye göre 2 katından fazla artırarak sürdüreceğiz” dedi.

İstanbul gazetesi, ”Çapa’ya rüşvet operasyonu”. Çapa Tıp Fakültesi’nde hastaların ameliyatlarını öne almak için rüşvet aldıkları iddia edilen, aralarında Prof. Dr. Mazhar Alp Bozbora eşi Didem Bozbora’nın da bulunduğu 3 kişi tutuklandı. Profesör, 9 ameliyatı öne almak için 40 bin 200 lira rüşvet almakla suçlanıyor.

İstiklal gazetesi, ”Başbakan olarak kalsaydım 15 Temmuz olmazdı”. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başbakan olduğu dönemde AK Parti’nin içine yuvalanmış kripto FETO’cülerin kriz beklentisine girdiğini söyleyen Davutoğlu, ”Herkes Davutoğlu ile birlik bir kriz çıkar, parti bölünür ve bu istikrarsızlık şartları içinde 15 Temmuz’a gidilir diye bir hesapları vardı.

İttifak gazetesi, ”En yüksek zam adalar hattına”. İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 35 zam yapıldı. En büyük zam ise tam bilet fiyatı 5,20 liradan 10 liraya çıkan Adalar hattına oldu. Vatandaşlar, zamların bütçeleri zorlayacağını belirtti.

Ortadoğu gazetesi, ”Bıçak kemiğe dayandı”. İdlib’de terör bahanesiyle halkı bombalayıp Türkiye’ye göçe zorlayan Rusya ve Suriye rejimi, sabırları taşırdı. Geçen hafta 8 askerin şehit düşmesinin ardından dün de 5 askerimiz rejimin top ateşiyle şehit oldu, 5 askerimiz ise yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, rejim mevzileri dövüyor.

11 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Önce Vatan

Önce Vatan gazetesi, ”Türksat 5-A yolda”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”3 haberleşme uydumuzla 118 ülkede 3 milyar kişiye yayıncılık hizmeti verilmesine imkan tanıyoruz. Türksat 5-A’yı bu yılın sonuna doğru uzaya fırlatıyoruz” dedi.

Son-An gazetesi, ”Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G’ye geçemeyiz”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, ”Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G’ye geçemeyiz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Mehmet Özhaseki’nin sağlık durumu iyi”. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aydınlı, Antalya’da trafik kazasında yaralanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin, kırılan burnuna Prof. Dr. Özkan tarafından müdahale edildiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Tünaydın gazetesi, ”Özgecan’ın yüreklerdeki acısı 5 yıldır dinmiyor”. Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ın ailesi, kızlarını yokluğunu her an içlerinde yaşıyor. Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin yüreğindeki acı dinmiyor. Özgecan’ın Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde yaşayan babası Mehmet Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının her geçen gün arttığını söyledi.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Doğu Akdeniz kimsenin tapulu malı değildir”. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin petrol endüstrisinde yerlileştirme çalışmalarını hızlandıracağını belirterek, ”Hiçbir ülkenin kaynağında gözümüz yok ancak kim bizim haklarımızı gasp etmeye kalkarsa, cevabını da en iyi şekilde alır. Doğu Akdeniz, kimsenin tapulu malı değildir.

Yenidevir gazetesi, ”Aksa Muhafızına siyonist pranga”. Siyonist İsrail Mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi’nin kuzey kanadının lideri Aksa Muhafızı lakabıyla ünlü Şeyh Raid Salah’ı yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında ”Terör örgütüne (!) destek” iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapse mahkum etti. Yasadığı İsrail Mahkemesi, ”Kışkırtıcılık yaptığı ve ”Yasa dışı bir deneğin” (!) faaliyetlerini desteklediği iddiasıyla 1948 Filistin İslami Hareketi’nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah 28 ay hapis cezasına mahkum etti.

Yenisöz gazetesi

Yenisöz gazetesi, ”Hatay milletvekillerinden Akıncı’ya tepki”. Hatay’da AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, belediye başkanlı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın delalet dolu açıklamalarına ortak basın toplantısıyla tepki gösterdi.

Yenigün gazetesi, ”Sosyal medya uyarısı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Siber zorbalıklar artıyor. Sosyal medya bu bakımdan başıboş bir mecra haline geldi. Buna izin vermeyeceğiz. Gerçek hayatta suç olan her şeyin sanal ortamda da aynı karşılığı bulması şarttır” dedi.

Yurt gazetesi, ”Koronavirüs panzehirini bulana 1 milyon yuan verecek”. Aksiyon filmleri oyuncusu Jackie Chan, koronavirüs salgınına karşı tedavinin bulunması için mümkün olan her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, tedaviyi bulana 1 milyon Yuan ödül vereceğini ilan etti. Jackie Chan, yaptığı açıklamada, ”Hangi kişinin ya da kurumun panzehiri geliştirdiği önemli değil. Eğer başarılı olurlarsa kendilerine 1 milyon yuan vererek teşekkür etmek istiyorum dedi.

10 Şubat İstanbul gazete özetleri

error code: 522