Dolar 32,3241
Euro 35,1067
Altın 2.300,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

15 Şubat İstanbul Gazete Özetleri

15 Şubat 2020 Cumartesi İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

15 Şubat İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber

Ayrıntılı Haber gazetesi, ”Yatırım yapan pişman olmaz”. 15 Şubat İstanbul gazete özetleri. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Şimdiye kadar ülkemize dayanan, Türkiye’ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır.” dedi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Hurdacılar faciası”. İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde bir bina yıkıldı. Binanın daha önce boşaltıldığı ancak yoldan geçenler olduğu komşular tarafından belirtilince itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından canlı bomba olup olmadığını araştırdı. Çökme sırasında yoldan geçenler olduğu öne sürüldü. Boşaltılan binadan hurdacıların taşıyıcı kolonlarının demirlerini kestiği, çökmenin de bu nedenle gerçekleştiği iddia edildi.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Maraş hareketleniyor”. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan ve 1974’ten bu yana kapalı tutulan Maraş’ta düzenlenecek ”Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı” başlıklı toplantıya katılacak.

Gazete Damga, ”Babacan’ın partisi için yeni tarih”. AK Parti’den istifa ederek parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, partinin resmi kuruluşunu üçüncü kez ertelemişti. Babacan’ın kuracağı parti için yeni tarih belli oldu. Yaklaşık 300 kişilik ekiple siyasi çalışmalarını sürdüren Babacan’ın partinin kuruluş dilekçesini mart ayının ilk haftasında vereceği ileri sürüldü.

Günboyu gazetesi, ”Fahiş fiyatla maske satanlara büyük ceza”. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ”Yapılan denetimler maskelerde fahiş fiyat uygulayanlar tespit ediliyor. Kurul toplandıktan sonra cezaya karar verirse haksız fiyat artışı yapanlara 10 bin ile 104 bin lira arasında ceza uygulanacak” dedi.

Hürhaber gazetesi, ”CHP yeni Kadın Kolları Başkanını seçiyor”. Elif Yılmazer’in ardından yeni Başkan ve Yönetimini belirleyecekleri Pazar günkü kongrede CHP Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan isim Derya Erdim oldu.

Hürses gazetesi

Hürses gazetesi, ”Atlas Global Havayolları iflas başvurusu yaptı”. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Atlas Global Havayollarının iflas başvurusunda bulunduğunu ve uçuşlarının durdurulduğunu bildirdi. SHGM’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ”Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur.” ifadesini kullandı. Atlas Global Havayolları, ara verdiği tarifeli uçuşlarını tekrar başlamıştı.

İstanbul gazetesi, ”Alzaymır, aşklarını unutturmadı”. Alzaymır hastası 65 yıllık evli çift Ferah ve Ali Ercan Gökçeimam 14 Şubat’ta nikah tazeledi. Alzaymırın aşklarının unutturamadığı çift için Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’nde düzenlenen sembolik törende, çiftin çocukları da hazır bulundu.

İstiklal gazetesi, ”İdlib’de rejime ait bir helikopter daha düşürüldü”. Suriye’de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı Halep kırsalında Beşşar Esad rejimine ait helikopter düşürüldü. Muhalifler ve rejim güçleri arasında batı Halep kırsalında şiddetlenen çatışmalar devam ederken, Halep kent merkezi yakınlarında havalanan bir helikopter, muhaliflerin cephe hatlarına yöneldi.

İttifak gazetesi, ”Ekonomide bahar havası”. Ekonomide güzel haberler art arda geldi. Son 18 yılın en yüksek cari fazlası verildi. Hizmet ihracatında 52,7 milyar dolar gelir ile Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı. Türkiye genelindeki 113 bin 615 adetlik konut satışı ile tarihin en iyi ocak rakamına ulaşıldı.

Ortadoğu gazetesi, ”Dün Çanakkale bugün Keşmiş”. Pakistan Parlamentosu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Pakistan halkının Kurtuluş Savaşımız sırasında ekmeğinden artırarak gönderdiği yardımları unutmadık. İşte şimdi de bizim için Keşmiş oldur, o olacaktır. Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok” dedi.

Önce Vatan gazetesi, ”Dinimi asla değiştirmem”. Türkiye’de dijital dünyanın ilk blogerlarından Serap Oğuz Tan, geçtiğimiz gün Mutlu parti evlerinden ikinci şubesini Hill Town’da ünlülerin katıldığı bir davetle kapılarını açtı.

Son-An gazetesi, ”Yenilenebilir enerjideki 1 puanlık artışla ekonomiye 100 milyon dolarlık katkı”. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim sponsoru olduğu, Atlantik Konseyi Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ev sahipliğinde düzenlenen ”Yenilenebilir Enerji Görünümü Konferansı: Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar ve Batı Balkanlarda Finansman, Yatırım, Yasal Düzenlemeler ve Yeni Teknolojiler’de konuştu.

İstanbul Son Saat gazetesi, ”ABD, Umman Denizi’nde silah dolu İran teknesine el koydu”. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD kuvvetlerinin Umman Denizi’nde, İran’a ait bota el koyduklarını ve botta büyük miktarda ağır silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Tünaydın Gazetesi

Tünaydın gazetesi, ”Beykoz ilkbahara hazırlanıyor”. İstanbul’un en yeşil doğasına sahip ilçesi Beykoz’da, sokaklarda, korularda ve parklardaki ağaçların ilkbaharda yeniden sağlıkla uyanması ve yeşillenmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Yeni Çağrı gazetesi, ”Adalar’da atları satın alma işlemi başladı”. Adalar’da faytonların yasaklanması sonrası İBB at ve fatyonları satın almaya başladı. Adalar’da ruam hastalığı sebebiyle çok sayıda atın itlaf edilmesi ve faytonların durdurulması kararı sonrası, İBB’nin tescilli fayton plakalarını ve atları satın alması kararlaştırılmıştı. İBB, bu hafta itibarıyla atları ve faytonları satın almaya başladı.

Yenidevir gazetesi, ”MSB: 63 rejim unsuru etkisiz hale getirildi”. Milli Savunma Bakanlığının twitter hesabından yapılan açıklamada, ”İdlib bölgesinde çeşitli kaynaklardan alınan son bilgilere göre 62 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir” denildi.

Yenisöz gazetesi, ”Ekonomiye güven gittikçe yükseliyor”. Geçtiğimiz yıllarda ağır dış saldırılar nedeniyle olumsuz etkilenen ekonomiye güven gittikçe artıyor. Kredilerin ve enflasyonun düşmesi, sanayii üretimi ve ihracatın rekorlar kırması, cari işlemler dengesi ekonomide atılan adımların meyve vermeye başladığını gösterdi.

Yenigün gazetesi, ”Öğrencilerden zam tepkisi”. Gençlik Örgütleri adı altında bir araya gelen üniversite öğrencileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde ulaşım zammını protesto etti.

Yurt gazetesi, ”Bu benim hikayem zirvede”. Gülben Ergen sözü ve müziği Sezen Aksu imzalı ”Bu Benim Hikayem” adlı şarkı başında okuduğu mektup ile günlerdir sosyal medyanın en çok paylaşılan videosu…

”Annesinin yatağında öldürdü”. Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde 64 yaşındaki kadın, yatağında kanlar içinde bulundu. Gece saatlerinde Kandıra ilçesi Çıraklı Mahallesi’nde meydanında yer alan bir evden silah sesleri duyuldu.

”Borçların sebebi yabancılar”. A Milli Takımımızın hocası Şenol Güneş, Türk futbolu ve birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

14 Şubat İstanbul gazete özetleri

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522