Dolar 32,3295
Euro 35,0781
Altın 2.306,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

2 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

2 Şubat 2020 Pazar gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

2 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Evrensel gazetesi

Evrensel gazetesi manşette ”Kadro kıyağı ‘devlet sırrı’ perdesi” başlığına yer verdi. 2 Şubat Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, ‘İstisnai kadro’ adı altında Meclise sınavsız alınan kişi sayısı soruldu, Meclis Başkanlığı ‘devlet sırrı’ muamelesi yaparak soruyu yanıtsız bıraktı. Soru önergesinin sahibi CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Meclisin, istisnai memur kadrosuna ‘devlet sırrı’ muamelesi yapmasına tepki gösterdi: ”Demek ki arkasında durulamayacak kadar çok eş dost, akraba kayırmacılığı yapılmış. ‘İstisnai memur’ kadrosu, ‘doldur-boşalt’ yöntemine dönüştürülerek yandaşlar devlete yerleştiriliyor”, ifadelerine yer verdi.

 

2 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam Gazetesi manşette ”360 günde yeni evinde” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Kartal’da 6 Şubat 2019’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı ile çevresindeki riskli binalar yıkıldı. Acılı aileler, bir yıl dolmadan yeni evlerine kavuştu. Türkiye’yi yasa boğan yıkımın ardından, örnek bir uygulama ile çevredeki binalar tek tek kontrol edildi, risk görünen 7 bina daha yıkıldı. TOKİ, 105 aile için yeni bir site inşa etti, bilgisine yer verdi.

Gazete birinci sayfadaki diğer bir haberinde ise ”Define hayali peşinde bir gün” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İstanbul Gaziosmanpaşa, Küçükköy ve Beşyüzevler’de ‘define kahvehaneleri’ oluşmuş. Çoğu sahte olduğunu bilerek haritaları alıyor, satıyor. ‘İkinci kuşak define avcısı’ R.N., ”Bu bizim için bir tutku. İstanbul’da hatta Türkiye’de define aramadığım bölge kalmadı” diyor, ifadelerine yer verdi.

 

Milat gazetesi manşette ”Kudüs bizim namusumuz!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İnsanlık, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ”Yüzyılın Anlaşması” planına karşı büyük bir imtihan veriyor. İslam ülkelerinin çoğundan cılız tepkiler gelirken Türkiye, bu emperyalist oyunu tek başına bozmaya çalışıyor, ifadelerine yer verdi.

Gazete birinci sayfadaki başka bir haberinde ise ”7 bin konut inşa edilecek” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ’daki binaların röntgenini çekiyor. Şehirde 93 yıkık 2 bin 42 ağır ve 1382 orta hasarlı bina ile 286 acil yıkılacak bina tespit edildi. Elazığ’da 4 bin 350 Malatya’da 2 bin 550 olmak üzere toplam 6 bin 900 konut yapılacak ve kentsel dönüşüm süreci hızlanacak, bilgisine yer verdi.

Milli gazete

Milli gazete manşette ”Otomobil geçiş ücretleri otomobili geçti” başlığına yer verdi. Gazete haberde, enflasyonun yüzde 10 olduğu ve ”ekonominin dengelendiği” iddia ediledursun; bunun vatandaşa olumlu yansıması olmuyor, yetmezmiş gibi bir de sürekli ”cepten gidiyor”. Asgari ücretliye yüzde 15 zam reva görülürken; elektrik ve doğalgaz yüzde 32 zamlanıyor. Son olarak Avrasya Tüneli geçiş ücretleri yüzde 56 zamlanıyor; vatandaş geçse de geçmese de zamdan nasibini alıyor, ifadelerine yer verdi.

Gazete sürmanşette ise ”Yüzyılın anlaşması’nı çöpe atacak olanlar bizleriz!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısında konuştur. ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı skandal yüzyılın anlaşması planına sert tepki gösteren Karamollaoğlu, 9 Şubat tarihinde İstanbul’da dev Kudüs mitingi tertipleyeceklerini söyledi, bilgisine yer verdi.

Türkiye gazetesi manşette ”Türklerin virüsün başkentindeki esareti bitti ölümden kaçış” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye büyük bir tahliye operasyonuna daha imza attı. Özel ekip, katil virüsün ortaya çıktığı Vuhan şehrinde, karantina altında yaşayan 32 Türk, 6 Azerbaycanlı, 3 Gürcü ve 1 Arnavut’a detaylı sağlık taraması yaptı. Ateşleri ve oksijen seviyeleri ölçüldü. Hastalık belirtisine rastlanmayınca askeri kargo uçağı havalandı, bilgisine yer verdi.

Gazete bir diğer haberde ise ”Özel üniversitelerin yolu açılıyor” başlığına yer verdi. Haber detayında, Vakıf üniversitelerinin borçlanma sınırı, cirolarına göre belirlenecek. Özel üniversitelerin kurulması gündemde. Bunun için anayasa değişikliği gerektiği için muhalefet desteği aranacak. Meslek okulu mezunlarına bitirme ve yeterlilik sınavını geçme şartı gündemde, bilgisine yer verdi.

Yeni Asya gazetesi manşette ”Kudüs’süz barış olmaz” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’tan Arap dünyasına mesaj: Kudüs olmadan herhangi bir barış, plan, müzakere ya da anlaşma olmaz, bilgisine yer verdi.

Gazete bir diğer haberini ”Venedik Komisyonuna çağrı” başlığıyla duyurdu. Gazete haberde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi 28 parlamenter, Türkiye’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevden alınan memurların durumuyla ilgili olarak Venedik Komisyonundan görüş istenmesini talep etti, bilgisine yer verdi.

Yeni Birlik

Yeni Birlik gazetesi sürmanşette ”Hollanda FETÖ’ye kucak açtı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Hollanda hükümeti, dosyalarının Türkiye’nin eline geçmiş olabileceği gerekçesiyle 50 FETÖ’cüye daha sığınma başvurularını onaylayarak oturum izni verdi. Böylece, bu gerekçeyle oturum izni verilenlerin sayısı 60’a yükseldi, ifadelerine yer verdi.

Gazete başka bir haberde ”Tamamlama sigortası zorunlu olacak” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ”Depremde Elazığ’daki yapıların yüzde 25-30’u etkilendi ve artık Kentsel Dönüşüm yapan firmalar tamamlama sigortası yapmak zorundalar” dedi. Kurum, ”Bu süreçte kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahitleri sınıflandırdık. Artık kentsel dönüşüm projesi yapacak firmalar, inşaatın tamamına ilişkin ya tamamlama sigortası yapmak zorundalar ya da yapı maliyetinin yaklaşık yüzde 10’u kadar sigorta yapıp vermek durumundalar.” bilgisine yer verdi.

Yeniçağ gazetesi manşette ”Elitaş: Hepimiz FETÖ’cü müyüz” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İlker Başbuğ’un, FETÖ’nün siyasi yağı konusunda, ”Yasa 25 Haziran’ı 26’sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bundan 26 Haziran sabahındaki toplantıda haberimiz oluyor. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, araştırılsın” açıklamasıyla başlayan tartışma büyüyor, bilgisine yer verdi.

Gazete diğer bir haberinde ise ”Anne sevgisi ile hayata tutundu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İstanbul’da, doğuştan kas erimesi hastalığı nedeniyle doktorların 20 yıl ömür biçtiği Çağlar Özyiğit, 31 yıldır annesinin sevgisi ve bakımı sayesinde hayata tutunuyor. Anne Gülgün Özyiğit, ”Her ne kadar tedavisi yoksa da oğlum Çağlar’ı yaşatmak için ömrümü ona adadım” dedi, bilgisine yer verdi.

1 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

error code: 522