Dolar 32,3091
Euro 35,1620
Altın 2.282,12
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 21°C

25 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

25 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Sınırda korona önlemi” başlığına yer verdi. 25 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri. Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 26’ya yükseldi. Hastalığın yarasalardan yılanlara, yılanlardan da insanlara bulaştığı belirtiliyor. Türkiye’ye Çin’den gelen yolcular termal kameralarla izleniyor. Sağlık Bakanı Koca, 36 saat gözlem altında tutulan bir Çin’li turistin ülkesine gönderildiğini açıkladı, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”Briket evler için destek verebiliriz” başlığına yer verdi. Merkel’de Hafter’den ateşkes için adım atmasını beklediklerini belirterek, ”Ancak çatışmaların hemen sonlanacağını beklemiyorum, kırılgan bir denge var” dedi. Merkel, İdlib’den kaçanlar için yapılacak briket evlere destek vereceklerini söyledi, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Türkiye’nin borç karnesi sağlam” başlığına yer verdi. Bakan Albayrak, ”Borç oranı görece yüksek olan özel sektörün dahi benzerlerine göre durumu iyi. Özel sektörün borcunun bir bölümü ihracatçıların karşılıklı kredilerinden kaynaklanıyor. Türkiye’nin yerel krizlerin üstesinden gelme konusunda güçlü bir karnesi var” dedi. Albayrak, Türkiye’nin borç karnesinin de çok sağlam olduğunu söyledi, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Şehit Gaffar Okkan anıldı” başlığına yer verdi. Diyarbakır Emniyet Müdürü İken 24 Ocak 2001’de uğradığı silahlı saldırıda beraberindeki 5 polis memuruyla şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin 19’uncu yılında memleketi Sakarya’da anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, bu topraklar üzerinde bugün huzur içerisinde yaşanıyorsa bunun şehitler sayesinde olduğunu söyledi, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi
manşette ”Milli projeye siyasi itiraz” başlığına yer verdi. 80 yıldır tek eğip bükmeden dillendirdikleri ”istemeyiz” nakaratıyla, izledikleri tek şaşmaz politikaları, millete hizmet yolundaki her projeye karşı çıkmak olan zihniyetin hedefinde bu kez ”Kanal İstanbul” var. Bir dönem Birinci Boğaz Köprüsü’ne de karşı çıkan aynı zihniyet, bugün yine ideolojik saplantılarıyla halkın algısını dizayn etmeye çalışıyor, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Tağşişte en ağır cezalar için çalışıyoruz” başlığına yer verdi. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, taklit ve tağşiş ürün üreten ve satanların en ağır cezaları almalarına yönelik bir çalışma içinde bulunduklarını, önlemlerin ticaretten mene kadar gidebileceğini söyledi. Gıda denetimine ilişkin yasanın TBMM’ye geldiğini ve ilgili bakanlıkların konuyu çalıştıklarını ifade eden Pakdemirli, ”Üst üste bu hataları yapanlara göz açtırmazsak Türkiye’deki gıda kalitesini, mevcut durumdan çok daha iyi bir yere getiririz dedi, ifadelerine yer verdi.

Evrensel


Evrensel gazetesi manşette ”Biz oraya ancak dürbünle bakarız” başlığına yer verdi. Kanal İstanbul projesi güzergahındaki bölgeyi gezdik. ”Nitelikli nufüs” söylemine köylüler tepkili. ”Ben nitelikli değil emekliyim, biz ancak Kanal’a dürbünle bakarız’ diyor içlerinden biri. ”Havalimanı yapıldı leyleklere hasret kaldık, bu kanal daha beterini yapacak” diyor bir başkası, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”SUUD ve BAE projesi” başlığına yer verdi. Yüzyılın anlaşması ile bağımsız bir filistin devletinin hayal bile olmaktan çıkacağını belirten Prof. Dr. Tayyar Arı, ”Bu ABD ve İsrail’in yanı sıra BAE ve Suudi Arabistan projesidir. Arap ülkelerinin Filistin’i İsrail’e hediye etmesi çok alçaltıcı ancak farkında bile değildir, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”Yüzyılın işgal planı kapıya dayandı” başlığına yer verdi. Filistin’in varoluş mücadelesine karşı işgalci Siyonist yönetime en büyük desteği veren ABD Başkanı Trump, Salı günü ”Yüzyılın Anlaşması” planını duyuracağını açıkladı. Aylardır ısrarla Siyonist işgal kaynaklı sunni meselenin ”çözümü” gibi reklamı yapılan ”Yüzyılın Dayatması’nın Filistinli ve dünya Müslümanlarının aleyhine bir ölüm fermanı olduğu gerçeği ise gizlenemiyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”İdlib’den göç dalgası” başlığına yer verdi. Türkiye ve Almanya göç konusunda Avrupa’nın yükünün büyük bir bölümünü üstlenmiş durumda. İdlib son günlerde rejimin ağır saldırılarına maruz kalmaktadır. Aralıksız bombalanıyor. Vahşetin son bulması için herkes rejim üzerinde baskı kurmalı. 400 bine yakın İdlibli sınırlarımıza geliyor, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”7 yıldır yazıyoruz nihayet anladılar” başlığına yer verdi. Sözcü, Yunanistan’ın Ege’deki oyununu 2013’te deşifre etti. Atina’nın 18 adamızı işgal ettiğini, ayrıca adaları silahlandırdığını defalarca manşet yaptı. Yetkililer, yıllarca görmezden geldi. Ancak sonunda onlar da gerçeği anladı. SAVUNMA Bakanı Hulusi Akar dün, ”Yunanistan’ gayri askeri statüdeki adalardan 16’sını anlaşmaya aykırı olarak silahlandırdı, ifadelerine yer verdi.

25 Ocak Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri Türkgün


Türkgün gazetesi manşette ”Yeğeni hangi partide” başlığına yer verdi. Enver Altaylı’nın kime ve nereye hizmet ettiğinin açık olduğu belirten Büyükataman, ”Cezaevindeki bu FETÖ’cüye kimin maddi destek sağladığı ortadadır. Çok sevdiği yeğeninin hangi partide il başkanı olduğu da devlet sırrı değildir, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Türkiye sallanıyor” başlığına yer verdi. Akhisar merkezli deprem İzmir, Aydın ve İstanbul’da da hissedildi. Başkentte dün sabah saatlerinde kaydedilen 4,5 büyüklüğündeki sarsıntı korkuya yol açtı. Ege ve İç Anadolu’yu sarsan depremin ardından yüzlerce artçı yaşandı, ifadelerine yer verdi.


Akit gazetesi manşette ”FETÖ’ye sövgüye hücre hapsi” başlığına yer verdi. Sivas’ta kurulan madımak tezgahı sonrası haksız yere zindanlara doldurulan mazlumlar, cezaevlerinde de zulüm görüyor. Kırıkkale Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Sivas mazlumu Mevlüt Atalay’ın, abisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, FETÖ’cü hainlere küfür edildiği gerekçesi ile 3 gün hücre hapsine mahkum edilip, ‘iyi hal’ sicilinin bozulduğu öğrenildi, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”Suriye’de yapılan hatalar Libya’da tekrarlanmamalı” başlığına yer verdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’de yapılan hataların Libya’da tekrarlanmamasını belirterek, ”Suriye gibi bir ülkede nüfusun yarısı kaçmak durumunda kalıyorsa barış süreçlerini devam ettirmek için her şeyi yaparız” dedi, ifadelerine yer verdi.

24 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522