Dolar 32,3134
Euro 35,1082
Altın 2.292,61
BİST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

18 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

18 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

Korkusuz gazetesi ”Korona villaları”. 18 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri. Dünyaya kabus gibi çöken koronavirüs belasında Türkiye’de akıl almaz olaylar oluyor. Salgından korkan vatandaşlar evlerine kapandı. Meydan fırsatçılara kaldı. Halkı düşünmeyen çevre katilleri turizm kenti Antalya Kaş’taki gözde arazileri hedef aldı. Hazır herkes evdeyken kaçak yapıları doldurdu. Dünyaca ünlü Kapataş Plajı ve Patara antik kentinin çevresi de kaçak yapılardan nasibini aldı.

Akşam gazetesi ”Eve götürün, ölümü bekleyin”. Kılıç, 30 Mart gecesi kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı. Ancak salı günü doktorlar aileyi arayarak, ”Hastanız için umut yok. Eve götürün ve ölümünü bekleyin” dedi. Ailenin konsolosluğa başvurması üzerine Dışişleri ve Sağlık bakanlıktarı harekete geçti. Ambulans uçak Fransa’ya gitti, Kılıç’ı alıp geldi. Ağabey İlyas Kılıç, ”Fransızlar yoğunluk nedeniyle kardeşimi hastaneden çıkarmak istedi. Devletimiz yardımcı olmasa karedeşimi kaybedecektik. Allah kimseyi devletsiz bırakmasın” dedi.

Analiz gazetesi ”Hastanelerin inşaatı hızlanacak”. EPDK, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’ye yapılacak hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde herhangi bir aksama yaşanmaması için istisnai bir karar alarak, hastanelerin acil yakıt ihtiyacının giderilmesi için Devlet Malzeme Ofisine (DMO) yetki verdi. Bu kapsamda DMO, dış satış yoluyla hastane şantiyelerinde çalışan iş makinaları, jeneratör gibi unsurlara doğrudan ikmal yapabilecek.

Cumhuriyet gazetesi

”Kanal davası”. Cumhuriyet’e peş peşe açılan soruşturma ve davaların ardından Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazisinin olduğu ortaya çıkaran muhabirimiz Hazal Ocak hakkında ”hakaret” iddiasıyla dava açıldı. Savcının iddianamesinin iade eden başsavcı vekili ”suçun basın yoluyla ve alenen işlendiğini” belirterek ceza artırımı istedi. İddianamede Ocak’ın 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

Diriliş postası gazetesi ”Çamur izi kalsın”. Gazete, söz konusu arsanın kiralama bedeli üzerinden algı operasyonu yaparken: bunun da ”gerçek dışı” olduğu gün yüzüne çıktı. Oysa önceki yıllarda aylık 20 lira bedelle bile ihale edilen ve yıllardır taliplisi dahi çıkmayan arsa, Altun tarafından yıllık 3 bin 100 lira bedelle kiralandı. Öte yandan, aynı bölgede Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait aylık 100 lira bedelli birçok kiralık arsa ilanı bulunuyor. Gazete tarafından manipüle edilen metruk görünümlü arsa, geçmişte bilabedel ihale edilirken: 2012’den 2017’ye taliplisi dahi çıkmamıştı.

Doğru haber gazetesi ”Sokağa çıkma yasaklarıyla izolasyon sağlanmaya çalışılıyor”. Tüm daünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı karantina uygulamaları ve ilaç araştırma çalışmaları sürüyor. Uzmanlar, şu an için herhangi bir tedavi yöntemi bulunamayan hastalığa karşı en etkili yöntemin izolasyon olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk etapta 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı ile sosyal izolasyon sağlanmaya çalışıldı. Yoğunluğun devam etmesi ve sosyal mesafenin korunmaması nedeniyle ikinci adım olarak 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı devreye kondu. Son iki haftada ise özellikle büyükşehirlerde izolasyonun sağlanması için hafta sonu dışarı çıkma yasağı uygulanıyor.

Dünya gazetesi

”Merkez, Hazine’ye limiti artırdı”. 18 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri. TCMB, Hazine’yi tahvil alımları yoluyla daha fazla fonlama limitinde artışa gitti. Banka, geçen yılın sonunda bilanço büyüklüğünün yüzde 5’i olarak belirlediği açık piyasa işlemleri (APİ) yoluyla tahvil alım limitini bu kez de yüzde 10’a yükseltti. TCMB, bilanço büyüklüğünün 16 Nisan itibarıyla 687,4 milyar lira olduğu dikkate alındığında, bu değişiklikle Hazine’ye 68,7 milyar liraya kadar fonlama olanağı yaratıldığı görülüyor. Bankadan yapılan açıklamada ayrıca, geçici bir süre için piyasa yapıcı bankalara sağlanan, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan satın aldıkları DİBS’lerin belirlenen koşullar ve tutarlar dahilinde Merkez Bankası’na satma imkanı kapsamında yapılan alımların, bu limitlerin dışında değerlendirileceği de belirtildi.

Evrensel gazetesi ”Zorunlu olanlar hariç üretim durmalı”. Virüsün, işçilerin olduğu kentlerde yoğun görülmesinin rastlantı olmadığı ifade eden TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, zorunlu ve yaşamsal olanlar hariç üretimin durdurulması talebini bir kez daha Çalışma Bakanlığına ilettiklerini söyledi. Yılmaz, halk sağlığının tehlikeye atıldığını ifade etti.

Birgün gazetesi

”İş cinayetinde kurtulan salgından ölüyor”.İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi raporuna göre, ilk salgın vakadan bu yana 52 işçi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Aynı rapora göre en az 159 işyerinden 855 işçinin Covid-19 testi pozitif çıktı. 251 işyerinde  işçi sağlığı ve güvenliği önlemleri alınmadı, işçiler salgın riskiyle çalışmaya zorlandı, 81 işyerinde işten çıkarmlar yaşandı. İşten çıkarmaların en yoğun olduğu işkolları inşaat ve konaklama oldu.

Hürriyet gazetesi ”Telafi eğitimi böyle olacak”. Milli Eğitim Bakanlığı, telafi eğitimi yapmayan okulların ücretleri iade etmesine sıcak bakıyor. Ama bugünlerde uzaktan eğitim yapan, daha sonra da yüz yüze telafi eğitimi yapacak okullar, veli talep etse de öğrenim ücretini iade etmeyecek. Bakanlık kesin kararını haftaya verecek. Özel Öğretim Kurumları Platformu taleplerini bugün bakanlık yetkililerine iletecek. Okullar telafi programını kendileri belirleyecek. Günlük eğitim süresi 2-3 saat uzatabilecek. Cumartesi ve pazar günleri de eğitim yapılabilecek. Platform, telafinin 20 Ağustos-1 Ekim arasında yapılmasını öneriyor.

Karar gazetesi ”Eski Türkiye’nin hastalıkları geri dönerken susmam”. Bir evlat acısı emek verdiğiniz kuruma yönelik kapatma faaliyetleri de aynıdır. 28 Şubat’ta Bilim Sanat Vakfı’nın kapısı bir gün kapanmadı ama şimdi kayyum atandı. Bunu yapan Cumhurbaşkanı. Erdoğan’la aramızda kripto FETÖ’cüler girdi. Onun en güçlü zamanında yanında olanlar, en zayıf zamanlarında ona en ağır hareketleri edenlerdi. Sayın Cumhurbaşkanı ve ailesinin hukukunu koruyacağım’ dediğim doğru. Ama eski Türkiye’nin bütün hastalıkları bir bir geri dönerken susacağım demedim.

Milat gazetesi

”İki gücümüz var”. Türkiye koronavirüsle mücadelesinde emin adımlarla ilerliyor. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan hastalarda seyrin kontrol altında olduğunu belirten Koca, yeni iyileşen hasta sayısının arttığını belirterek ”iki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım” diye konuştu.

 

17 Nisan Cuma Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522