Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

12 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

12 Şubat 2020 Çarşamba İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

12 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Harekat için geri sayım”. 12 Şubat İstanbul gazete özetleri. İdlib’de Türkiye’nin atacağı adımları bugün açıklayacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Özellikle İdlib’de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha da devam edecek” ifadelerini kullandı. Erdoğan, rejim güçlerini işaret ederek ”Mehmetlerimize saldırdıkça bedelini çok ama çok ağır ödeyecekler” diye konuştu.

Bizim Anadolu gazetesi, ”İdlip oyunu”. Türkiye ile Rusya’nın Suriye’deki ortaklığı, rejim güçlerinin harekat halindeki Türk birliklerine saldırması ile yeni bir evreye girdi. Rus destekli saldırılar, gerginliği artırırken ”Rusya ne yapmak istiyor” sorusunu gündeme taşıdı.

Dokuz Sütun gazetesi, ”AKM Taksim’de yükselmeye başladı”. Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi kapsamında yapımına başlanan AKM binası Taksim’de yükselmeye başladı. Yeni projede 2500 kişilik opera salonu, ayrıca konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkan ile restoranlar ve otopark içerecek.

Gazete Damga, ”Hem muhtar hem İBB çalışanı”. Eyüp Sultan Güzeltepe Mahallesi Muhtarı Ulaş Aydın’ın İBB Metro A.Ş’de çalıştığı öğrenildi. Aydın, 16 gün önce ücretli izine ayrıldığını iddia ederken, muhtarların başka bir kurumda çalışmasının yasalara aykırı olmadığını belirtti. Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut ise ”Evet yasal olarak sorun yok ama; çalışan bir muhtar, mahallesine nasıl hizmet edecek?” diye konuştu.

Günboyu gazetesi, ”Beyaz et sektörünün gözü kulağı Çin’de”. Tavuk üreticileri Çin pazarına ilk defa girebilmek için bürokratik engellerin kaldırılmasını beklerken, patlak veren koronavirüs salgını, süreci iyice yavaşlattı.

Hürhaber gazetesi, ”Aylin Ertürk: Hayatın içindeysem yaşarım”. Silivri’nin ilk kadın toplu taşıma şoförü, müthiş girişimcilik ruhuna sahip bir kadın… 7-8 yaşlarında babasının tarlasında çiftçilik yaptığı dönemlerde traktör kullanmak şoförlükle ve ürettikleri ürünleri satarak tanıştığı ticarette eşinin desteğiyle daha da emin adımlarla ilerleyen 37 yaşında, üç çocuk annesi Aylin Ertürk’ün muazzam hikayesi hepimize örnek olsun.

Hürses gazetesi, ”Hırvatistan ile ticaret hacmimiz artıyor”. Ticaret Bakanı Pekcan, iki ülke arasında ticaret hacminin son 2 yılda yükseldiğini, 2019’da bir önceki yıla kıyasla yüzde 6 artarak 664 milyon dolara çıktığını belirterek, ”Hedef bunu 2 milyar dolara çıkarmak” dedi.

İstanbul gazetesi

İstanbul gazetesi, ”Anne ben ölüyorum”. Kasımpaşa’da 20 yaşındaki genç, maskeli şahıs tarafından silahla vurularak öldürüldü. Vücuduna 5 kurşun alan genç sürünerek geldiği annesinin yanında yere yığıldı.

İstiklal gazetesi, ”İstanbul merkezli FETÖ operasyonu”. İstabul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması kapsamında, terör örgütü içerisinde sözde ‘mahrem abi/abla’, ‘büyük bölge imamı’, ‘bölge lise mesulü’, ‘büyük bölge talebe mesulü’, ‘bölge esnaf sorumlusu’ gibi görevler yaptıkları yönünde beyanlar bulunan 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul, Ankara, Isparta ve Bolu’da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 14 zanlı gözaltına alındı.

İttifak gazetesi, ”Akıllı telefon ve tablet epilepsiyi tetikliyor”. Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk, dünyada 65 milyon kişinin epilepsi olduğunu tahmin edildiğini belirterek, ”Buna her yıl yaklaşın 2,4 milyon yeni epilepsi hastası eklenmektedir” dedi. Elektronik ortama aşırı maruz kalmanın da özellikle çocuklarda epilepsi riski oluşturduğunu bildiren Öztürk, geliştirilen yeni ilaçlar, cerrahi ve yeni girişimsel yöntemlerle başarılı sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Ortadoğu gazetesi, ”Rusya ikili oynuyor”. Esad’ı kukla gibi kullanan İran ve Rusya, Suriye’de olabildiğince çok insan öldürülmesi için uğraşıyor. Ankara’daki görüşmelerde masayı deviren Moskova, ikili oynamaya devam ediyor. Rus heyeti döndü, bugün de ABD heyeti geliyor.

Önce Vatan gazetesi, ”Sınıra sevkiyat”. İskenderun’a trenle askeri araçlar sınıra gönderildi. Vagonların ardı arkası görülmezken sevkiyatın büyüklüğü, sınırdaki güvenliğin ne derece artırılacağı konusunda işaret verdi.

Son-An gazetesi, ”Limonda verim düştü”. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin limon üretiminin yüzde 65’inin Erdemli’de gerçekleştiğini söyledi.

Erdemli’de geçen yıl 87 bin dekarda 450 bin ton limon üretimi yapıldığını ifade eden Şahin, bu yıl yüzde 30 azalışla 350 bin rekolte beklediklerini dile getirdi.

İstanbul Son Saat 

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı”. İstanbul’da 17 Şubat 2017 yılında yapımına başlanan Taksim Camii’nin yüzde 90’ı tamamlandı. Halihazırda pencereleri takılan camii, tamamlandığında aynı anda 2 bin 575 kişiyi ağırlayabilecek. Taksim Camii’nin bu yıl ibadete açılması bekleniliyor.

Tünaydın gazetesi, ”Demir yolunun ‘kar savaşcıları’ 24 saat görev başında”. TCDD kar ve buzla mücadele ekipleri, Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan dondurucu soğuk ve karlı hava nedeniyle demi yolu ulaşımının aksamaması ve trenlerin istasyonlara sorunsuz ulaşması için yoğun çaba gösteriyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Türkiye, turizmde dünya altıncısı”. Türkiye, Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre 2019 yılında 52,5 milyon ziyaretçi sayısıyla dünya 6’ncısı oldu. ilk sırada 90 milyondan fazla ziyaretçiyle Fransa bulunuyor.

Yenidevir gazetesi, ”24’üncü dönem milletvekili Türkoğlu vefat etti”. 24. Dönem Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Türkoğlu, ilik kanseri nedeniyle Ankara’daki özel bir hastanede tedavi görüyordu. Osmaniye’nin Düziçi ilçesinin irfanlı Mahallesi, Göçmenler semtinde ikamet eden Nezihe ve Ökkeş Türkoğlu çiftinin iki evladından birisi olan Türkoğlu için 12 Şubat Çarşamba günü TBMM’de tören düzenlenecek.

Yenisöz gazetesi, ”Azılı katil Esed”. Rusya’dan hava desteği alan Beşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar, İdlib’de 2 günde 10 hava desteğiyle İdlib’i havadan bombalayan Esed on binlerce sivili katletti. Son olarak iki ayrı saldırıda 13 Mehmetçiği şehid etti.

Yenigün gazetesi, ”Basın Konseyi’nin 33. yılı kutlandı”. Basın Konseyi’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü geçtiğimiz hafta Caddebostan’daki Büyük Kulüp’te gerçekleştirilen organizasyonla kutlandı.

Yurt Gazetesi, ”Türkiye’de insanlar öpüşemez mi?”. İstanbul’da Yeşilpınar-Şişli otobüsü seferi halde öpüşen genç çifte tepki gösteren yolculara genç kadın ise ”Burası Arabistan mu?” diye karşılık verdi…

”Gelecek Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Davutoğlu”. AK Parti’den ayrıldıktan sonra yoluna Gelecek Partisi’yle devam eden Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı ilan edildi.

11 Şubat İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522