Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

14 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

14 Şubat 2020 Cuma gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

14 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Analiz gazetesi

Analiz gazetesi, ”Yerli tohum kullanımı artacak”. 14 Şubat gazeteleri ve özetleri. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, gelecek nesillerin sürdürülebilir ve sağlıklı gıdaya erişimi için seferberlik başladı. ”Atadan Toruna Tohum Seferberliği” adı verilen seferberlik ile yerli tohum kullanımı yükselecek ve gıda zincirinde yerlilik oranı artırılacak.

 

 

14 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet gazetesi

Cumhuriyet gazetesi, ”Millet aç”. Elazığ’da 6.8’lik depremin ardından yaraların sarılması için yurttaşların taşındığı çadır kentle bu kez de beyaz örtü ile kaplandı. Kuvvetli kar uyarısı yapılan deprem bölgesinde çadırlarda yaşamlarını sürdüren bölge sakinlerinin muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Aydınlık gazetesi, ”Hedef alınan plan”. İdlib’deki çatışmaların, 14 Ocak’ta Hakan Fidan ve Ali Memlük arasındaki görüşmenin ve 9 maddelik bir yol haritası belirlenmesinin hemen arkasından yaşanması dikkat çekti. PKK/PYD’yi nihai olarak bitirebilecek yolu açan görüşme, ABD ve İsrail’i rahatsız etti.

Anayurt gazetesi, ”Alışveriş öğrencilere burs oldu”. Başarılı İş Kadınları Platformu (BİKAP) JW Marriott Hotel’de Sevgililer Günü konseptinde Alışveriş ve Eğlence Şenliği düzenledi. Ankaralılar sabah saatlerinde başlayan alışveriş şenliği kar yağışına rağmen yoğun ilgi gösterdi.

Diriliş Postası, ”Erdoğan’a Pakistan’da büyük sevgi gösterisi”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Pakistan halkı büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

Doğruhaber gazetesi, ”Yüzyılın ihaneti turnusol kağıdı”. Müslümanlara karşı hain planları finanse eden Körfez ülkelerinin ihanetleri, yüzyılın ihanet anlaşmasıyla bir kez daha belirginleşti. Böylelikle ihanet anlaşmasının ikiyüzlüleri deşifre eden bir turnusol kağıdı olduğu da ortaya çıktı. BAE’nin bu tutumuna tepki gösteren Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Hüseyin yayımladığı fetvada, ”Yüzyılın Anlaşması’na destek veren herkes Allah’a, Resulüne, mübarek Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e ve Filistin’e ihanet etmiştir” dedi.

Dünya gazetesi, ”Geri kazanım bedelinin faturası tüketiciye çıktı”. Çevreyi koruma amacıyla şirketlerden alınmasına karar verilen bedel, tartışma yarattı. Muhatap firmalar, oluşacak ek maliyetin fiyatlara yansıtılacağını belirtiyor.

Evrensel gazetesi, ”Bu çığlığı duyun”. ‘İntiharlar araştırılsın’ önergesi iktidar partisinin oylarıyla reddediliyor, iktidar partisinin grup toplantısında haykıran vatandaş gözaltına alınıyor. Çığlık yine de yükseliyor: Çocuklarım aç!.

Birgün gazetesi, ”Bazılarına hukuk bile dokunamıyor”. Erdoğan’ın memleketi Rize Güneysu’da, Baro Enerji isimli şirket, hukuksuz şekilde HES inşaatına başladı. DSİ, izinsiz çalışmaları tespit etti ve şirkete para cezası kesildi. Av. Kazmaz’a göre ise firma çalışmalarını hâlâ sürdürüyor.

Karar gazetesi

Karar gazetesi, ”Teknoloji devine Türk patenti davası”. Koreli şirket, Türk mühendislerin geliştirdiği teknolojiyi izin almadan ürünlerinde kullanınca patent davası açıldı. ‘Made in Turkey’ aklın küresel bir teknoloji devini aşması olumsuz haberin olumlu yanı oldu.

Milat gazetesi, ”Futbolda derbi günü”. Süper Lig’de 22. haftanın perdesi bugün dev maçla açılacak. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde galibiyet serisi başlatan Beşiktaş, şansının tutmadığı Medipol Başakşehir’e konuk olacak.

Milli Gazete, ”Kamunun kaynağı ulaştırmaya”. Kamu yatırımları için bu yıl ayrılan 77,1 milyar lira tutarındaki kaynağın 25,2 milyarlık kısmı ulaştırma ve haberleşme sektörüne tahsis edilecek.

Milliyet gazetesi, ”O artık bizden biri”. Türk vatandaşlığına geçen basketbolcu Shane Larkin’in TC kimliğini Spor Bakanı Kasapoğlu verdi. Kasapoğlu, ”Larkin hem örnek kişiliği hem sporcu performansıyla herkesin teveccühünü kazandı” dedi.

Posta gazetesi, ”En çok onlar kazandı”. Amerikan ekonomi dergisi Forbes, geçen yılın en çok kazanan oyuncularını açıkladı. Buna göre kadınlarda ilk sırayı 56 milyon dolarla Scarlett Johansson alıyor. Erkeklerde ise birinciliği 89.4 milyon dolar ile Dwayne johnson elde etti. Hem Scarlett hem de Dwayne bir önceki yılında en çok kazanan oyuncularıydı.

Şok gazetesi, ”20 yıl sonra gelen mutluluk”. 14 kez hayal kırıklığı yaşadılar, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde hayallerine kavuştular. 20 yıllık evlilikleri boyunca çocuk sahibi olamayan çift, oğullarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor!.

Türkiye gazetesi, ”Evsiz kalan İman bebek soğuktan öldü”. Esad ve ortaklarının katliamlarından kaçan İdlibliler, ağır kış şartlarıyla da boğuşuyor. Ancak minik bedenler soğuğa dayanamıyor. Rejimin evsiz bıraktığı ve ailesiyle kampta kalan ”İman” adlı kız bebek, soğuktan donarak hayatını kaybetti.

Yeniçağ gazetesi, ”Ekonomik kriz kadınları vuruyor”. CHP’li Şahin, ruhsal sağlığın ekonomik refah ile ilişkili olduğunu belirterek, 2003-2019 arasında psikiyatri kliniklere başvuran 8 milyon insanın yüzde69’unun kadın olduğunu söyledi.

Yeni Akit gazetesi, ”Süresiz nafaka zulmü deprem kadar ağır!”. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin mağdurlardan Sezai Aygün’ün aynı zamanda nafakazede olduğu, 3 ay süren evliliği için 16 yıldır nafaka ödediği öğrenildi.

Yeni Asya gazetesi

Yeni Asya gazetesi, ”Borç batağına gireceğiz”. İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz: ”Varlık Fonu, Türkiye’deki kıt kaynak sorununu çözmek için kaynak bulacaktı, biz bunu bunun için kurduk. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki o da kaynak üretmiyor. Bu yapılan düzenlemeyle ilave bir borç batağının içerisine gireceğiz” dedi.

Yeni Birlik gazetesi, ”Büyüme trendi başladı”. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aralık 2019 itibarıyla sanayi üretimindeki yıllık yüzde 8,6’lık artışın, büyüme trendinin başladığını gösterdiğini belirterek, ”Reel sektörümüzü desteklemeye ve ekonomiye güveni artırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Salgın ulaşırsa Afrika sarsılır”. Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüsün Afrika’ya ulaşması halinde felaket yaşanacağını açıklamasının ardından kıta ülkeleri hazırlıklarını hızlandırdı. Kıtanın salgınla baş etme kapasitesi ise yetersiz. Geçmişteki salgınlar da bunu kanıtlıyor.

Yeni Şafak gazetesi, ”FETÖ’cüler öldürmüş”. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Üsküdar’ı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evini savunan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi cinayeti FETÖ’ye uzandı. ”Tayin” bahanesiyle Verdi’yi öldürdüğü iddia edilen polis İsmail Hakkı Sarıcaoğlu’nun mahrem imamlarla bütün bağlantıları ortaya çıktı. Soruşturma ekibi, Sarıcaoğlu ile Rus elçi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın bağlantılarının benzer olduğuna dikkat çekti.

13 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522