Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Vali beye göre sağlıkçılar yükmüş”. 19 Nisan pazar gazete özetleri. Sağlık çalışanlarımız koronavirüs belasını defetmek için gece gündüz büyük fedakarlıklarla büyük mücadele veriyor. Tüm dünyanın ayakta alkışladığı sağlıkçılara, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’tan skandal bir çıkış geldi. Vali Bektaş, sağlıkçıların sosyal mesafeyi korumadıkları için koronavirüse yakalanarak ek yük getirdiklerini söyledi. Bektaş’ın ”Sağlıkçılarımız bize getirdiği yük olmasaydı bugün geri dönüşü konuşuyorduk” sözlerine tepki yağdı.

Akşam gazetesi ”Sağlık çalışanına otobüs yok”. İETT durağında bekleyen tıbbi sekreter Buket Alisinoğlu, ”45-50 dakikadır bekliyorum. 3 otobüs dolu geçti” derken, hemşire Semih Köseme de sefer azlığından yakınarak, ”Dr. Sadi Konuk Hastanesi’ne bir türlü gidemedim. Nöbete geç kaldım” dedi. Hastane temizlik personeli Mihrinaz Binici de, durakta uzun süre araç beklediğini söyledi. Binici, ”Bir saattir bekliyorum, 3 otobüs geçti ama yolcu sayısı da kısıtlandığı için almadılar. En azından araçları artırabilir, seferleri sıklaştırabilirlerdi” diye konuştu.

Analiz gazetesi ”Bankalara önemli görev düşüyor”. Koronavirüsün dünya ekonomilerini sarstığı, ülke ekonomimizde yoğun bir finansman ihtiyacının ortaya çıktığı bu dönemde ülke tasarrufların en etkin şekilde kullanmanın elzem olduğuna işaret eden Akben, ”Bu noktada bankalara önemli görevler düşmektedir” diye konuştu. Akben, ”Bankalar asli fonksiyonları olan kredi dağıtımına odaklanacak. Proaktif yaklaşımla ihtiyaçlara zamanında yanıt veriyoruz, bu şekilde devam edeceğiz.

Cumhuriyet gazetesi 19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Patronun insafına kaldı”. İşverene 3 ay süreyle işçiye ücretsiz izne çıkarma hakkı yürürlüğe girdi. Kısa çalışma ödeneğinde 1750 lira ile 4 bin 380 lira arasında ücret alabilecek olan işçi, ücretsiz izne çıkarılırsa 1177 lira ile yetinecek. Bu durumda işverene nasıl bir yaptırım uygulanacağı da belirsiz. Sendikalar, bu hakkın kötüye kullanabileceğini belirtiyor.

Doğru haber gazetesi ”Sokağa çıkma yasaklarıyla izolasyon sağlanmaya çalışıyor”. Tün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı karantina uygulamaları ve ilaç araştırma çalışmaları sürüyor. Uzmanlar, şu an için herhangi bir tedavi yöntemi bulunamayan hastalığa karşı en etkili yöntemin izolasyon olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’de ilk etapta 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı ile sosyal izolasyon sağlanmaya çalışıldı. Yoğunluğun devam etmesi ve sosyal mesafenin korunmaması nedeniyle ikinci adım olarak 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı devreye kondu. Son iki haftada ise özellikle büyükşehirlerde izolasyonun sağlanması için hafta sonu dışarı çıkma yasağı uygulanıyor.

Evrensel gazetesi ”Üretim sürüyor filyasyon çöküyor”. Bakan Fahretin Koca’nın, virüs tespit edilen kişinin iş ve aile bilgilerini takibe alan filyasyon uygulamasında ”Başarı yakaladık” savunmasına itiraz geldi. Halk Sağlığı Uzmanı Profesör Kayıhan Pala, ”Eğer bir fabrikada bir  kişi pozitif tanı almış ve onun temasta bulunduğu insanlar hala işe gidip geliyorlarsa o zaman filyasyondan söz edilmez” dedi. İl hıfzısıhha kurallarının ”Yakın temas yoksa maske il çalışır” kararı da tartışmalı hale geldi.

Birgün gazetesi19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Din istismarcıları diyanet dergisinde”. Diyanet dergisinde din istismarcılarının etkisi değerlendirildi. Prof. Özarslan’ın ülkemizde Ateizme Yönelme Sebepleri başlıklı yazısında ‘dini görünümlü’ cemaat, tarikat ve grupların dini ticari ve siyasi yönden istismar ederek bazı insanları dinden uzaklaştırdığı görüşüne yer verildi. Bu konuda islamcı terör örgütlerinin etkisine de değinildi.

Hürriyet gazetesi ”Kendisi de virüs kapmış”. Dr. Nejat Zeyneloğlu, hastalara bakan ekiplerin liderlerinden biri. Maskeyi çıkarmadan günde 12-15 saat çalıştığını söylüyor. Bir ara kendisi de virüs kapmış, ama iyileşir iyileşmez görevinin başına dönmüş. Ürolog Dr. Caner Dinlenç, ameliyatlarını erteleyip sağlık ordusuna katılmış. Şimdi gönüllü olarak hastalara hizmet veriyor.

Karar gazetesi ”Zor ama başta çaresi yok”. Tam izolasyon tesisi için hafta sonu sokak yasağının bir haftalık sürece yayılması talep edildi. Bilim insanları da bu yönde bir adımla, salgın zincirine en etkili darbenin vurulabileceğini ve büyük avantaj sağlanacağını kaydetti. Önlemlerin gevşemesi durumunda sessiz enfeksiyonların da topluma yayılabileceği işaret edildi. Prof. Dr. Kenan Midilli ise ”Sonbaharda ikinci pikle karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu.

Milat gazetesi ”Tarihi sessizlik”. Bu gece saat 12.00’a kadar sürecek kısıtlamayla meydanlar ve caddeler boş kaldı. En sakin günlerini yaşayan İstanbul da sessizliğe bürünerek vatandaşların ihtiyaçlarını ve Vefa gruplarınca karşılandı. Boğaz ve Haliç hattında deniz hareketsizlikten dolayı çarşaf gibi olurken, kuşlar, kediler ve köpekler adeta sessizliğin keyfini sürdü.

Milli gazetesi 19 Nisan Pazar Gazete Özetleri

”Erkenden ve kurala uygun alışveriş yapıldı”. 19 Nisan pazar gazete özetleri. Geçtiğimiz hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Cumartesi ve Pazar gününü evde geçiren 30 büyükşehir ve Zonguldak’taki vatandaşlar bu hafta sonunda da evde kalacak. Alınan kararın hafta içinde ilan edilmesiyle, geçtiğimiz hafta yaşanan kargaşa ve izdihamın tersine vatandaşlar bu haftaki alışverişlerini maske takıp, sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirildi.

Milliyet gazetesi ”Büyüka sordu Terim yanıtladı”. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Süper Lig’in yol haritasını Türk Basını’nın usta ismi Şansal Büyüka’ya çizdi. Bunda sonra ne olmalı, maçlar nasıl oynanmalı..? Deplasman ortadan kalkmalı mı..? Takımların sahaya çıkmak için kaç haftaya ihtiyacı var?.

Posta gazetesi ”7 kıtaya sevgi konseri”. Cumhurbaşkanlığı, 23 Nisan’da ”7 tepenin şehrinden 7 kıtaya” sloganıyla İstanbul’dan tüm dünyaya internetten sevgi ve birlik konseri düzenleyecek. Yunus Emre’nin ”Dünya benim rızkımdır, insanlıksa milletim” sözleriyle başlayacak olan konserde ünlü piyanist İdil Biret, ”İnsanlık Senfonisi” eserini İstanbul Boğazı’nda seslendirecek.

Şok gazetesi

”Hasta yoğunluğunu gösteriyor”. Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişi gerekirse teste gönderecek. Hatta eklenmiş arkadaşları varsa, ‘Senin şu arkadaşının riski yükselmiş’ uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa risk azalacaktır. Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğu da görebiliyorsunuz.

 

18 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522