Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

16 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

16 Şubat 2020 Pazar gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

16 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet

Cumhuriyet gazetesi, ”Kanayan yüreklerin direniş öyküsü”. 16 Şubat gazeteleri ve özetleri. Kerem Alışık, Çalpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun, ana oğul, iki kanayan yüreğin acısından doğduğunu söylüyor. Beyoğlu’nda başlayan 25 yıllık yolculuğu ise direniş öyküsü olarak aktarıyor.

 

16 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”Yalova’da rüşvet çiftliği”. Yalova Belediyesi’ndeki rüşvet skandalında tanıkların ifadesine Akşam ulaştı. Tutuklanan Başkan Yardımcısı Güleç’in eski Makam şoförü E.A, çarkı deşifre etti.

Analiz gazetesi, ”Faiz indirimine kesintisiz devam”. Ocak ayında enflasyonun yukarı yönlü dirençli olduğunun görülmesi ve Şubat ayı beklenti anketinde yıl sonu TÜFE tahminin yüzde 10’u aşmasına rağmen Merkez Bankası (TCMB), fiyat istikrarını daha da sağlamlaştırmak ve büyümeyi artırmak için ‘Faiz indirimlerine kesintisiz devam’ görüntüsü veriyor.

Aydınlık gazetesi, ”İdlib çözülürse bize yönelecekler”. Suriye ordusu ve Rusya, Fırat’ın doğusunda ABD’ye baskıyı artırdı. ABD’li yetkililer İdlib krizi çözüldükten sonra tüm dikkatlerin Suriye’nin kuzeydoğusuna çevrileceğinden endişe ediyor.

Birgün gazetesi, ”600 bin öğrenci ne olacak?” 4+4+4 yüzünden 2012’de ‘fazladan 600 bin çocuk okullu oldu. Bu çocuklar şimdi lise kapısında. Kontenjanlar yetersiz. MEB adım atmış değil.

Doğruhaber gazetesi, ”Ahlaksızlık normalleşiyor”. Televizyonlarda yayınlanan dizi ve programlar toplumun ahlaki yapısını, örf adetlerini hedef alıyor. ahlaksızlığı normalleştiriyor. Gündüz kuşağında yapılan programlarda en mahrem konular konuşuluyor, dizilerde ise ahlaksız hayat tarzı teşvik ediliyor. Kamuoyu RTÜK’ten adım atmasını bekliyor.

Evrensel gazetesi, ”Kayyum, tabela işini dört katına vermiş”. Diyarbakır’a kayyum olarak atanan Hasan Basri Güzeloğlu, kentin 6 noktasına ”pazarlık usulü” yaptırdığı ve maliyeti 324 bin TL olan 12 dekoratif şehir aydınlatmasına 1 milyon 210 bin TL ödeme yaptı.

Fotomaç gazetesi, ”Bakanlarıma hakaret ettirmem”. Ben bir Fenerbahçeliyim ama özellikle arkadaşlarıma yönelik sarf edilen hakaretamiz ifadeler yeni yutulur şeyler değildir. Bir defa bu ülkeye hizmet veren bakan arkadaşlarımızı kalkıp da bu işin içine bulaştırmak çok ciddi bir yanlıştır.

Hürriyet gazetesi, ”Unutmadık seni Tsumara”. Türkiye, 100 yıl önce Ruslara esir düşen Türk askerlerini Yunanlara teslim etmeyen kahraman Japon komutanı unutmadı. Yarbay Yukichi Tsumara’nın ismi İstanbul’da yaşayacak.

Milat gazetesi

Milat gazetesi, ”İstifa değil yıllık izin”. İSMEK’te kadınlara yaptığı ahlaksız hakaretler nedeniyle hakkında açılan soruşturma sonrası istifa ettiği açıklanan Şişli’nin istifa etmediği ortaya çıktı.

Milli Gazete, ”Geç ve güç evleniyoruz”. TÜİK, ilk evlilik yaşı ortalamasına ilişkin en son 2018 verilerini paylaştı. Buna göre kadınlarda ilk evlilik ortalama 24,8 da olurken, erkeklerde ise 27,8 olarak kayda geçti. Aynı zaman Türkiye’de insanların giderek geç evlendiği gözlemleniyor.

Milliyet gazetesi, ”Medeniyet bekçileri”. Kimi sanat tarihi uzmanı, kimi arkeolog… Hırsızların korkulu rüyası Kültür Sanat Kaçakçılığı Büro ekipleri 5 yılda 3 müze kuracak kadar eser ele geçirdi.

Şok gazetesi, ”Milli kahraman”. Slovenya’da düzenlenen yarışmada final öncesi bindiği teleferikte düşmek üzere olan 12 yaşındaki Slovenyalı çocuğu kurtaran Kayak Milli Takımı sporcumuz Sıla Kara ‘Kahraman’ ilan edildi.

Türkgün gazetesi, ”Avrupa’da ilk ölüm”. Koronavirüs salgınında, Avrupa’da ilk ölüm Fransa’da gerçekleşti. Paris’te, karantina altında tutulan Çinli bir turist yaşamını yitirdi.

Türkiye gazetesi, ”Ülkemin sevgisini yakından hissettim”. ABD’nin ilk Türk Emniyet Müdürü İbrahim Mike Bayçora, duygularını gazetemize anlattı. Aslen Kafkas kökenliyim 32 yıldır polisim. Devlet büyüklerimiz arayıp tebrik etti. Türkiye’yi çok özledim. Bu yıl mutlaka geleceğim.

Yeni Akit gazetesi, ”Akdeniz’i biz kontrol ediyoruz”. Başkan Erdoğan, beraberindeki gazetecilerin, İdlib, Libya, Akdeniz, FETÖ’nün siyasi ayağı ve Trump’ın Kudüs’ü işgal planına ilişkin sorularını cevapladı. Türkiye’nin Akdeniz’de sadece petrol ve doğalgaz aramadığını, siyasi ve askeri olarak da burada bulunduğunu belirten Erdoğan, ”Biz şu anda Akdeniz’i kontrol eden ülke konumundayız” dedi.

Yeni Asya gazetesi

Yeni Asya gazetesi, ”Kayyımlığı reddetti”. Bir süre önce kayyım atanan Bilim ve Sanat Vakfı’nda yönetime getirilen üç isimden biri olan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, görevi kabul etmediğini açıkladı. Fazlıoğlu, ”Aklımın, bilgimin, tecrübemin, sağlığımın ve en önemlisi ilkelerimin bu iş için uygun olmadığını bildirdim” dedi.

Yeni Birlik gazetesi, ”Facebook’un göz bebeği Türk”. Yazılım mühendisliği eğitimini ABD’de kazandığı burslarla tamamlayan görme engelli Burak Koray Polat, Facebook’un merkezinde yazılım mühendisi olarak çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Mesaj gazetesi, ”İlk ‘Vestel Ekspres’ İstanbul’da açıldı”. Vestel’in online alışverişi mağaza ortamına taşıdığı yeni nesil mağaza konsepti Vestel Ekspres’in ilki İstanbul Kadıköy’de açıldı. Dijital teşhir özelliğiyle öne çıkan Vestel Ekspres, müşteriye istediği ürünü anında bulma, hızlı karşılaştırma ve aynı gün teslimat seçeneği gibi kolaylıklar sunuyor.

Yeni Şafak gazetesi, ”426 bin kişi göçtü”. Son 25 günde İdlib’den 426 bin 603 kişiden oluşan 74 bin 581 aile göç etmek zorunda kaldı. 286 bine yakın kişinin adresi Türkiye sınırındaki sığınmacı kampları oldu. 81 bin kişi Zeytin Dalı bölgesine, 61 bin kişi ise Fırat Kalkanı bölgesine sığındı. Aynı tarihler arasında 300’e yakın insan hayatını kaybetti.

Yeniçağ gazetesi, ”Pilotlardan hava hukuku mücadelesi”. Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Murat Ersoy, pilot camiasında en gerekli şeyin hava hukuku olduğunu söyledi. Ersoy, ”Bir kaza olayında ne çeşit yargılama olmalı? Ne şekilde düzenlemesi gerekiyor? Bunları anlatan hava hukuku lazım” diye konuştu.

Korkusuz gazetesi, ”Çayda boya var mı yok mu?”. CHP’li vekil Ö. Fethi Gürer, ”Tarım Bakanlığı, denetimlerde çayda boyanın varlığını açıklıyor. Bakan ise çayda boya haberinin yalan olduğunu söylüyor” dedi..

Posta gazetesi, ”Sürpriz aşk”. Oyuncu Kaan Yıldırım’dan 8 ay önce boşanan oyuncu Ezgi Eyüboğlu sürpriz bir aşka yelken açtı. Şarkıcı Seda Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin ile birlikte.

Sözcü gazetesi, ”İş Bankası’nı alana bunlar bedava”. İktidar, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerini Hazine’ye devretme peşinde. Bu olursa, Şişe Cam, Paşabahçe, Trakya cam, Soda Sanayi, Anadolu Sigorta, İş GYO ve Milli Reasürans gibi iştiraklerdeki bazı paylar da Hazine’ye geçecek…

15 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522