Dolar 32,5749
Euro 34,7866
Altın 2.414,99
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

22 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

22 Şubat 2020 Cumartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

22 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet

Cumhuriyet gazetesi, ”Beni bırakma oğlum”. 22 Şubat gazeteleri ve özetleri. İdlib’de çatışmaların yoğunlaştığı Serakib bölgesinin batısındaki hava saldırısında şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mustafa Ertürk, (23) Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğulurken oğlunun fotoğrafına sarılan baba Osman Ertürk’ün ”Mustafam bırakma beni” sözleri yürekleri dağladı. Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğlu (24) ise bugün uğurlanacak.

 

 

22 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi, ”Zulüm durmadan dönmeyiz”. Erdoğan, ”Rejim İdlib halkına zulmü durdurmadan oradan çekilmeyiz” dedi, ardından Putin’le görüştü. İki lider, tüm anlaşmalara bağlı olduklarını teyit etti.

Analiz gazetesi, ”Depremde baz istasyonları mühürlüydü”. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, deprem sonrası yaşanan iletişim kesintisi ile ilgili verilen 2 milyon 90 bin TL’nin cezanın ardından açıklama yaptı. Erkan, altyapıyla ilgili sorunların etkisi olduğunu söyleyerek ”Belediyelerin bu işi ranta çevirmeleri, durumu daha da kaosa sürüklüyor” dedi.

Aydınlık gazetesi, ”Hedeften saparsan tuzağa düşersin”. Fırat Kankanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla ABD planlarını silahla bozan Türkiye, PKK’yı bitirme stratejik hedefinden uzaklaştıkça tuzağa düşme riskiyle karşı karşıya. ABD’nin planı Ankara’yı, Rusya ve İran’la arasını açarak yalnızlaştırmak. Ülke içindeki desteği kaybettirmek ve ‘kolay lokma’ haline getirmek.

Birgün gazetesi, ”Çocuktan al haberi”. İstanbul İstatistik Ofisi’nin araştırmasına göre yoksul hanelerin neredeyse yarısında çocuklar yeteri kadar beslenemiyor. Hanelerin yüzde 42,3’ünde çocukların sadece bir çift ayakkabısı var. Yalnızca küçük bir kısmı kreşe gidebiliyor.

Diriliş postası, ”İktidarın değişmediği ülkede seçim maskesi”. Hamaney’in ”tartışılmaz” lider olduğu İran’da halk, göstermelik meclis seçimleri için sandığa gitti.

Doğruhaber gazetesi, ”Hafter emperyalizmin kuklasıdır”. Libya Ulusal Kongre Üyesi Eski Bağımsız Milletvekili Abdulvehhab Muhammed Kayid, gazetemize verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. ‘Hafter Batı’nın kuklasıdır’ diye Kayid, bazı körfez ülkeleri ve işgal rejiminin Hafter’e arka çıktığını vurguladı. Kayid yaptığı uyarıda, Libya’nın daha iyi sömürülebilmesi için askeri bir vesayet düzeninin kurulmak istendiğini belirtti.

Evrensel gazetesi, ”Ceren Damar’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet”. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel davasının dördüncü duruşmasında sanık Hasan İsmail Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi ve cezada indirime gidilmedi. Sanık avukatının sözleri ise büyük tepki çekti.

Hürriyet gazetesi

Hürriyet gazetesi, ”Aslında komiğiz”. ”Karanlıkta komedi” oyununun başrol oyuncuları Ahu Yağtu ve Burcu Kara ile konuştuk. ”Acayip saftirik yanlarım var. Arkadaşlarım bana çok güler ama kameraların önünde otokontrollü tipleriz” diyen Kara’ya destek partneri Yağtu’dan geliyor: ”Öyle görünmesek de komik kadınlarız.”

Karar gazetesi, ”Keşanlı Ali seçim sandığıyla döndü”. ”Haldın Taner’in, epik bir halk tiyatrosu üslubunda kaleme aldığı yarım yüzyıllık ‘Keşanlı Ali Destanı’ Yücel Eren’in rejisiyle yeniden perdeyi açtı.

Korkusuz gazetesi, ”Millet petek kapatıyor, esnaf kepenk kapatıyor”. Siftah yapamayan esnaf kepenk kapatırken, iki yakası bir araya gelmeyen halk da iyice kemer sıktı. CHP’li vekil, ”Doğalgaz lüks tüketime dönüştü” dedi.

Milli Gazete, ”Manzaraya bak çay demle”. Türkiye’de çay üretiminin büyük çoğunluğunun yapıldığı Rize, geçen yıl 17 bin 260 ton kuru çay ithalatı ile en çok çay ithal eden il oldu. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, ”Rize olarak çay ihraç etmenin peşine düşmüşken, dışarıdan çay ithal ediyor olmamız pek hoş bir durum değil” dedi.

Milliyet gazetesi, ”67.250 Atakan”. 10 yaşındaki Atakan Kayalar’la gündeme gelen özel yetenekli 67 bin 240 çocuk Türkiye’nin geleceği olacak.

Posta gazetesi, ”Çin’den gelenleri taşladılar”. Ukrayna hükümeti 48’i Ukrayna vatandaşı olmak üzere 77 kişiyi koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Vuhan’dan tahliye ederek Harkov kentine getirdi. Bir grup protestocu, bu kişileri kente sokmak istemedi. 77 kişi sağlık merkezine taşıyan otobüsü taşladılar, ateşli barikatlarla önlerini kesmeye çalıştılar. Çıkan olaylarda 10 kişi yaralandı.

Sözcü gazetesi, ”Barkey herkesle görüşmüş”. 15 Temmuz’un yurtdışı ayağı olmakla suçlanan ve CIA ajanı olduğu ileri sürülen ABD’li Henri Barkey, 2013’te Bülent Arınç’la da toplantı yapmış.

Şok gazetesi, ”Efsane geri döndü”. Bu sezon pek fazla yüzünü göstermeyen palamut, deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle bollaşmaya başladı. Karadeniz’in çeşitli limanlarından, ”Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar, ağlarını palamutla doldurup geri döndüler. Palamutun 1 kilolukları, Trabzon’da 20 TL’den satılıyor.

Takvim gazetesi

Takvim gazetesi, ”Masaj var”. Anıl Altan, eşi Pelin Akil’le lüks otelde masaj yaptırdı. Ancak eşyalarını çaldırdı. Otel, hırsızların peşine düşmeyince isyan bayrağını açtı: Bu nasıl hizmet…

Türkgün gazetesi, ”Beyaz Kıtaya Türk imzası”. 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ni yapan Türk bilim insanları beyaz kıtada çalışmalara başladı.

Türkiye gazetesi, ”230 kadın hapiste öldü”. Çin’i esir alan koronavirüs cezaevlerine de sıçradı. Yüzlerce tutuklu hayatını kaybetti.

Yeni Akit gazetesi, ”Sözleşmenin iptali aileyi kurtarır”. Geçtiğimiz yıl haziran ayında, ”İstanbul Sözleşmesi nas değildir, fesh edilebilir” açılamasında bulunan Başkan Erdoğan’ın hafta içindeki, ”İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden gözden geçirmemiz gerek. Onunla ilgili bir çalışma yaptırıyoruz” sözleri kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Hukukçular, aile STK’ları ve uzmanlar, 6284 sayılı yasayı bünyesinde barındıran İstanbul Sözleşmesi’nin revize edilmesinin veya iptalinin aileleri uçurumdan kurtaracağında hemfikir.

Yeni Asya gazetesi, ”Meral Akşener: Böyle bir fakirliğe rastlamadık”. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 25 yıldır aktif siyasette yer aldığını ifade ederek, ”Çocukluğum köyde geçti, ama böyle bir fakirliğe hiç rastlamadım” tepkisi gösterdi.

Yeni Birlik gazetesi, ”Akar sahada askerle”. Milli Savunma Bakanı Akar, İdlib’deki faaliyetlerin idare adildiği Taktik Komuta Yeri’nde incelemelerde bulundu. Bakan Akar, telsizden konuştuğu İdlib’de görevli personele ”Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz” mesajı verdi.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Turist var, uçak yok”. Hızlı yükselişini sürdüren Polonya’dan gelen turist sayısı son 3 yılda 4 kat artarak 880 bine ulaştı. Ancak talep Antalya ve Bodrum gibi kıyı bölgelerle sınırlı kaldı. Türkiye Otelciler Birliği, ekonomik uçuş olmaması nedeniyle bu pazardaki potansiyelin değerlendirilemediğini söyledi.

21 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522