Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

2 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

2 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi

Akşam gazetesi manşette ”Kızlar dağda değil okulda” başlığına yer verdi. 2 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, Şırnak’ta kampanyayla genç kızlar terörün kucağına düşmeden eğitimlerini sürdürecek. Kadınların el emeği ürünlerinin satılacağı serginin geliri 100 kızın masrafını karşılayacak, bilgisine yer verdi.

 

2 Ocak Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Analiz gazetesi

Analiz gazetesi manşette ”Her yıl için 100 bin konut sözü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi Akdeniz’den tamamen dışlama projelerinin atılan son adımlarla tümüyle akamete uğradığını söyledi. 100 bin sosyal konut inşası projesi ile ilgili mesaj veren Erdoğan, ”Milletimizin konut talebi sürdüğü müddetçe, bu kampanyayı her yıl 100’er binlik seriler halinde devam ettirmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Anayurt gazetesi manşette ”Bakan Akar: Süreç başlamış durumda” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Milli Savunma Bakanı Akar, Libya tezkeresine ilişkin ”Tezkereyle görev TSK’ya, MSB’ye verilecek. Yaptığımız hazırlıklar çerçevesinde süreç başlamış durumda, bunun gereğini yapacağız” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.

Aydınlık gazetesi manşette ”Mavi Vatan’da zafer yılı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye, 2019’da egemenlik haklarının yok sayılmasına ve ABD yönlendirmesindeki Yunanistan-Güney Kıbrıs ikilisinin girişimlerine karşı yeni ittifaklar kurdu. Mai Vatan kavramı çerçevesinde en önemli adım Libya ile yapılan deniz yetki anlaşması ile atıldı. 2020 yılı Doğu Akdeniz’de uygulanan bu stratejinin zafer yılı olacak, bilgisine yer verdi.

BirGün gazetesi manşette ”Umut kaçınılmaz gelecektir” başlığına yer verdi. Gazete haberde, 2019 yılı geride kaldı. Tüm baskı, yalan ve şiddete rağmen halk direnmekten vazgeçmedi. Seçmenler, kadınlar, öğrenciler, yaşam savunucuları yılın son dakikalarına kadar hakkını aradı, ifadelerine yer verdi. Kocaeli gazeteleri ile Kocaeli’den haber alın.

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Kanal İstanbul’un imar rantında Araplar 12’den vurdu Yılın kıyağı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Kanal İstanbul’un ÇED süreci tamamlanmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projenin etrafına kurulacak şehri, ”Yenişehir” adıyla üst ölçekli plana işledi. Değişiklikle İstanbulu’u koruyan Çevre Düzeni Planı delindi. Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza ile Kuveytli Wael NY Alnusef’in arazilerine imar verilmesinin önü açıldı, ifadelerine yer verdi.

Diriliş postası manşette ”CHP bu denklemin neresinde?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Libya’nın meşru hükümetini devirmek için ABD, Rusya, İsrail ve BAE’nin desteğiyle saldırı yürüten Vahhabi ve Selefi çetelerin lideri Hafter’i ‘seküler’ ilan eden CHP, ”Libya denkleminin neresindesiniz?” sorusuna cevap vermeli, ifadelerine yer verdi.

DoğruHaber 

DoğruHaber gazetesi manşette ”İdlib saldırı altında! Muhacirler üşüyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Baas rejimi ve Rusya’nın saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye’nin sınır hattına göç etmek zorunda kalan İdlibli siviller ağır kış şartları altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeli muhacirler, ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veriyor, ifadelerine yer verdi.

Dünya gazetesi manşette ”Altında 2020 yılı tahminleri iddialı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Yılı yüzde 23 artışla, 1.500 doların üzerinde tamamlayan altının ons fiyatı için yapılan tahminler 1.600 ile 2.000 dolar arasında… Küresel endişeler sürdükçe altın parlayacak, bilgisine yer verdi.

Evrensel gazetesi manşette ”2020’ye direnişle merhaba” başlığına yer verdi. Gazete haberde, 2019’u sendikalaşma mücadelesiyle geçiren işçiler 2020’ye de direnişle girdi. EMEP, HDP ve CHP, ”2020, iş, ekmek ve özgürlük için örgütlü mücadelenin ve kazanımların yılı olsun” dedi, bilgisine yer verdi. 2 Ocak Perşembe gazeteleri ve özetleri.

Fotomaç gazetesi birinci sayfada ”G.Saray aradığı golcüyü buldu, Cisse harekatı ve Fener’e sürat motoru haberlerine yer verdi.

Hürriyet gazetesi manşette ”Yeni hayat anayasası” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Her yeni yıl, yeni bir başlangıçtır. Geçmişi geride bırakıp geleceğe bakma fırsatıdır. Osman Müftüoğlu yeni yılda herkesin kolaylıkla uygulayabileceği huzurlu keyif ve sağlıklı bir hayatın ‘anayasası’nı yazdı, bilgisine yer verdi.

İstiklal gazetesi manşette ”Bu ne ŞİA sevdası” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye ile İran arasında 26 Aralık 2019’da ”dini işbirliği” anlaşması imzalandı. Türkiye’de kendi yağıyla kavrulmaya çalışan; gençlerin bayrak ve vatan sevgisiyle yetişmelerine katkı sağlayan, ahlaklı ve idealist gençleri barındıran, devletten tek kuruş almadan faaliyet gösteren Ehl-i sünnet kuruluşları baskı altına alınıp mali yönden sıkıştırılırken İran ile hangi ”dini işbirliği” yapılacaktır? sorusunu soruyor.

Karar gazetesi

Karar gazetesi manşette ”Bağdat ateşi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Washington ile Tahran’ın hamle sahasına dönen Irak’ta yükselen gerilim en tehlikeli boyuta ulaştı. İran destekli gruplara yönelik saldırılardan 24 saat sonra ABD’nin Bağdat elçiliği baskına uğradı. Göstericilerin ateşe verdiği binadaki diplomatlar tahliye edildi. Ortadoğu’yu yeniden yangın yerine çevirebilecek tehlikeli kıvılcım dünyayı korkuttu, bilgisine yer verdi.

Korkusuz gazetesi manşette ”2018 kötüydü… 2019 ise vatandaşı bunalttı, 2020’den de umut yok” başlığına yer verdi. Gazete haberde, 2018’den 2019’a umutla giren dar gelirli yine geçim mücadelesi verdi. 2020’ye ise karamsar bakıyor… ifadelerine yer verdi.

Milat gazetesi manşette ”Amerika’yı kovacağız” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD, Irak ve Suriye’de Hizbullah’a hava saldırısı düzenleyince Irak’taki Şiiler ‘ABD’yi ülkeden kovma yemini etti. İran destekli Haşdi Şabi milisleri, ABD’nin Bağdat Büyükelçiğine girdi, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi manşette ”Yılın öyküsü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Lösemi hastası 4 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için başlatılan kök hücre bağışı kampanyası binlerce hastaya umut oldu. 2019 için 130 bin olan bağış hedefi Öykü sayesinde ikiye katlandı ve 260 bine çıktı. Sisteme kayırlı bağışçı sayısı 650 bine ulaştı. Son 4 yılda 1684 hasta nakillerle sağlığına kavuştu, ifadelerine yer verdi.

Türkgün gazetesi manşette ”Kuşatmayı yardık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, MHP lideri Bahçeli’den yeni yıl mesajı ifadelerine yer verdi, devamında ise MHP Lideri Devlet Bahçeli: Zalimler, Hainler, Türk düşmanları bin yıllık kardeşlik hukukumuzu asla bozamayacaklar, ifadelerine yer verdi.

Türkiye gazetesi manşette ”İşte Libya tezkeresinin hedefi korumaya gidiyoruz” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Mehmetçik meşru yönetime destek verecek, orduya danışmanlık yapacak çatışmaya girmeyecek, bilgisine yer verdi.

error code: 522