Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

16 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

16 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Her ürünün sahtesi var” başlığına yer verdi. 16 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2012’den bu yana sahte ve sağlıksız gıdalaları denetliyor, ifşa ediyor. Ancak iki denetleme ve ifşa arasında bile ‘arsızlar’ yeni şirket ve markalarla halkı zehirlemeyi başarıyor. Son denetimlerde, şekerli mamul, çay ve kahvede ilaç, kebapçılarda at ve domuz eti çıktı, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti


Analiz gazetesi manşette ”Sanayide çarklar dönüyor” başlığına yer verdi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Kasım 2019’da 2018’in aynı ayına göre yüzde 5,1 artarak 118,9 oldu. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 artarak 115,5’e yükseldi. Hazine Bakanı Berat Albayrak da sanayi üretimi verilerine ilişkin, önceliklerinin katma değerli, istihdam ve ihracata dayalı üretim olacağını belirtti, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Artık Suriye’de barışa ihtiyaç var” başlığına yer verdi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Suriye rejimi ile görüşme iddialarına ilişkin, ”Artık Suriye’de huzura, barışa ihtiyaç var, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Fetö’den sonra belediye borsası” başlığına yer verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, AKP’nin baskı ve tehditle belediye başkanlarını transfer ettiğini belirterek ”FETÖ borsasından sonra belediye borsası kurdular” dedi. Transferler, AKP teşkilatlarında da sıkıntı yarattı. Bazı vekiller ”aday yapılmayıp başka partilere gidenlerin geri alınması ne kadar etti, başlığına yer verdi.


Diriliş postası manşette ”Saldırırsa dersini vereceğiz” başlığına yer verdi. AK Parti Grup Toplantısı’nda Libya gelişmelerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Hafter’in masada ‘yalan darbesi’ yaparak ateşkes anlaşmasını imzalamadığına işaret eden Erdoğan, ”Önümüzdeki günlerde darbeci Hafter ile ülkenin meşru yönetimi arasında yapılacak tercihleri dikkatle takip edeceğiz, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”Aile böylemi korunacak” başlığına yer verdi. Siirt’te bundan tam 5-6 yıl önce evlenen çiftin mutluluğuna devlet el koydu. İstanbul Sözleşmesi’nin akıl almaz uygulamalarından birini uygulayan devlet, evli ve çocuklu çiftin yuvasını genç yaşta evlendikleri için dağıttı. Hem eşi hem de babası cezaevine gönderilirken bir anne bir başına çocuğuyla ortada kaldı, ifadelerine yer verdi.

Dünya Gazetesi


Dünya gazetesi manşette ”Faiz, 34 ay sonra tek hanede” başlığına yer verdi. Enflasyonda 2018’in son çeyreğinden itibaren gözlenen düşüş eğilimi ve paralelinde Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile birlikte bankaları fonlama maliyetindeki ucuzlama, mevduat faizlerinde de altı aylık sürede rekor düşüşü beraberinde getirdi. Geçen yılın temmuz ayına kadar yüzde 20’nin üzerinde seyrediyordu, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Dersim Belediyesine hukuksuz haciz” başlığına yer verdi. SGK Tunceli İl Müdürlüğü tarafından Dersim Belediyesinin maaş, vergi, resim, harç hesaplarına haciz kondu. Personel maaşları ödenemedi. Yapılanın kanuna aykırı olduğunu söyleyen Dersim Belediye Başkanı Malkoçoğlu, kayyum döneminden kalan borçlar yüzünden SGK borcunu ödeyemediklerini belirtti, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Seçimden sonra duyurdu” başlığına yer verdi. İBB, inşaatı bitme aşamasına gelen Şehir Hastanesinin metro hattı inşaatını durdurdu. İmamoğlu, tepkiler üzerine ‘Önceden durdurulmuştu’ derken Ulaştırma Bakanlığı Müşaviri Turan Özyanık, metro çalışmalarının yerel seçimlerden sonra durdurulduğunu açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Kardeş olma hissiyatını aşılıyoruz” başlığına yer verdi. Milli Görüş Lider’i Asiltürk, Kırıkkale Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı’nda İnsanların kardeşlik duygusunu bırakarak birbirlerine düşman gibi davrandığını hatırlatarak şöyle konuştu: Bundan dolayı acaba ne yapabiliriz, yüreğimizle bu yanlışı nasıl yaparız diye düşündük, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Zehir yiyor, zehir içiyoruz” başlığına yer verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini yayınladı. Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytinyağına, çikolatadan ete kadar birçok üründe tağşiş ortaya çıktı. Yayınlanan listede laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşti, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Gazilerimize müjdeli haber” başlığına yer verdi. Erken emeklilik hakkı ellerinden alındığı için mağdur edilen gazilerimiz için yasal düzenleme kısa sürede Meclis’e geliyor. Mağduriyet bitecek. Sözcü 3 hafta önce gazilerimizin emeklilik sorununu gündeme taşımıştı. Çalışabilir durumda olan ve engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanan gazilerin bu hakkı, ellerinden alınmıştı, ifadelerine yer verdi.

Türkgün


Türkgün gazetesi manşette ”Ülkücü doğduk ülkücü öleceğiz” başlığına yer verdi. Tedavi sürecinin ardından ilk grup toplantısını yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli, sağlığı üstünden yapılan spekülasyonları hatırlatarak, ”Dua edenler, bela okuyanlardan fazla olduktan sonra ne fırtınalardan korkarız ne de felaketlerden kaçarız dedi. Ülkücü doğduk, Ülkücü yaşadık, Ülkücü öleceğiz dedi, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Çekici, yaşlı kadını araçtan düşürdü” başlığına yer verdi. İstanbul’da bir çekici, içinde 85 yaşında yolcu olan aracı çekmek istedi. Otomobil havadayken yaşlı kadın düşüp ağır yaralandı. Genelgeyle araçların çekilmeyeceğini duyuran İçişleri ”Trafik polisleri genelgeyi tam olarak anlamadı: videolu eğitim vereceğiz açıklamasını yaptı, ifadelerine yer verdi.


Yeni Akit gazetesi manşette ”İdlib’de ateşkes bozulursa devreye gireriz” başlığına yer verdi. AK parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında Suriye ve İdlib konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İdib’deki süreci Rus muhataplarımızla sürdürüyoruz. Yeni bir ateşkes ilanına muvaffak olduk. Bundan öncekileri bozan hep rejimdi. Bu defa farklı. Gerekirse rejimin ateşkesi bozma girişimlerini bizzat önlemekte kararlıyız” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Yeni Birlik gazetesi
manşette ”Umudumuz biran önce barış” başlığına yer verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ”Bir şekilde hem İdlib hemde Libya’da siyasi bir çözümle oradaki sulhun sükunun sağlanması için gayretlerimizi göstereceğiz. Taraflarla temasımızı sürdürüyoruz. Umudumuz, dileğimiz bir an önce barışın, huzurun hem İdlib hem Libya’ya gelmesi ve akan kanın durması, insaların normal hayatlarına dönmesidir, ifadelerine yer verdi.

Yeni Çağ


Yeni Çağ gazetesi manşette ”Vatandaşı ilaç hastası yapmışlar” başlığına yer verdi. Türkiye’de her gün 1,5 milyon kişi doktora giderken yılda bir eve 150 kutu ilaç giriyor. Yıllık milyar dolarlara ulaşan acı reçetenin israfı da çok büyük. Doktora yazdırdığımız ilaçların çoğu kullanmadan çöpe gidiyor. Evlerde 2 milyar TL değerinde ilaç bulunuyor, ifadelerine yer verdi.


Yeni Şafak gazetesi manşette ”Gerçek yüzü göründü” başlığına yer verdi. AK Pari grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin kefil olduğu UMH’nin imzayı attığını hatırlatarak Hafter’e destek olan Rusya’dan da gereğini yapılmasını istedi: Bundan sonrası Sayın Putin ve ekibine ait. Her şeye rağmen Moskova’daki görüşmeleri Hafter’in gerçek yüzünü uluslararası kamuoyuna göstermiş olması bakımından olumlu buluyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeni Söz gazetesi manşette ”Türkiye’nin adımları bir asrı biçimlendirecek” başlıklarına yer verdi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Başkan Erdoğan, ”Çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin bu dönemde attığı adımlar, ortaya koyduğu irade, giriştiği mücadele gelecek yarım asrı, hatta bir asrı biçimlendirecek öneme sahip” dedi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi
manşette ”İmamoğlu’ndan Erdoğan’a mektup” başlığına yer verdi. ”Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği zarf dikkat çekti. Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ”Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” Ankara’da ATO Congresium’da düzenleniyor, ifadelerine yer verdi.

Aydınlık


Aydınlık gazetesi manşette ”Uluslararası kampanyanın hedefi” başlığına yer verdi. Çin’in Sinciang Uygur Özerk Bölgesi hakkında üretilen yalan haberler, son aylarda dikkat çekici bir şekilde artış kaydetti. 24 Kasım 2019 günü, 14 farklı ülkeden 17 Batılı medya kuruluşu, yeni bir medya kampanyasını eş zamanlı başlattı. New York Times gazetesinin başını çektiği uluslararası kampanya, dünyanın birçok ülkesinde de örgütlenmiş şebekelerle yürütülüyor, ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”Tabana Uber tiyatrosu” başlığına yer verdi. Eski futbolcu Hakan Şükür’ün Uber şöförlüğü yapmaya başladığına ilişkin haberler dolaşıma girdi. Daha önce ”Param 7 sülaleme yeter” diyen Şükür’ün görüntüsü FETÖ’nün mağdur tabanına ‘kimseye ayrıcalık yok hepimiz sıkıntı çekiyoruz’ mesajı olarak algıladı, ifadelerine yer verdi.


Yeni Asya gazetesi manşette ”Bütçe açığı %70 arttı” başlığına yer verdi. Gelirler azaldı, giderler arttı. Merkezi yönetim bütçesi gelirleri geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 15.5 artarak 875.8 milyar lira olurken, giderleri de yüzde 20.3 yükselerek 999.5 milyar liraya çıktı. Bütçe açığı geçen yıl 2018’e kıyasla yüzde 69.9 artışla 123.7 milyar lira oldu, ifadelerine yer verdi.


Korkusuz gazetesi manşette ”Almanya şaşırdı kaldı” başlığına yer verdi. Almanya bütçesi ise aynı yıl 13 milyar 500 milyon Euro (Yaklaşık 89 milyar TL) fazla vererek 48 milyar Euro’ya ulaştı. Almanya Hükümeti, bu parayı nereye nasıl harcayacağını düşünüyor. Ortayan çıkan bu durum AKP’li trollerin sık sık kullandıkları, ”Almanya bizi kıskanıyor” sözünü akıllara getirdi ve acı gülümsetti, ifadelerine yer verdi

16 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Birgün


Birgün gazetesi manşette ”Biz birbirimizin çaresi olacağız” başlığına yer verdi. SOL Parti yol haritasını açıkladı. Üyelik ve örgütleme çağrısının yapıldığı açıklamada, şöyle denildi: ”Dış politikadaki yanlışları ortaya koyacak bir mucadele hattını tarif edeceğimiz antiemperyalist buluşma gerçekleştireceğiz. Umutsuz bırakılan gençlerle birlikte mücadele hattı oluşturacağız, ifadelerine yer verdi.


Yeni mesaj gazetesi manşette ”Eller tetikte” başlığına yer verdi. Libya’da Halife Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, ateşkesin sona erdiğini, savaşın devam edeceğini duyurdu. Ateşkesin sona ermesiyle birlikte Halife Hafter’e bağlı milisler başkent Trablus’un güneyindeki bazı bölgelere roket saldırısı düzenledi, ifadelerine yer verdi.

error code: 522