Dolar 32,4910
Euro 34,9434
Altın 2.431,05
BİST 9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

17 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

17 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Oyunları bozduk şahlanıyoruz” başlığına yer verdi. 17 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri. Başkan Erdoğan 2019’u değerlendirdi, 2020 hedeflerini açıkladı: ”Üretimi, istihdamı güçlendirecek, uluslararası alandaki haklarımıza sahip çıkarak yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz. Basra ve Musul başkonsoloslukları yeniden açılacak, Necef ve Kerkük’e başkonsolos açılacak. İnsan hakları eylem planı birkaç ay içinde tamamlanacak. İnfaz düzenlenmesini de içeren 2. yargı paketi Meclis’e gelecek, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti


Analiz gazetesi manşette ”Gıdada 5 yıl hapis yolda” başlığına yer verdi. Taklit veya tağşiş yapılan gıda veya yemleri üreterek piyasaya sürenlere de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 1000 günden 3 bin güne kadar adli para cezası verilmesi öngörülüyor. Taklit veya tağşiş yapılan gıda veya yemleri üretenlere, piyasaya arz edenlere de 250 bin lirayı geçmemek kaydıyla gayrisafi gelirlerinin yüzde 1’i kadar idari para cezası verilecek, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Karla kaplı dağlarda PKK’ya dondurucu darbe” başlığına yer verdi. Van’da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü yüksek rakımlı bölgelerde PKK’lı teröristlerin kış üslenmesine hem havadan hem de karadan dondurucu darbe indiriyor. Bölgede PKK’lı teröristerce kullanılan, patlayıcı ve yaşam malzemelerinin bulunduğu sığınaklar, jandarmanın 200 kişilik 14 timi tarafından kullanılamaz hale getiriliyor, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Tasarruf sözde kaldı” başlığına yer verdi. Emekli ve kamu çalışanlarına zam ya da emeklilikte yaşa takılanlar gündeme geldiğinde tasarruf gerekçesiyle adım atmayan hükümet, konu Cumhurbaşkanlığı, Diyanet ya da Ulaştırma ve Altyapı olunca kesenin ağzını açtı. Geçen yıl 16 bakanlıktan 11’i bütçe başlangıç ödeneğini aştı. Diyanet’in 10.2 milyar lira harcadığı geçen yıl, Cumhurbaşkanlığı bütçesi de 3.3 milyar liraya çıktı, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Gerilim bitti işgale devam” başlığına yer verdi. İranlı katil Kasım Süleymani’nin öldürmesinin ardından İran’la tırmanan gerilimin düşmesi ABD’nin anıl işine dönmesini sağladı. İran’ın tehtidleri karşısında DEAŞ’la yürütülen sözde mücadelenin durdurulduğunu açıklayan ABD’nin operasyon bahanesi ile işgale devam edeceğini belirtildi, ifadelerine yer verdi.


Doğruhaber gazetesi manşette ”Ahmet dedeye özgürlük” başlığına yer verdi. Adı Ahmet Turan Kılıç, suçu Müslüman olmak! Cezası müebbet hapis cezası. Sivas davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç, 86 yaşında ve 27 yıldır cezaevinde. İlerleme yaşı ve cezaevinde yakalandığı ağır hastalıklara rağmen tahliye edilmemesi, kamuoyunda ciddi tapkilere neden oluyor, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Bilim ve mühendislik temelli eğitim şart” başlığına yer verdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, dünyada eğitimin paradigmalarının değiştiği, Türkiye’nin de eğitim sisteminde reform yapması gerektiği görüşünde. Eğitimin ruhunun değiştiğini savunan Yücel, ”Bilim ve mühendislik temelli eğitim için adım atılmalı. Türkiye stratejik gücü olan gençliği ve çocuklarını, geleceğe hazırlamalı, ifadelerine yer verdi.

Evrensel


Evrensel gazetesi manşette ”Kayyum, Ambargo, Transfer” başlığına yer verdi. AKP, belediyelere kayyum atama ve ekonomik ambargo gibi yöntemlerin ardından, şimdi de belediye başkanlarını transfer etme girişimine başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, her grup toplantısında partilerine yeni isimleri katacağını söylemesi, ”Biat etmeyeni iflas ettirme çabası” olarak değerlendirildi, ifadelerine yer verdi


Milat gazetesi manşette ”Allah’ın yardımı ile” başlığına yer verdi. Başkan Erdoğan, bakanlıkların icraatlarının takibini Fuat Oktay vasıtasıyla sürdürdüklerini ve yılda iki kez değerlendirmeyi bizzat milletle paylaşacağını aktardı. Türkiye’nin 2023 yürüyüşüne yönelik saldırıların tarihte eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttığına dikkat çeken Erdoğan, ”Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle, bu saldırıların hepsini de boşa çıkardık”, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”Vatandaş, ekonomideki sıkıntılardan etkileniyor” başlığına yer verdi. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, 2018 ve 2019’daki ekonomik sıkıntıların etkisinin hissedildiğini belirterek, ”İşsiz stokumuz devam etmekte, kayıt dışı istihdamda 2019’da iki puanlık artış söz konusu. İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki dengeler ilk kez 2019’da gider kalemindeki artışla bozuldu, bu hepimizi endişelendiriyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”İdlib’de katliam durmuyor” başlığına yer verdi. Beşşar Esad ordusu, İran destekli yabancı terörist gruplar ve Rusya’nın saldırılarında, Kasım 2019’un başından itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde 100’ü çocuk, 313 sivil hayatını kaybederek, yerinden edilenlerin sayısı 382 bini aştı. Ayrıca, 48 cami, 3 sivil Savunma merkezi, 1 ambulans ve 9 sağlık ekibi, 15 sağlık tesisi, 11 çadır kent, 8 su santrali, 51 okul ve 14 pazar yeri hedef alındı, ifadelerine yer verdi.

Sözcü


Sözcü gazetesi manşette ”İsteyince oluyormuş” başlığına yer verdi. Hep CHP’li belediyeler tasarruf edecek değil ya. Bu kez tasarruf haberi AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Belediyeyi 3 dönem yöneten eski Başkan İbrahim Karaosmanoğlu döneminde Kocaeli, 6 milyar borçla Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasındaydı. 31 Mart’ta koltuğu devralan AKP’li Başkan Tahir Büyükakın 9 ay gibi bir sürede fark yarattı. 868 milyon liralık yatırım yaptı, 150 milyon lira tasarruf sağladı, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Mesaj ters tepki” başlığına yer verdi. Avrupa’lı üst düzey bir yetkili, Trump’ın tehtid mesajının Washington’daki büyükelçilikler yoluyla değil, doğrudan Londra, Paris ve Berlin’deki makamlara iletildiğini açıkladı. İngiltere, Fransa ve Almanyalı yetkililer, mekanizmayı işletme kararının alındığını ancak Trump’ın tehtidinden sonra karardan vazgeçme noktasına gelindiğini belirtti, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Eser inşa edene desteğe hazırım” başlığına yer verdi. Erdoğan, belediye başkanlarına ‘hizmet’ çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanı, Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde konuştu: Her yapılana karşı çıkanlar, yerine daha iyisini mi teklif ediyor? Hayır sadece ‘İstemeyiz’ diyorlar. Ama biz, amacı eser ortaya koymak olan belediye başkanlarımızın yanında olmak boynumuzun borcudur diyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Mübbet istendi istinaf beraat verdi” başlığına yer verdi. 15 Temmuz’da Etimesgut’taki birilikten tankları çıkarmaya çalışan ve gün boyunca darbeci generallerle iletişimde olan eski Korgeneral Metin İyidil’in beraat etmesine tepki yağıyor. Yerel mahkemenin ömür boyu hapis verdiği İyidil hakkındaki iddialara istinaf ‘soyut delil’ dedi. Darbecilerle konuşması ise normal bulundu, ifadelerine yer verdi.

Yeni Asya


Yeni asya gazetesi manşette ”İtirazlar devam ediyor” başlığına yer verdi. Bazı vekiller ”Oy verdiği partinin belediye başkanının bir başka partiye geçmesi hiçbir seçmenin hoşuna gidebilecek bir durum değil. Transferler seçmende daha büyük kopmalara neden olabilir” derken, itirazını ”Trenden inenler bir daha binemez denilirken, yerel seçimde aday yapılmadığı için başka partiye gidenleri şimdi tekrar partiye alıyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Türkiye’ye nefes aldırır” başlığına yer verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistemin Türkiye’ye nefes aldıracağını belirtti. Akşener, ”20. yüzyılın değerlerine, gençlerin taleplerine uygun bir bakış açısıyla yeniden demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının tesis edileceği bir yöntem öneriyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yeniçağ gazetesi manşette ”İşverene neyse, bize de aynısı” başlığına yer verdi. Aldığı maaşla çarkı döndüremeyince tüketici kredisi ile kredi kartına yüklenen ve taksitlerini ödeyemez hale gelen 3 milyon 900 bin işçi ve memur hacizle karşı karşıya kaldı. Hak-İş Genel Başkanı Arslan, çalışana da patronlar gibi yeniden yapılandırma hakkı tanınmasını istedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Şarj istasyonları Anadolu’ya yayılacak” başlığına yer verdi. Hem elektrikli araç kullanımı hem de elektrik şarj istasyonlarına ilişkin planlamaların yapıldığını söyleyen Bakan Dönmez, ”Yapılan planlamalarda Türkiye’de 2030 yıllarında 1 milyonun üzerinde elektrikli otomobil olacağını öngörüyoruz. Buna göre de şebekede hazırlıklarını planladık, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Özel sektörün yabancılara olan borcu azaldı” başlığına yer verdi. Özel sektörün ülke dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu kasımda 2018 sonuna mukayese et 15,9 milyar dolar azaldı. Kısa vadeli kredi borcu ise 5,2 milyar dolar gerileyerek 10’2 milyar dolara düştü. Özel sektörün 2019 yılının aralık başı itibarıyla ülke dışından sağladığı kısa vadeli kredi borcu 10,2 milyar dolar, uzun vadeli kredi borcu 193,5 milyar dolar düzeyinde meydana geldi, ifadelerine yer verdi.

17 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri Karar 


Karar gazetesi manşette ”Adra’nın vebalini kim taşıyacak” başlığına yer verdi. Kocaeli’de Sinan-Gülendam Yıldız, iki aylık bebekleri Adra Liya’yı burun tıkanıklığı şikayetiyle özel hastaneye götürdü. Doktor önce burun spreyi ardından antibiyotik verdi. Ancak ishal ve kusma başlayınca çift, Adra’yı Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’ne götürdü. Burada ki tedavisinin ardından taburcu edilen Adra hayatını kaybetti, ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette ”Hangisi Emperyalistlik” başlığına yer verdi. Muhafazakar demokrat bir partiyiz ama emperyalizm karşıtlığı konusunda örneğin Küba’ya da destek veririz Venezuela’ya da destek veririz” diyen Çavuşoğlu şöyle konuştu: ”Cumhurbaşkanımızın emperyalizme, sömürgeciliğe karşı demeçlerini görmüyor musunuz? Suriye’de terörle mücadele etmek emperyalistlik mi? Ya da Osmanlıcılık? Hayır biz sahada ve masada gücümüzü biliyoruz, potansiyelimizi de biliyoruz ve hayalci değiliz, ifadelerine yer verdi. 17 Ocak Cuma Gazeteleri ve Özetleri.


Birgün gazetesi manşette ”Zehir saçıyorlar” başlığına yer verdi. İktidar tepkiler üzerine geri adım atarak filtresiz termik santralların bir kısmının faaliyetini durdururken, geçici çalışma izni verdikleri bacalarından zehir saçmaya devam ediyor. Çalıştırılmasına izin verilen kömür santralları ile ilgili kuşku yaratan karar ve uygulamalar bulunduğunu belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, geçici çalışma izni verilen santrallerden bazılarının çevre mevzuatına uygun çalışmadığını açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz” başlığına yer verdi. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”2019 yılı değerlendirme toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Şimdi yeni şahlanış döneminin kapılarını açıyoruz. Bu büyük milletin istiklali ve istikbali için destan yazmaya devam edeceğini göstereceği bir yıla giriyoruz, ifadelerine yer verdi.

error code: 522