Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

14 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

14 Şubat 2020 Cuma İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

14 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Kara Kartal Başakşehir’e konuk oluyor”. 14 Şubat İstanbul gazete özetleri. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde üst üste 2 maçını kazanan Beşiktaş, Süper Lig’in 22. haftasında bugün Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Bizim Anadolu gazetesi, ”BMGK Hafter’i barışa zorluyor”. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Libya’da derhal ön koşulsuz ateşkes, taraflara silah tedariğine son verilmesi, uluslararası silah ambargosuna uyulması, ülkedeki tüm paralı askerlerin geri çekilmesi ve krize hiçbir üye ülkenin müdahale etmemesini talep eden kararı 15 ülkeden 14’ünün oyu ile kabul edildi.

İttifak gazetesi, ”Ücretsiz bebek arabası hizmeti”. İstanbul Havalimanı’nda bebekli yolcular 0-6 yaş bebek araçlarını giden yolcu katında pasaport geçişinden boarding kapısına, gelen yolcu katında ise bagaj alım alanına kadar ücretsiz kullanabilecek. Uygulamanın başlamasıyla arçalardan yararlanan yolcular, memnuniyetlerini dile getirdi.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Ders çalışırken yemek yemeyin”. Diyetisyen Merve Öz, ”Çocuk, uzun süren eğitim hayatı boyunca ders çalışırken yemek yeme davranışına devam ediyor. Oturarak çalışmanın getirdiği hareketsizlikle, ders çalışılırken yenilen atıştırmalıklardan gelen fazla kalori de obezite yapıyor” dedi.

Gazete Damga

Gazete Damga, ”Bebeğine bile bıçak salladı”. Avcılar’da boşanma aşamasında olduğu eşine bıçakla saldıran kişi, 40 günlük bebeğini, üvey kızını da yaraladı. Çok sayıda yerinden bıçaklanan kadın, kocasının en ağır cezayı almasını istediğini söyleyerek, ”Emine Bulut gibi olacaktım komşular yetişti” diye konuştu.

Günboyu gazetesi, ”Sevgililer günü’nde rağbet kırmızı güle”. Türkiye’nin çiçek üretim merkezlerinden Yalova’daki mezatlarda ”14 Şubat Sevgililer Günü” hareketliliği yaşanıyor. Normalde 60-70 koli olan satışlar 200 koliye kadar yükseldi. Sevgililer Günü dolayısıyla en fazla kırmızı gül rağbet görürken, normalde dalı 5 lira olan gülün fiyatı, 10-12 liraya çıktı. Çiçekçiler kırmızı güle ulaşmak için kıyasıya rekabete girdi. Çiçekçiler fiyatların yüksekliğinden şikayetçi oldu.

Hürhaber gazetesi, ”14. Mahalle Evi Çeltik’te faaliyet gösterecek”. Özcan Işıkları’ın döneminde üzerinde önemle durarak hayata geçirdiği proje kapsamında Volkan Yılmaz Başkanlığında Silivri Belediyesi 14. Mahalle Evi’ni Çeltik’te açtı.

Hürses gazetesi, ”Türkiye piyasaları şu anda çok cazip” TSPB Başkanı Dr. Alp Keler, 2019’da sermaye piyasalarında önemli büyümeler yaşandığını belirterek, ”Türkiye sermaye piyasalarında geçen yılki büyüme 0202’de de güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

İstanbul gazetesi, ”Su altında kalan gizemli ada”. Maltepe açıklarında bulunan ve tarihi yaklaşık 1000 yıl öncesine dayanan kayıp sürgün adası Vordonisa, gizemini hâlâ koruyor.

İstiklal gazetesi, ”Muhafazakarlar AK Parti’den kitlesel kopuş yaşıyor”. KONDE Genel Müdürü Bekir Ağırdır, siyasette yaşanan kutuplaşmanın seküler kesimi konsolide ederken muhafazakarlarda ise kopuşa neden olduğunu söyledi.

Önce Vatan gazetesi, ”Kapıkule büyüyor”. Kapıkule Sınır Kapısı’nın tüm yolcu ve araç trafiğini kaldırabilmesi için modernizasyon çalışmaları sürüyor. Çileyi sona erdirmek için Bulgar heyetle de sık sık görüşme yapılıyor.

Ortadoğu gazetesi, ”Ortadoğu’un katil sürüsü”. Yabancı teröristlerden yararlanmayı artık bir devlet politikası haline getiren İran, onbinlerce Afgan ve Pakistanlı Şii kökenli göçmeni Suriye’deki muhalefete karşı savaştırıyor. Bu durum akla, İdlib’de Türk askerlerine ateş açabilme cüretini gösteren rejim güçlerinin içinde bu türden İran destekli terör gruplarının olup olmadığı sorusunu da getiriyor.

Son-An

Son-An gazetesi, ”2020’nin ‘Patara yılı’ ilan edilmesi sevinçle karşılandı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2020’yi ”Patara yılı” ilan etmesi, antik kentin bulunduğu Antalya’da sevinçle karşılandı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AA muhabirine, 2020’nin Patara yılı ilan edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”Bazı illerde eğitime kar engeli”. Adıyaman’da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde yarın okullar tatil edildi. Öte yandan Adıyaman Üniversitesi’nde de eğitime 1 gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma olduğu belirtildi.

Tünaydın gazetesi, ”Depremzedeler için 98 milyon liradan fazla yardım toplandı”. AFAD Başkanlığı, depremden etkilenen Elazığ ve Malatya için başlatılan kampanya kapsamında 98 milyon lirayı aşkın yardım toplandığını bildirdi.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Göz açtırmıyorlar”. Diyarbakır ve Batman kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen ”Kapan-6 Zori” operasyonunda teröristlerin kullandığı 10 kış sığınağı kullanılamaz hale getirildi, 830 kilogram esrar ele geçirildi.

Yenisöz gazetesi, ”Rusya ikili oynuyor”. Birleşmiş Nilletler Güvenlik Konseyi, Libya’da derhal ön koşulsuz ateşkes talep eden kararı kabul ederken Rusya çekimser kaldı. Suriye ve Libya’yı karıştıran ve ateşkeslere taş koyan bir başka ülke de Fransa.

Yenigün gazetesi

Yenigün gazetesi, ”Yardımsever bir milletiz”. Rapor, Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Ali Çarkoğlu veDr. Öğr. Üyesi Selim Erdem Aytaç liderliğinde, Türkiye’nin 67 ilinde toplam 2 bin 502 kişinin katılımıyla imzalandı. Türkiye’de kişi başı bireysel bağış ve yardım miktarı 303 TL.

”Türkiye’ye güvendi en güçlü büyümeyi gerçekleştirdi”. Türkiye’ye güvenen ve yatırımlarına devam eden DP Word Yarımca 2019’u güçlü bir büyüme rakamıyla kapattı. Liman 2020’de küresel ticaretin önemli bir merkezi olarak hem kapasitesini artırıyor, hem de hizmetlerini çeşitlendiriyor.

Yurt gazetesi, ”CHP’den CNN Türk boykotunu delenler ihraç edilecek”. CHP’de Ümit Kocasakal ve İrem Çiçek CNN Türk boykotunu deldikleri için ihraç istemi talebiyle disipline sevk edildi. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığını açıklayan anacak yeterli imza toplayamayan CHP’li Ümit Kocasakal, partisinin aldığı CNN Türk’ü boykot kararına uymadı. Kocasakal, Başak Şengül’ün programına katılarak boykotu delmişti.

”İş Bankası’nın devri için Erdoğan’dan talimat geldi”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği AKP MKYK toplantısında, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri gündeme geldi. AKP’nin Ekonomi’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, devire ilişkin hazırladığı taslak konusunda sunum yaptı. Canikli’nin sunumu sırasında, Atatürk’ün ele yazısıyla kaleme aldığı vasiyeti ile CHP hisseleriyle ilgili Menderes dönemindeki tartışmalara ilişkin Meclis tutanakları ekrana yansıtıldı.

13 Şubat Cuma İstanbul gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522