Dolar 32,3744
Euro 35,0015
Altın 2.325,97
BİST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

19 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

19 Şubat 2020 Çarşamba gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

19 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Diriliş Postası

Diriliş postası, ”Rejim çetelerinin ilk hedefi mezarlıklar”. 19 Şubat gazeteleri ve özetleri. Esef/Hamaney rejimi güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde yer alan Batı Halep’te 9 yıl aradan sonra ele geçirdikleri ve nüfusu zorla göç ettirdikleri yerleşim yerlerinde sivil mezarlıklarını dahi yıkıyor.

 

19 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”8 bin kripto muvazzaf ayıklandı”. FETÖ’nün mahrem imamları ByLock ve ankesörden bulundu; itirafçı oldular, tek tek isim verdiler. En son 43 ilde 101’i muvazzaf 157 kişi yakalandı. Bir yılda 8 bin 74 FETÖ’cü muvazzaf asker deşifre edildi.

Analiz gazetesi, ”Tüketiciye gramaj oyunu”. Bilinçli Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Ömer Keser, ”Ürün, 17-18 gramlık eksik olarak tüketiciye veriliyor. Günde bin ürün bu yöntemle satıldığında, 17 gramdan, 17 kiloya denk geliyor. Kilosu, 100-120 lira olan fıstık, tatlı için ciddi bir rakam karşımıza çıkabiliyor” dedi.

Anayurt gazetesi, ”Bir parmak düğmeye bastı”. Meclsi’te partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, partisindeki istifaları ”Bir parmak düğmeye bastı” diye değerlendirirken, şunları söyledi: ”… Üzüntüm şu insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilir ama kararlarına koskocaman bir camiayı töhmet altında bırakacak ve haksız gerekçeler ortaya koyduğunda insanın canını yakar”.

Aydınlık gazetesi, ”Doğu Akdeniz’in incisi Kapalı Maraş olacak”. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, KKTC’de Kapalı Maraş bölgesi için yol haritasını açıkladı. Feyzioğlu, ”Kapalı Maraş’ın 1974 öncesi sakinleri davet edilecek. Yıkım ve yapım işlerini KKTC ve Türk inşaat firmaları üstlenecek. Doğu Akdeniz’de dünyanın en muhteşem şehri yeni baştan yaratılacak” dedi.

Birgün gazetesi, ”Davanız çöktü düşlerimiz ayakta”. Gezi Davası’nda tüm sanıklar beraat etti; iktidarın Gezi Direnişi’ne yönelik karalamalarını temel alan iddianame yerle bir oldu. AKP’nin köhne zihniyeti pul pul dökülürken, Gezi’de temsil bulan güzellikler ise hâlâ taptaze.

Cumhuriyet gazetesi, ”Dolar yiyip doymuyorlar”. On binlerce ailenin çöp konteynırlarından beslendiğini, ”Akşam gidin pazarlara” denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ”Bir tarafta işsizlik, bir tarafta önünde dolarlar, yedikçe doymayan bir grup var” dedi. Kılıçdaroğlu, ülkeyi yönetenlerin aile boyu vergi kaçırdığını söyledi.

Doğruhaber

Doğruhaber gazetesi, ”İdlib’te yüzyılın felaketi”. Baas rejiminin, hastaneler dâhil sivil hedefleri gelişigüzel bombalaması sonucu her gün onlarca insan hayatını kaybederken, aralık ayından bu yana 1 milyonu aşkın kişi saldırılardan kaçmak zorunda kaldı. Şuana kadar aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca kişi donarak hayatını kaybetti. Kampların dolması nedeniyle dondurucu soğukta dışarda kalan binlerce sivil ise, sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor. Birleşmiş Milletler, Suriye’de 21’inci yüzyılın en büyük insani felaketinin yaşandığını açıklayarak ateşkes çağrısında bulundu.

Dünya gazetesi, ”TEMSA, tekrar kontak açmaya hazırlanıyor”. 50 yılı aşkın geçmişe sahip markanın yeniden üretime başlayacak olması, Türkiye ve sektör için önemli bir kazanç olarak yorumlandı.,

Evrensel gazetesi, ”Alkışlarla uğurladık, mücadelesini yaşatacağız”. İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi Üyesi Cemal Dursun, ailesi, arkadaşları, yoldaşları ve Evrensel gazetesi çalışanlarının katıldığı törenle uğurlandı. Törende yapılan konuşmalarda, Dursun’un direngenliği, zorluklar karşısındaki yılmaz tavrı vurgulandı. Dursun, İstanbul’da yapılan törenin ardından memleketi Varto Rakasan’da toprağa verilecek.

Hürriyet gazetesi, ”Rütbeleri sökün malları alın”. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül’ün mimarları Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya’nın yargılandığı davaya ilişkin görüşünde, darbeciler için şok bir talepte bulundu.

Karar gazetesi, ”Hukuk geldi gitti”. Gezi Parkı olaylarını organize ettikleri iddiasıyla yargılanan ve AİHM’nin hükmüne rağmen tahliye edilmeyen Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık hakkında verilen beraat kararı kamuoyu vicdanında olumlu karşılık buldu. Ancak cezaevinden tahliyesi beklenen Kavala hakkında bu sefer başka bir davadan gözaltı kararı çıkarılması yargının işleyişi konusunda soru işaretleri doğurdu.

Korkusuz gazetesi 

Korkusuz gazetesi, ”Ben Suriyeliyim dokunamazsın”. Ünlü profesör Zeki Fındıkoğlu’nun aracına giren hırsız yakalanınca kendisini başlıktaki cümleyle savundu…

Milat gazetesi, ”Başka isteğin?”. ‘Yeni darbe’ iddialarının ardından sahneye eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı. Görevdeyken imza attığı kararları bugün eleştiren Gül, S-400’lerin alınmasının yanlış olduğunu ve Gezi olaylarından gurur duyduğunu belirterek darbeci Sisi ile barışılmasını istedi.

Milli Gazete, ”Hesapları Milli Gazete bozdu”. Mili Gazete, Bor Şeker Fabrikası’ndaki ”havuzlu villa” skandalını Ağustos ayında gündeme getirmişti. Manşetimizle kamuoyunun haberdar olduğu Bor Şeker Fabrikası’nın 625 bin metrekare değerli arazisinin ”adrese teslim” satış ihalesi, ”talipli çıkmadığı” gerekçesiyle iptal edildi. Milli Gazete’nin manşet haberiyle birlikte kamuoyunda oluşan tepki nedeniyle arazinin ihalesine teklif bile verilmedi.

Milliyet gazetesi, ”Petshop’lar yaygınlaşacak”. Yeniyönetmelikle ev ve süs hayvanı üretimi ve satışı yapan yerlerin açılmasında aranan ‘gıda üretim yerine belirli bir mesafede bulunması’ şartı kaldırıldı. Sirk ve hayvanat bahçesi açmak isteyenlere de elektronik ortamda müracaat imkanı tanınarak işleri kolaylaştırıldı. Hayvan hakları savunucuları düzenlemelere tepki gösterdi.

Posta gazetesi, ”Şakademisyenler”. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde iki akademisyen, hocalarına şaka yapmak için içine nişasta koydukları zarfı odasının kapısının altından içeri atınca ortalık karıştı. Hoca tozu şarbon sandı. AFAD ekipleri okulu karantinaya alınca panik yaşandı. Gözaltına alınan şakacı akademisyenler ”Pişmanız” deyince serbest bırakıldı.

Şok gazetesi, ”Hem evsiz kaldılar hem de borçlu”. Krediyle aldıkları dairelerine birkaç ay sonra yıkım kararı verilen apartman sakinleri, hem evlerinden oldular, hem kredi ödüyorlar hem de yeni taşındıkları yerde kira parası veriyorlar…

Türkiye gazetesi, ”Üç lider tekrar buluşabilir”. Türk ve Rus heyetlerinin Moskova’daki temaslarında ”üçlü zirve” yeniden gündeme geldi. Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin Tahran’da buluşarak bir yılda iki milyon sivilin evinden göçe zorlandığı İdlib’deki trajediyi masaya yatırması planlanıyor.

Yeni Akit gazetesi, ”Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin LGBTİ ile ilgili çalıştayının sonuç bildirgesinde, ”Eşcinsellik; insan doğasına ve hayatın olağan akışına aykırı, biyolojik veya psikolojik rahatsızlıklardan kaynaklanan ve tedavisi mümkün olan sapkın bir cinsel yönelimdir. Eşcinselliği tercih etmek, bir insan hakkı değildir” denildi.

18 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522