Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

25 Mart Çarşamba Gazete Özetleri

25 mart Çarşamba gazete birinci sayfaları manşetleri ve özetleri, gündeme dair son dakika gelişmeler, aktüel haberler, son baskı

Başlıklar

25 Mart Gazete Özetleri

25 mart gazete özetleri Türkiye gazetesi

”Koronayak olmayın”. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap: En büyük riski cebimizde taşıyoruz. Kâğıt, poşet değil cep telefonları tehlikeli.

Cumhuriyet gazetesi, ”Politikasızlığın bedeli”. Gezici Araştırma Şirketi’nin anketi, Türkiye’de her 10 kişiden 4’ünün salgına karşı herhangi bir önlem almadığını ortaya koydu. Önlem almayanlar, ”kısa sürede çözüm bulunacağı” ya da ”kendisinin virüsten etkilenmeyeceği” gibi yanıtlar verdi. Katılımcıların yüzde 24.2’si ruhsal problem yaşadığını belirtti.

Yeni Şafak gazetesi, ”Kararlı olacağız başaracağız”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla mini kabine toplantısını telekonferansla yaptı. Tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve adımların eş güdüm içerisinde atıldığını söyleyen Erdoğan, ”Bu konuda kararlı olacağız, işi götüreceğiz” ifadesini kullandı.

Akşam gazetesi, ”Bir alkış da vatandaşa”. Sağlık çalışanlarının mücadelesine alkışlarla destek veren vatandaşlar, hastanelere başvuruları da yüzde 50 azaltarak yük olmadı.

Karar gazetesi, ”Çözüm izole hastane”. Türkiye koronavirüsle mücadelesine ‘hataya yer yok’ günlerinde olumlu adımlar atarken izolasyon en önemli tedbir başlığı olarak öne çıktı. Uzmanlar ”Diyabet, Koah gibi yüksek risk grubundaki hastalar ile Kovid-19 şüphesi bulunanların aynı ortamda tedavi görmemesi için alınan önlemler daha da sıkıştırılmalı’ dedi. Virüsle daha etkili bir mücadele yürütülebilmesi için de yalnızca bu hastalara hizmet verecek özel donanımlı hastanelere ihtiyaç olduğu belirtildi.

25 mart gazete özetleri Türkgün gazetesi

”Ekonomi istikrar kalkanı”. Koronavirüs nedeniyle mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak sektörler ve vergi mükelleflerinin listesi açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeler 6’şar ay ötelendi.

Milli Gazete, ”Af yasası’nın il günü”. AKP, 2. Yargı Paketi’nde yer alan infaz düzenlemesiyle ilgili bilgi vermek için Meclis’te grubu bulunan partilerle dün görüştü. Grup Başkan vekilleri Mehmet Muş ve Cahit Özkan’ın başkanlık ettiği AKP’li heyet sırasıyla CHP, İYİ Parti ve HDP’yi ziyaret etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.

Yeni Akit gazetesi, ”Bunlar insan olamaz”. İtalya ve İspanya’nın çaresiz kaldığı, ABD’de tankların sokağa indiği bir dönemde devlet virüse karşı aldığı tedbirlerle, halkın birlik ve dirliğini canlı tutmaya çalışırken, içimizdeki ahlaksız güruhun söylem ve paylaşımları, ‘Bunlar insan olamaz’ dedirtti.

Aydınlık gazetesi

”1 milyon maske 100 bin litre dezenfektan”. Korona mücadelesine Türkiye İhracatçı Birlikleri (TİM) de katıldı. TİM, telekonferans yöntemiyle 61 Birlik Başkanı ile toplandı, seferberlik ilan etti. Artık ihracat için değil, sağlık için üretecekler.

Yeni Birlik gazetesi, ”Bilim Kurulu ne derse o”. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Fuat Oktay ve bakanlarla yaptığı telekonferans görüşmelerinin videosunu paylaştı. Erdoğan, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda Bilim Kurulu’nun kararının dikkate alınacağını açıkladı.

Yeniçağ gazetesi, ”Büyük Çöküş”. Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl küresel resesyon beklediklerini açıklayan Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, ”Yaklaşık 80 ülke yardım istiyor. 1 Trilyon dolarlık kredi kapasitesini kullanmaya hazırız” dedi.

Milat Gazetesi, ”Büyük bekleyiş”. AK Parti, koronavirüs nedeniyle yeni infaz yasası çalışmalarını hızlandırdı. MHP, CHP ve İP’le görüşülen taslak en kısa sürede Meclis’e gelecek. Yasa geçerse 300 bin mahkumdan 100 bini tahliye olacak.

Evrensel gazetesi

”Ücretli izin yaygın test”. 23 Mart 2020 itibariyle Türkiye’de hayatını kaybedenlerin sayısı 37’ye, vaka sayısı ise 1529’a yükseldi. Salgın büyürken sorular artıyor. Dresden Üniversitesinden Doç. Dr. Çağhan Kızıl merak edilenleri Evrensel’e anlattı.

Yeni Asya gazetesi, ”8 Kayyım daha”. Batman’la Diyarbakır’ın Ergani, Eğil, Lice ve Silvan ilçelerinde, Bitlis Güroymak’ta Iğdır’ın Halfeli ve Siirt’in Gökçedağ beldelerinde seçilmiş belediye başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından ”Anayasanın 127. maddesi ile Belediye Kanunu’nun 47. maddesi’ne istinaden görevden alınarak yerlerine kayyım atandı.

BirGün gazetesi, ”Artık yandaşlar ‘FEDA’ desin”. Hazine garantili işletmelerde araç trafiği yüzde 70 oranında azaldı. Halka aktarılması gereken milyarlar yandaşa gidecek. Çözüm şirketlere ödeme yapmamak.

Diriliş Postası, ”Salgına karşı ezanla destek”. İspanya’da farklı kentlerindeki Müslüman cemiyetler, sosyal medya üzerinden salgına karşı çalışan herkese destek amaçlı ezan okuma kampanyası başlattı. Müslümanlar Cuma akşamı saat 19.30’da balkon ve pencerelerden ezan okuyacak.

24 Mart Gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522