Dolar 32,3610
Euro 34,9649
Altın 2.325,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

22 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

22 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Anayurt

Anayurt gazetesi manşette ”Online alışverişe güven yok” başlığına yer verdi. 22 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri. KONDA tarafından hazırlanan ”Televizyonla Değişen Algılar, Sosyal Medyanın Yükselişi ve 10 Yıllık Medya Serüvenimiz” araştırmasına göre: toplumun yüzde 51,3’ü internette alışverişin güvenli olmadığını belirtirken, çekimser kalanlar yüzde 31,3 online alışverişi güvenli bulanlar yüzde 17,4 oldu, ifadelerine yer verdi.

 

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”Feto’yu üzen operasyon” başlığına yer verdi. Fetö’den aranan örgütün üst düzey sorumluları Bekmezci ve Akif Sarı, saklandıkları evde yakalandı. İki zanlının evinde yapılan aramada 41 bin 466 dolar ve 66 bin 625 lira bulundu. 2016’dan bu yana yakalama emriyle aranan ve Feto’nun en yakınındaki isim olan Bekmezci, ”kadim abi” olarak tanınıyordu. Bekmezci örgütte ‘imam’ların üzerinde bir konumdaydı, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Vakıf Katılım altın ve gümüşte lider” başlığına yer verdi. 2017’de Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası’nda külçe altın işlemelerine başlayan Vakıf Katılım, 2 yıl içinde liderlik koltuğuna oturdu. 2018 yılında 425 milyon dolarlık altın ihracatı yaparak ülke ekonomisine destek sağlayan Vakıf Katılım, 2019 yılı içerisinde 63’4 ton fiziksel külçe altın alım satımı gerçekleştirerek Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasasında (KMTP) en fazla altın işlem hacmine sahip oldu, ifadelerine yer verdi.

Diriliş postası gazetesi manşette ”Gereği yaparız” başlığına yer verdi. Libya’daki krizle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Moskova’da ve Berlin’de ara buluculuk yapmadık” dedi. Berlin’deki ‘Libya Zirvesi’ dönüşü konuşan Erdoğan, ”Halife Hafter’in anlaşma metinlerine imza atmaması manidardır. Eğer şartlara uyulmazsa da gereği yapılır” diyerek rest çekti, ifadelerine yer verdi.


Doğru haber gazetesi manşette ”55 maddelik sonuç bildirgesi” başlığına yer verdi. Libya’da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Libya Konferansı’nın Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Sonuç Bildirgesi’nde, ateşkes, silah ambargosu, siyasi sürece dönüş, güvenlik alanında reformlar, ekonomik ve finansal reformlar ile insan haklarına saygı başlıkları altında toplam 55 madde sıralandı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Zorunlu karşılıklar, çok aktif olarak kullanılacak” başlığına yer verdi. 2019 Değerlendirme Toplantısı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Albayrak, geçen yıl sessiz ama devrim niteliğinde önemli ve kritik adımlar atıldığını kaydetti. ”2020 ince ayar yılı olacak. Bu yıl çok daha fazla değişim hamlesi göreceğiz” dedi. Bankaları harekete geçirmek için zorunlu karşılıkları çok aktif olarak kullanacaklarını bildiren Albayrak, özel bankaların reel sektöre yaklaşımını ”Bizim yumurtaya ihtiyacımız var, ifadelerine yer verdi.

Evrensel


Evrensel gazetesi manşette ”Dersim’De özel bir siyaset yürütülüyor” başlığına yer verdi. Dersim’De istismar olayları, tecavüz iddiaları ve haftalardır kayıp olan Gülistan Doku’nun bulunamaması gündeme oturmuş durumda. Siyasi parti ve kurum temsilcilerinin ortaklaştığı temel nokta: Dersim’de özel bir siyaset yürütülüyor, dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltmeliyiz, ifadelerine yer verdi.


Güneş gazetesi manşette ”Yoğun bakımda yaşam savaşı” başlığına yer verdi. İzmir’de yaşayan emekli Süleyman Cirit ve Funda Cirit çiftinin oğulları Hasan’a nisan ayında lösemi teşhisi konuldu. Ege üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Hasan’a kemoterapi uygulanmaya başlandı. Bu sırada beyninin kılcal damarlarına pıhtı atan küçük çocuk, bir süre yoğun bakımında kaldı, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Türkiye sahip çıktı” başlığına yer verdi. Moritanya’da evinde çıkan yangında 5 çocuğunu kaybeden Zainab Bilal’ın kalan tek çocuğuna Türkiye kucak açtı. Türkiye Maarif Vakfı Direktörü Adil Tanış, 14 yaşındaki Sidi Mohamed’in eğitim hayatı boyunca tüm masraflarını üstlendiklerini söyleyince anne gözyaşlarını tutamadı, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”Bombacılar toplandı” başlığına yer verdi. 2011 yılında başlatılan çatışmaların ilk kurşununu atanlarla Libya’nın işgalinde aktif rol alan Birleşmiş Milletler adına Genel Sekreter Temsilcisi Ghassan Salame’nin yanı sıra hala sahada ”vekalet savaşları” yürüten Rusya, Mısır ve BAE gibi taraflar Berlin’deki tiyatroda başroldelerdi, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Irak sokakları yine alev alev” başlığına yer verdi. Irak’ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde, hükümet karşıtı göstericiler yeniden alevlendi. Güvenlik güçleri ise protestoculara karşı gaz bombası ve yer yer gerçek mermi kullanarak müdahalede bulundu. Bağdat’ın eylem noktalarından Tahrir ve Tayaran Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler, hükümet karşıtı sloganlar atarak ‘Siz aciz olacaksınız, biz değil’ yazılı dövizler taşıdı, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Geçemediğimiz köprüye 1.6 milyar lira ödeyeceğiz” başlığına yer verdi. YAP-İşlet-Devlet modeliyle yapılan ve ”araç geçiş garantisi” verilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü için müteahhit firmaya ödenecek reklam belli oldu. 2019’un ilk 6 ayı için Hazine’den 1.4 milyar lira ödenmişti. İkinci 6 ay için ise 1.6 milyar lira ödenecek, Garanti ödemesi 3 milyar lira bulacak, ifadelerine yer verdi.

22 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Türkgün


Türkgün gazetesi manşette ”Miçotakis yanlış yapıyor” başlığına yer verdi. Erdoğan, ”Miçotakis, Hafter’i Yunanistan’a çağırdı. Sadece bizi tahrik etmek için çağırdı. Bir tan lider, ”Miçotakis sizinle tekrar arayı düzeltmek istiyor” dedi. ‘Nasıl bir is bu? Hem benimle arayı düzeltmek istiyor, öbür taraftan da gidiyor Hafter’i Yunanistan’a çağırıyor. Böyle saçmalık olurmu dedim, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Devasa rezerve sondaj başladı” başlığına yer verdi. Akdeniz’deki sondaj gemisi Yavuz, İsrail’in doğalgaz çıkardığı Leviathan bölgesinin yakınındaki ”G” sahasında faaliyetlerine başladı. Fatih sondaj gemisi’de ”E” ruhsat bölgesinde arama yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü arama gemisini de almanın çalışmasını yaptıklarını duyurdu, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Milli oto devlerin ayarlarını bozdu” başlığına yer verdi. 58 yıllık ürünü olan yerli otomobil, daha üretime çıkmadan sipariş yağmuruna tutulurken, küresel piyasayı elinde tutan dünya devlerinin de adeta kimyasını bozdu. Türkiye’yi otomotiv sektöründe küresel aktöre dönüştürecek milli projenin açıklanmasının ardından paniğe kapılan yerli otomobilin rakipleri, uzun vadeli tüm planlarını revize etmek zorunda kaldı, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”Hakan fidan’ın temasları” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İstihbarat noktasında Hakan Bey’in gerek Rusya tarafıyla gerek Suriye tarafıyla ferek İran tarafıyla, oralardaki muhatapları ile ilişkin de şu ana kadar başarılı bir şekilde devam etmiştir. Şimdi İran’da yeni bir istihbaratçı göreve geldi. Onunla da henüz daha görüşmeye başladığını zannetmiyorum Hakan Bey’in ama bugünlerde onunla da ilişkilerini geliştirecektir, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”İdlib için kampanya” başlığına yer verdi. Televizyonda babaları 2 ay önce öldürülmüş 6 çocuğa anneleriyle beraber gördüm. Yağmur, çamur içerisinde duruyorlar ve çadırda. Hanımla beraber kanımız dondu. O yavrulara biz nasıl terörist deriz? 2,3,4,5,6 o yaşlardaki çocuklar… Bu Bay Kemal’İn ilk yanlışı değil, kampanya başlatıyoruz. Bunlara briketten 20-25 metrekarelik baraka yapalım. Kızılay’ı AFAD süratle seferber edeceğiz, ifadelerine yer verdi.

Yeni Asya


Yeni asya gazetesi manşette ”Tedaviye annesiz gitti” başlığına yer verdi. Kemik kanseri hastası 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, tedavi için Almanya’nın Köln kentine gitti. Ahmet’in babası Reha Ataç cezaevinde, annesi Zekiye Ataç ise yurt dışına çıkış yasağı olan binlerce kişiden yalnızca biri. Bu yüzden Ahmet’e yolculuğunda 70 yaşındaki babaannesi eşlik etti, ifadelerine yer verdi.
Yeniçağ gazetesi manşette ”Dinmeyen acı” başlığına yer verdi. Sovyet ordusu, 20 Ocak 1990’da ‘özgürlük ateşini’ bastırmak için girdiği başkent Bakü’de 147 Azerbaycanlıyı alçakça şehit etti ”Kanlı Ocak” olarak tarihe geçen direniş bu yıl da buruk törenlerle anılıyor. Binlerce Azerbaycan Türkü, Bakü Şehitler Hiyabanı’na akın etti, şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı, katliam kurbanları için dua edildi, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”İnsan mı kitaptan doğdu, kitap mı insandan” başlığına yer verdi. Kainat yaratıldıktan sonra insan yaratıldı ve ardından yüce Kitap… İnsanoğlu Kitap’sız olamazdı, Kitab’ı olmalıydı. Kitab-i Mübin istikametinde kitapları da olmalı ve yazmalıydı. Ne zaman ki kitaptan koptuk şirazemiz bozuldu. Bundandır ki Cumhuriyet modernleşmesiyle birlikte hakikisinden kitap okumak ve yazmak yerine, istisnalar hariç malayani kitaplarla uğraşıyoruz, ifadelerine yer verdi.


Yurt gazetesi manşette ”Gazprom’a yönelik tedbir kaldırıldı” başlığına yer verdi. Rus enerji şirketi Gazprom’a, Ukrayna’nın devlet natürel gaz şirketi Naftogaz’a Tahkim Ensititüsünün kararına karşın ödeme yapmaması üzerine İngiltere, Galler, Lüksemburg ve Hollanda’daki varlıklarına uygulanan önlem, şirketin 2,9 milyar dolarlık ödemesinin hemen peşinden kaldırıldı, ifadelerine yer verdi.

21 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522