Dolar 32,3583
Euro 34,9921
Altın 2.326,20
BİST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

29 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

29 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Anayurt

Anayurt gazetesi manşette ”Deprem için toplanan parayı nereye harcadın” başlığına yer verdi. 29 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın her kuruşun hesabını millete vermek zorunda olduğunu vurgulayarak, depreme karşı önlem almak için 82 milyondan alınan vergilerin nereye harcandığını sordu, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ”Yüzyılın çakallığı” başlığına yer verdi. ABD Başkanı Trump, ‘yüzyılın planı’ dediği İsrail işgalini tanıyan planı, yanına sadece İsrail Başbakanı Netanyahu’yu alarak açıkladı. Beyaz Saray’a Türk gazeteci bile alınmadı. Sözde ‘barış planı’na göre, İsrail’in işgal ettiği topraklar tanınacak: Kudüs başkent olarak İsrail’e kalacak: doğusunda Filistin devletinin kurulması 4 yıl içinde ‘konuşulacak’, ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”AYM’den örnek babalık dersi” başlığına yer verdi. Anayasa Mahkemesi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükümlüsü Yaşar İnce’nin üvey babasıyla görüşmesini ”kan bağı yok” diye reddeden infaz hakimliğinin kararını hukuka aykırı buldu. Mahkeme, ”Aile hayatının kan bağıyla kurulabileceği gibi, hukuki ya da istisnai durumlarda filli yollarla da gerçekleşebileceğine” dikkat çekti, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Bölünmenin gölgesinde Sudan” başlığına yer verdi. Batılı ülkeler Körfez koalisyonunun sömürge politikalarıyla pençesine aldığı Sudan, stratejik konumu, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, tarım ve hayvancılık potansiyeli dikkat çekiyor, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Denizli 2020’de rotayı turizme çevirecek” başlığına yer verdi. Plaka numarası 20’ye atıfta bulunarak ‘2020 bizim yılımız’ diyen Denizli, rotasını turizme çevirdi. Girişimci yönüyle ‘Anadolu Kaplanı’ olarak anılan Kent, tekstilden sonra turizme odaklanarak büyüyecek, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Yasaklı mahallelerde ilk kez inceleme” başlığına yer verdi. Meslek örgütleri 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana sokağa çıkma yasağı olan Diyarbakır Sur ilçesinin 6 mahallesinde ilk kez inceleme yaptı. Mimarlar Odası Başkanı Şerefhan Aydın, 49 tescili yapının kalıntılarının dahi olmadığını belirtti, ifadelerine yer verdi.


Milat gazetesi manşette ”Türkan teyze ahirete uğurlandı” başlığına yer verdi. Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 75 yaşındaki Türkan Kaplan için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile BBP lideri Mustafa Destici de katıldı, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete

Milli gazete manşette ”Balfour’un devamı” başlığına yer verdi. Yüzyılın Anlaşması 1917 yılında ilan edilen Balfour Deklarasyonu’nun bir anlamda devamı. Sinsi plan dahilinde işgal altındaki Filistin topraklarının önemli bir bölümünün İsrail’e bırakılması, geri kalan toprak parçaları üzerinde de etkisiz sözde bir Filistin devletinin kurulması hedefleniyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Şimdi yaraları sarma zamanı” başlığına yer verdi. Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tüm kurumlarıyla devlet ve millet seferber oldu. Evlerine giremeyen ailelerin barınma, yemek ve ısınma gibi tüm ihtiyaçları süraatle karşılanıyor, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”Evler yıl sonu teslim” başlığına yer verdi. Soylu, ”Bina yıkımları sürecek. Yıkıldıktan bir gün sonra kira yardımı hesaplara yatacak. Eşyasını alamayanlara da yine aynı gün 30 bin liralık eşya yardımı gönderilecek” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, 3 bin 850 konutun yapımının başladığını, yıl sonuna kadar teslim edileceğini açıkladı, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”Kış ortasında yazlık çadır” başlığına yer verdi. Marmara’yı yıkan 1999 depremine hazırlıklı değildik. Dönemin yöneticileri ‘Bu bize ders oldu’ dedi. Ancak iki buçuk yıl sonra devlet, Afyonkarahisar’ın küçücük bir ilçesinde çaresiz kaldı. Kızılay’ın şöförleri hafta sonu tatilinde olduğu için Afyon’a acil yardım götürülemedi, felaketzedelere kış ortasında yazlık çadır gönderildi. Ama Van depreminden sonra mantık değişti, ifadelerine yer verdi.


Yeni akit gazetesi manşette ”Allah rızası için yardım” başlığına yer verdi. Elleri kan içinde kalmasına rağmen enkazı kazımaya devam ederek yaralı Aydın ailesine ulaşan Mahmud el Osman, kendisine gelen yardım tekliflerini reddederek, ”Ben bunu Allah rızası için yaptım” dedi. Bakan Soylu, Mahmud ve ailesinin vatandaşlığa geçirilmesi için işlemlerin başlatıldığını duyurdu, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”İnsan hakları izleme örgütünden çağrı” başlığına yer verdi. İnsan Hakları İzleme Örgütü: ”Muhalif politikacıların, insan hakları savunucularının ve gazetecilerin suç sayılabilecek faaliyetlerinin varlığını gösteren inandırıcı deliller olmadığı halde, şiddet içermeyen faaliyetleri nedeniyle keyfi ve uzun süreli tutukluluk hallerine ve yargılanmalarına son verilsin, ifadelerine yer verdi.

29 Ocak Çarşamba Gazeteleri ve Özetleri Yeni Birlik


Yeni birlik gazetesi manşette ”MİT’e üç yabancı dilde 2 bin 27 ihbar” başlığına yer verdi. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı internet sitesine 2019 yılı içinde yabancı dilde gelen bildirimlerin büyük bölümünü FETÖ, DAEŞ ve PKK/YPG ile ilgili ihbarlar oluşturdu. Paylaşılan ihbarlar, MİT ve kolluk güçleri tarafından operasyona dönüştürüldü, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”Saydamlık ve insana saygı şart” başlığına yer verdi. Partisinin grup toplantısında, siyasi iktidarın topladığı her kuruşun hesabını vermek zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ”Demokrasinin çıkış yolu da budur. Biz buna devlette saydamlık yani insana saygı diyoruz. Vatandaşın ödediği vergilerin nereye gittiğini sorma hakkı var” dedi, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”CIA şefi düşen uçaktaydı” başlığına yer verdi. Afgan devlet televizyonu Afganistan’da düşen Bombardier E-11A tipi istihbarat uçağında ölenler arasında CIA’nın İran masası şefi Michael D’ Andrea’nın olduğunu iddia etti. ”Ayetullah Mike” lakabıyla tanınan D’Andrea’nın, Kasım Süleymani suikastı ve İran’da hükümet karşıtı eylemlerin arkasındaki isim olduğu belirtiliyor, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Ekonomide güçleniyoruz” başlığına yer verdi. Türkiye ekonomisinin 2020’ye çok güçlü bir şekilde girdiğini belirten Naci Ağdal, ”Türkiye ekonomisi güçlü bankacılık sistemi, sağlam ve sürdürülebilir kamu maliyesi göstergelerine bakıldığında geleceğe dönük güçlü bir yatırım ve çekim merkezi durumundadır” dedi, ifadelerine yer verdi.

28 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522