Dolar 32,3091
Euro 35,1620
Altın 2.282,12
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 21°C

3 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri

3 Şubat 2020 Pazartesi Ankara Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

3 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri 24 Saat gazetesi

24 Saat gazetesi manşette ”Bir lokma bir hayat” başlığına yer verdi. 3 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri. Başkent’te ilk kez bir Büyükşehir Belediyesi’nin zehirlenen hayvanların yargılama sürecine müdahil olmasıyla başlayan çalışmalara Hayvan Çalıştayı ve ilk yardım eğitimleri eklenirken, sokak ve yaban hayvanlarını besleme uygulaması sayesinde de birçok hayvan özellikle kış aylarında yiyecek sıkıntısı çekmiyor, ifadelerine yer verdi.

 

3 Şubat Ankara Gazeteleri ve Özetleri Anadolu gazetesi


Anadolu gazetesi manşette ”Okullar açılıyor” başlığına yer verdi. Okullarda ikinci dönem başlangıcı ile birlikte yarıyıl tatili sona erdi. Öğrencilerin dinlenme fırsatı buldukları yarıyıl tatilinin sonuna geldiler. 15 tatilde kimi ikinci döneme hazırlanarak, kimi dinlenerek tatili değerlendirdiler. İkinci dönem bugün başlıyor. Eğitim öğretim dönemi 19 haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak. Öte yandan İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de son dönem başlayacak, ifadelerine yer verdi.


Başkent gazetesi manşette ”Yenimahalle’de aletli pilates atağı” başlığına yer verdi. Yenimahalle Belediyesi’nin yaptığı 5 yıldızlı spor merkezleri ve sosyal tesisler, Yenimahalle halkına sağlıklı bir yaşam vadediyor. Hemen her spor merkezinde pilates, yoga, jimnastik, zumba gibi egzersizlerle vatandaşlarına sağlıklı ve zinde yaşamın kapılarını aralayan belediye şimdi de Pilates uygulamaları arasında günümüzde en çok tercih edilen (reform) aletli pilatesi Yenimahallelilerin ayağına getirdi, ifadelerine yer verdi.


Dua tepe gazetesi manşette ”Hakimlerden Kaymakam Tunçer’e ziyaret” başlığına yer verdi. İlçemizde görev yapan hakimler Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i Makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Tunçer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, hakimlere teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Heyet kabullerinden dolayı duyuğu memnuniyeti ifade ederek, İlçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. ve Kaymakam Tunçer’e teşekkürlerini ilettiler, ifadelerine yer verdi.


Gazete ayrıntı manşete ”Yardım tırı dualarla uğurlandı” başlığına yer verdi. Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu yardım kampanyasına Polatlı’da 2 gün boyunca Kızılay ve Polatlı Belediyesi tarafından kurulan yardım çadırlarına koştu. Polatlı da başlatılan yardım kampanyasında on binlerce giyim, gıda, ısıtıcı, battaniye ve çok sayıda çocukların ihtiyacı olan malzemeler ile 33 bin tl civarı para toplandı. Toplanan ve Kızılay şubesinde ayrıştırılan yardım malzemeleri dualarla Polatlı’dan yola çıktı, ifadelerine yer verdi.

Güçlü Anadolu


Güçlü anadolu gazetesi manşette ”Cumhuriyet dönemi gemileri Rahmi M. Koç’ta” başlığına yer verdi. Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Zaman Yolcusu Vapurlar’ sergisinin ikinci bölümünde 1922-1936 yılları arasında deniz taşımacılığı yapan ilk buharlı, çelik-demir gövdeli gemilerin aslında uygun tablolarına ev sahipliği yapıyor. Erdem Cever tarafından hazırlanan sergi, Türk deniz ticaret tarihinin bir dönemini sanatsal boyutta yeniden canlandırıyor, ifadelerine yer verdi.


İlksayfa gazetesi manşette ”Dolandırmak yetmedi” başlığına yer verdi. 70 yaşındaki bir şüpheli, yeni tip koronavirüs salgınını bahane ederek sokakta ilaç satmaya çalıştığı kişinin, kendisine para vermek için çıkarttığı cüzdanını çaldıktan sonra koşarken tanınmamak için şapka takması da kameralara yansıdı, ifadelerine yer verdi. Gazetenin bir sonraki haberinde, ”EGO otobüs şoförü eski eşim olduğu için beni görünce durakta durmuyor”, ”Kaynanamı Ego otobüsünde kaybettim nasıl bulabilirim?” şeklinde çağrıların geldiği Mavi Masa’ya en fazla asfalt sorunuyla ilgili şikayette bulunuldu, ifadelerine yer verdi.


İstiklal gazetesi manşette ”Polatlı’nın 2019 yılı karnesi” başlığına yer verdi. İstiklal gazetesi olarak Esnaf Odaları, Sosyal Dernekler, Borsa ve kooperatifler, hizmet tesisleri, resmi kurumlar, muhtarlıklar, siyasi ilçe başkanları, belediye başkanlığı ve en son olarak ilçemiz kaymakamlığı olmak üzere 2019 yılında yapılan ve yapılamayan işler 2020 planları açılan ve kapanan işyeri rakamları, sorunları konulu bir araştırma yazı dizisi ile siz okurlarımızla sunuyoruz. Bugünkü konuğumuz, Mehmet Akif Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Dereköy oldu, ifadelerine yer verdi.


Polatlı gazetesi manşette”Kim haklı, Bakan mı Çiftçiler mi” başlığına yer verdi. Türkiye soğan ihtiyacını yüzde 40 civarındaki üretimini karşılayan ve son iki yıldır ciddi sıkıntılarla boğuşan soğan üreticisinin geçtiğimiz ay yaptığı eylemin ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den soğan ihracatına gösterilen tepkilere yanıt geldi. Polatlı Postası Gazetesi’nin gündeme taşıdığı ve soğan üreticilerinin şehir meydanında yaptığı eylemle ülke gündemine düşen soğanda ihracatın açılması çağrısında bulunan Polatlı çiftçisinin bu talebine ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Pakdemirli ”Soğan ihracatına yasak getirmedik, öz izin koşulu getirdik” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.

Sonsöz


Sonsöz gazetesi manşette ”ESET: Siber saldırıya uğramamak bir mucize” başlığına yer verdi. Siber güvenlik şirketi Eset, iş ortakları ve müşterilerinin yanı sıra kurumları bilgilendirmek amacıyla düzenlediği ve ilkinin İstanbul’da gerçekleştirdiği Security Days 2020 toplantısında konuşan Eset Türkiye Satış Müdürü Asım Akbal, ”Dijital dünyadaki zararlı yazılım sayısı 2020 itibarıyla 1 milyar adet sınırlarını geçti, ifadelerine yer verdi.


Ticari hayat gazetesi manşette ”Seymenlik kültürü dinleti ve gösterilerle anlatıldı” başlığına yer verdi. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Seymenleri, ”Seymen Kültürü ve Seymenlik” temalı gösteri, dinleti ve söyleşisiyle, izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şubesi ile Çiğdemim Derneği ve Çiğdemim Mahalle Muhtarlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ”Seyemn Kültürü ve Seymenlik” temalı gösteri, dinleti ve söyleşisinden oluşan sosyal etkinlik, Çiğdem Çankaya Evi Hasan Ali Yücel Etkinlik Salonunda gerçekleşti, ifadelerine yer verdi.


Zafer gazetesi manşette ”En çok ihracat Azerbaycan’a” başlığına yer verdi. Türkiye’den 2010-2019 döneminde Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerine yapılan ihracat 50 milyar 931 milyon doları bulurken en fazla dış satım Azerbaycan’a gerçekleştirildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yıl ekonomideki dengelenme süreci dış ticaret rakamlarına da yansıdı. İhracat 2019’da bir önceki yıla kıyasla yüzde 2,1 artarken ithalat yüzde 9,1 azaldı. Türkiye, küresel ticarette payını artırmak için yeni ihracat pazarlarına giriş yaparken yakın coğrafyadaki ülkelerle de bağlarını geliştirdi, ifadelerine yer verdi.

3 Şubat İzmir gazeteleri ve Özetleri

error code: 522