Dolar 32,5749
Euro 34,7866
Altın 2.414,99
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

23 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

23 Şubat 2020 Pazar gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

23 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Birgün gazetesi

Birgün Pazar gazetesi, ”İktidarın öznesi erkekler”. 23 Şubat gazeteleri ve özetleri. İktidarın öznesi olmak zordur; özne olmak, öznellik geliştirmek iktidara da tabi olmak demektir. Onun teknikleri ile inşa edilenler hükmedildikleri, boyun eğdirildikleri için ezilirler ama toplumsal aktörlük yetisi de kazanırlar aynı zamanda.

 

23 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Analiz

Analiz gazetesi, ”Virüs sonucu artan talebi korumalı”. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatörü Başkanı Jak Eskinazi, ”Resmi bütün görmek lazım, sadece kısa vadeli fırsat penceresinden bakarsak yanlış olur diye konuştu. Salgının Çin dış ticareti ve Türkiye ekonomisine etkilerini görmek için henüz erken olduğunu belirten ihracatçılar da sipariş kaymalarını kalıcı hale getirmek için çalışma yürütüyor.

Aydınlık gazetesi, ”İvriz’in çığlığı”. Daha önce köy enstitüsü olan İvriz Sosyal Bilimler Lisesi, 10 yıldır kapanmamak için uğraşıyor. Son olarak ‘Depreme dayanıklı değil’ raporu çıkarılan okulun yatakhane ve yemekhanesi kapatıldı. Mezunlar ve bölge halkı, üç bin dönümlük arazinin peşkeş çekilmesinden endişe ediyor.

Cumhuriyet gazetesi, ”Dörtlü masa 5 mart’ta”. Çatışmaların durmadığı İdlib’deki krizi ”Dondurmak” için 4 ülkenin liderleri bir araya gelecek. Macron, 2018’de Rusya, Türkiye, Almanya ile Fransa liderlerinin katılımıyla İstanbul’da yapılan toplantının yeniden düzenlenmesine hazır olduklarını bildirdi.

Doğruhaber gazetesi, ”Misafir öğrencilerden Müslümanlara barış çağrısı”. Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi, İslam’da Müslümanların savaşmalarının yasaklandığı Recep Ayı öncesinde tüm Müslümanlara barış çağrısı yaptı.

Evrensel gazetesi, ”Çocuklar hasta babalar işsiz”. İş yok, çocuk hasta, ilaç ithal ve pahalı, çaresizlik çok. İş kazası var, beden felç, iki çocuk muhtaç, devlet yok.

Fotomaç gazetesi, ”Derbi bayramı”. Fenerbahçe bugün Galatasaray’ı ağırlayacak, müthiş bir heyecan yaşanacak. Kanarya kazanıp zirve yarışına tutunmak istiyor, Cimbom ise 20 yıldır yenemediği ezeli rakibini bu kez devirmenin peşinde. 19.00’da başlayacak dünya derbisi nefesleri kesecek.

Hürriyet gazetesi, ”Viyana savunması”. Viyana Büyükelçiliği’ne atanınca ‘ülkücü katili’ suçlamalarına maruz kalan Ozan Ceyhun, 1977’deki olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

Karar gazetesi, ”Bakan bey çık artık telefona”. Avcular Belediye Başkanı’nın ”Deprem riski taşıyan binaların dönüşümünü sağlayacak imar planları İBB’de bekliyor. Şehircilik Bakanı telefonuma çıkmıyor” sözler beklenen felakete hazırlığın nasıl siyasete ‘çarptığını gösterdi. İnsan hayatının parti çekişmesinden daha önemli olduğu gerçeğine rağmen oluşan tablo ‘zihniyet duvarının’ acilen yıkılması gerektiğini gösterdi.

Korkusuz gazetesi, ”Türkiye tarımda kendi kendine yetiyormuş”. İktidarın tarım politikası yüzünden çiftçi perişan… Üretim, tüketime yetmiyor. Tarım Bakanı ”Türkiye tarımda kendi kendine yetiyor” diyor. Ancak rakamlar öyle demiyor.

Milat gazetesi

Milat gazetesi, ”Sınıfta kalma geri geliyor”. Okullarda sınıfta kalma uygulaması tekrar hayata geçiyor. Çalışan ve çalışmayan çocuk arasında artık ayrım olacak. Ortalaması 50 puanın altındaki öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Milli Gazete, ”İftira atarak ülke düzelmez”. Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, ”Sivas büyük köy olmaktan bizim dönemimizdeki hizmetler sayesinde kurtuldu. Bizden sonra gelenler sadece laf üretti. O dönem bir organize sanayi kuruldu ama şimdi içi boş. Sivas işsizliğe mahkum bırakılan bir il oldu” dedi.

Milliyet gazetesi, ”Adliyenin kozmik odası”. Depolarda Kaşıkçı, Reina, Adnan Oktar davalarının delilleriyle FETÖ davalarında beraat eden sanıkların geri istemedi 1 dolarlar da var.

Posta gazetesi, ”Aleyna elf oldu”. Aleyna Tilki, ”Yalan” şarkısının klibi için İskandinav ve Alman mitolojisinde yer alan doğaüstü karakter ‘Elf’ oldu. İmajını tasarımcı Yonca Karakaş’ın hazırladığını söyleyen Aleyna ”Bu çalışmayı eylüldeki ‘Çağdaş Sanat Fuarı’nda göreceksiniz. Bu halimle herkesi şaşırtacağım” dedi.

Sözcü gazetesi, ”Yabancı elçiler”. Hem Türkiye’nin hem de bir başka ülkenin vatandaşı olan 4 isim, Cezayir, Malezya, Avusturya ve Çekya’da Türkiye Cumhuriyeti adına elçilik yapıyor.

Şok gazetesi, ”Trajedi”. Eşini tabancayla öldürüp intihar ede astsubayın bıraktığı not yürek burktu: Ölüm bizim ortak kararımız.

Takvim gazetesi, ”Atma abla”. BBC, Fatma Çetinkaya’yı geçinemiyor diye ekrana sürdü. Sosyetik kadının lüks hayatı ortaya çıkınca İngiliz’in algı operasyonu çöktü.

Türkgün gazetesi, ”Türkiye ALO’da birinci”. Mobil telefon sayısı 83 milyona ulaşan Türkiye’de, geçen yıl 205 milyar 379 milyon 894 bin 614 dakika konuşma yapıldı.

Türkiye gazetesi

Türkiye gazetesi, ”Parayı fabrikaya gömdük”. Yirmi yılda ülke fabrikalarla donatıldı. 140 olan organize sanayi bölgesi 334’e çıktı. Dışa bağımlılık azaldı.

Yeni Akit gazetesi, ”İşkencede FETÖ, Kemalist ortaklığı”. Büyük Doğu fikriyatına mensup olduğu gerekçesiyle gözaltına alınıp 23 yıl aralıksız zindanda hapis yatan İsmail Uysal’ın anlattıkları kan donduran cinsten. Müslümanların 28 Şubat sürecinde akıl almaz zulümlere maruz kaldıklarını ifade eden uysal, FETÖ’cülerle Kemalistlerin ortak işkencelere maruz kaldıklarını söyledi.

Yeni Asya gazetesi, ”Ahmet’in annesinin yurt dışı yasağı kalktı”. Almanya’da kemik kanseri tedavisi gören 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç’a eşlik etmek isteyen annesinin yurt dışı yasağı kalktı.

Yeni Birlik gazetesi, ”Elektronik harbe karşı çözüm”. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, onlarca Bayraktar TB’ SİHA’nın, aynı anda güvenle uçabilmesi için sitemi sürekli geliştirdiklerini vurgulayarak, ”Bayraktar TB2 SİHA’lar filolar halinde uçuyor. Bunun için arka planda yönetilen ciddi bir ağ altyapısı var. Muharebe sahasında İHA’ların sensörleri elektronik harp unsurlarına ve karıştırmaya maruz kalıyor. Buna dair çözümler geliştiriyoruz” dedi.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Kışkırtıcılar devrede”. Yalanlarıyla ünlü Beyaz Baretliler’le bağlantılı Macro Media Center adlı kuruluş, Suriye askerlerinin TSK gözlem noktalarını kasten hedef aldığının iddia edildiği telsiz konuşmalarını servis etti. Gerilimin zirve yaptığı bir dönemde servis edilen bu iddialar, Türkiye ile Rusya arasında çatışma çıkarmak isteyen güçlerin devrede olduğunu gösteriyor.

Yeni Şafak gazetesi, ”Masonlar mallarını CHP’ye devretti”. Atatürk’ün 1935’te ‘kökü dışarda’ olduğu gerekçesiyle kapattığı mason derneği, tüm menkul ve gayrimenkullerini CHP’ye devrederek yeraltına indi. On yıl boyunca faaliyetlerini gizlice yürüten masonlar, 1945’te İsmet İnönü’nün devreye girmesiyle derneklerine yeniden kavuştu.

”Elçi Mavi Vatan’ı içine sindiremedi”. Washington’da Doğu Akdeniz’deki enerji konularının görüşüldüğü toplantıda Büyükelçi Çağatay Erciyes, büyük bir skandala imza attı. Libya ile imzalanan münhasır ekonomik bölge anlaşmasını savunmayan Erciyes, ”Benden anlatmam istendiği için anlatıyorum. Türk iddiası diyemiyorum çünkü Türkiye’yi temsil ediyorum” sözleriyle Türkiye-Libya sınırını doğru bulmadığını ima etti.

22 Şubat gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522