Dolar 32,3212
Euro 35,0797
Altın 2.300,60
BİST 9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

17 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

17 Şubat 2020 Pazartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

17 Şubat Gazeteleri ve Özetleri BirGün gazetesi

Birgün gazetesi, ”Aslında sanık davada tanık”. 17 Şubat gazeteleri ve özetleri. 10 Ekim Katliamı’nın firari sanıkları için açılan davada 2’si canlı bomba 4 IŞİD’ci sanık yerine tanık sandalyesinde oturuyor. Av. Doğanoğlu: Aramızda geziyorlar.

 

 

17 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”Biz direndikçe PKK çözülüyor”. HDP önündeki nöbette bir annenin daha yüzü güldü. 15 gün içinde gelen üçüncü sevindirici haber aileleri umutlandırdı: ‘Biz direndikçe PKK çözülüyor, yılmak yok”.

Analiz gazetesi, ”Rant ve çıkarcılık dönüşüme engel”. Kentsel dönüşüm için devletin sunduğu imkanların suistimal edildiği belirten İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, kendi yaptığı binaya çürük raporu alarak yenilemeye çalışan firmalar ile kat mülkiyeti’ni istismar eden bireylerin insanları tabut binalarda yaşamaya mahkum ettiğini söyledi.

Anayurt gazetesi, ”Bu zihniyet ülkeye 60 yıl kaybettirdi”. Bilim ve sanayide ileri düzeyde olan ülkelerin dünyada söz sahibi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Birileri Türkiye’de otomobil sanayi kurulamaz diye resmi raporlar yazıp niyetlerini kayda geçiriyor. Bu zihniyet ülkemize 60 yıl kaybettirdi” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”Uçak krizi sendromu”. İdlib gerginliği, uçak krizi günlerini hatırlattı. O dönemde on milyarlarca dolar zarara uğrayan üreticiler ve turizmciler, gerilimin aşılması için hükümetin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesi, ”45 milyon liralık ihaleyi yok saydı”. 100 milyon lirayı aşan bedellerle kiraladığı araçların bir kısmını ”tasarruf” amacıyla iade eden Şehitkamil Belediyesi, tartışmalı bir ihale daha yaptı. Belediye, 3 ay için kiraladığı araç ve iş makineleri için 9 milyon lira ödeyecek.

Diriliş Postası, ”Gas edilen Türk çocuklar Almanlaştırılıyor”. SETA tarafından ‘Alman Gençlik Dairesinin Koruma Altına Aldığı Türk Kökenli Çocuklar’ başlıklı panelde konuşan Zeliha Eliaçık, ”Türk kültürünün bilinmemesi dolayısıyla çok basit sebeplerle çocuklara el konulduğu görülmektedir. Örneğin, annenin bebeğini ayakta sallaması şiddet olarak görülüyor” dedi.

Doğruhaber

Doğruhaber gazetesi, ”İBB’nin fahiş zammından halk rahatsız”. İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararıyla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Günlerdir gerek sosyal medyadan gerek de protesto gösterileriyle rahatsızlığını dile getiren halkın sesini duyan yok. İBB ise yapılan zammı halk için yaptığını savunarak adeta halkla dalga geçiyor.

Evrensel gazetesi, ”Bekçilerin kimlik sorma cezasını mahkeme bozdu”. Bekçilere kimlik göstermediği için götürüldüğü polis karakolunda 187 TL idari para cezası verilen R.D’nin itirazı kabul edildi. Para cezasının kaldırılmasına karar veren mahkeme, bekçilerin kimlik sorma yetkisinin olmadığını kaydetti.

Hürriyet gazetesi, ”Mültecilere çift katlı konteyner”. Türkiye sınıra yığılan İdliblileri bulundukları yerde tutmak için bölgeye konteyner göndermeyi planlıyor. İstanbul Havalimanı inşaatında çalışan 30-35 bin işçinin yatakhane, yemekhane ve diğer ihtiyaçları için kullandıkları büyük konteynerler değerlendirmeye alındı. Çoğu iki katlı 210 konteynerin sınırdaki İdlibliler için kullanılabileceği bildirildi.

Karar gazetesi, ”Çürük binalar ‘Barış’a takıldı”. Depremler ve kendiliğinden çöken binalar, alarm zillerinin daha güçlü çalmasına neden olurken yaklaşan tehlikeye karşı durumun aciliyetini ortaya koyan o fotoğraf da ‘İmar Barışı’ndan geldi. ‘Af’tan faydalanmak isteyen 20 bin bina, çürük olduğu gerekçesiyle olumsuz yanıt aldı.

Korkusuz gazetesi, ”Fakirlik kronikleşti”. Araştırmaya göre 17 milyon 633 bin 796 kişi açlık sınırının altında para alıyor. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı rakamlar, vatandaşın köle gibi çalıştırıldığını gösterdi.

Milat gazetesi, ”CHP değişmez”. Türkiye karşıtı lobilerin karargâhı haline gelen CHP, seçimle gelen lideri ve onu seçen milleti tehdit etti. CHP’nin tarihi, darbecilere ‘yalakalık’ halkın iradesine ise ‘düşmanlıkla’ dolu.

Milli gazete, ”HAK-İŞ’ten, okul servis şoförlerine uyarı”. HAK-İŞ Konfederasyonu, okul servis şoförleri için 3 Eylül 2020’den itibaren mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olacağını belirterek, bu tarihe kadar tüm servis şoförlerine belge almaları uyarısında bulundu.

Milliyet gazetesi, ”Hayalet şehir Atarib”. Suriye’de Esad rejimine ait savaş uçaklarının günlerdir aralıksız bombaladığı Atarib’de siviller şehri terk etti. Savaş uçaklarının ve bombaların sesleriyle titreyen şehirdeki tek hareketliliği, cephe hattına giden askerler ile evlerinde kalan eşyalarını almak için yeniden şehre gelen siviller oluşturuyor.

Posta gazetesi

Posta gazetesi, ”Hayallerin treni”. Ardahan’ın Çıldır Belediyesi, Doğu Ekspresi treninin Ardahan’a kadar uzanması konusundaki isteklerini ilginç bir şekilde dile getirdi. Çıldır Gölü’nün Şölen Alanı’na Doğu Ekspresi’nin kardan heykelini yaptırıp, ”Tren, Kars’tan sonra Ardahan’a da varsın” dediler.

Sözcü Gazetesi, ”Onbinlerce kişi pazar atıklarıyla geçiniyor”. Kılıçdaroğlu, CHP’nin Ankara’da dün yapılan il kongresinde konuştu. İktidarın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Şok gazetesi, ”Cepte tükendi kredi de bitiyor”. Geçtiğimiz Aralık ayında 388 bin vatandaş daha çareyi kredi kartı kullanmaya başlamakta buldu. Kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ise 1 milyona yaklaştı.

Takvim gazetesi, ”Ne yaptın kuzen”. Gaziantep’te motosiklet bariyere çarptı. Araçta bulunan Abdulkadir Since (26) ile Serkan Koç (23) kurtarılamadı. İki kuzenin eğlenceden döndüğü anlaşıldı.

Türkgün gazetesi, ”Buldozer Galatasaray”. CİM-BOM, Süper Lig’de karşısına çıkan takımları peş peşe deviriyor. Aslan’ın son kurbanı renkdaşı Malatyaspor oldu. Sarı-Kırmızılılar üst üste 6’ncı maçını kazanıp derbi öncesi moralini zirveye taşıdı.

Türkiye gazetesi, ”Her şeyi sahte hastane”. Adana polisi, Suriyelilerin tedavi gördüğü kaçak muayenehaneye baskın düzenledi. Her katta, dolapların arkasına gizlenmiş ve kapıları tuşla açılan laboratuvarlar bulundu. Suriye asıllı kardiyoloji doktoru ile birlikte ilaçlar da sahte çıktı.

Yeni Akit gazetesi, ”Ira’ın kuzeyinde 8 PKK’lı öldürüldü”. Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki yapılanmasına yönelik hava operasyonunda, aralarında ”saldırı ve sabotaj birimi sorumlusunun” da olduğu 8 terörist öldürüldü. Terör örgütüne yönelik yurtiçinde 37 ildeki operasyonlarda ise 450 kişi gözaltına alındı.

Yeni Asya gazetesi, ”Libya büyün Libyalılarındır”. Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz es-Serrac, Türkiye ile güvenlik ve askeri iş birliği muhtırasını kamuoyunun gözü önünde imzaladıklarını açıkladı. Serrac, ”Libya bütün Libyalılarındır. Libyalılar tek adam yönetimini kabul etmez” diye konuştu.

Yeni Birlik gazetesi, ”İran seçimlerinde reformist çatı”. İran’da 8 reformist parti, cuma günü düzenlenecek genel seçimlere ”İran Koalisyonu” çatısı altında girecek. Koalisyonun 30 kişilik Tahran milletvekilleri adayları arasında, Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mustafa Kevakebiyan, İşçi Partisi Genel Başkanı Ali Rıza Mahbub ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyesi Mecid Ensari gibi isimler bulunuyor.

16 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522