Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

31 Aralık Salı Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

31 Aralık Salı Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi

 

Akşam gazetesi manşette ”Kitapların Rain Man’i” başlığına yer verdi. 31 Aralık Salı Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, Aritmetik zekasıyla dikkat çeken otizmli Burak, görevlendirildiği kütüphaneyi hafızasına kazıdı. Hangi rafta hangi kitabın olduğunu bilen genç, okulun göz bebeği ifadelerine yer verdi.

 

31 Aralık Salı Gazeteleri ve Özetleri


Analiz gazetesi manşette ”Emekli yeni yılda İntibak istiyor” başlığına yer verdi. Türkiye Emekliler Dernepi Genel Başkanı Kazım Ergün, ”2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibakın, yeni yılda 2000’den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, Gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır” dedi ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ”Libya’da kimin toprağı için savaşacağız?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İYİ Parti Uluslararası ilişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, Libya tezkeresine ilişkin, ”Bir iç savaşa taraf olmanın anlamı yok. Kimin için savaşacağız, hangi vatan toprağını koruyacağız ve şehit verirsek hangi vatan toprağı için şehit vereceğiz? Bu soruların cevabını herhalde iktidar verecektir” diye konuştu ifadelerine yer verdi.


Aydınlık gazetesi manşette ”75 milyar TL’yi buraya aktarın” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Hazine’nin 11 ayda 100 milyar TL’ye yakın nakit açığı vermesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’un milli bütçeyle yapılabileceğini söylüyor. Türk milleti ise kanal değil geçim derdinde. Kanal İstanbul’un maliyetiyle birçok proje yapılabilir.


BirGün gazetesi manşette ”Yılbaşı sepeti nasıl dolacak?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Yurttaşlar 2020’ye girerken oldukça zorlanacak. 5 yıl önceki 261 liralık yılbaşı sepetinin bugünkü değeri 579 lirayı buluyor ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet gazetesi manşette ”Dokunulmaz damatların sırrı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Araştırma yapılmadı Sözcü çalışanlarına ”FETÖ’ye yardım iddiasıyla” verilen cezalar, ”örgütle mücadele sulandırıldı” eleştirisine neden olurken AKP’lilerin ”korunan damatlarını”da akla getirdi. FETÖ okulundan mezun olduğu öne sürülen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak hakkında iddialar hiç araştırılmadı ifadelerine yer verdi.

DoğruHaber


DoğruHaber gazetesi manşette ”Hindistan müslümanları ayakta” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Hindistan’da iktidardaki Hindistan Halk Partisi’nin (BJP), Müslümanlara yönelik baskı ve işkenceleri had safhaya ulaştı. İslam karşıtı politikalarıyla ülkedeki Müslümanları dışlayan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, çıkardığı Vatandaşlık verdi ancak Müslümanları bu yasanın dışında tuttu. Modi’nin İslam karşıtı politikalarına ülkedeki Müslümanlar bir süredir sokaklara çıkarak tepki gösteriyor. Ancak ırkçı yönetim, göstericilere de acımıyor. Gösterilerde şimdiye kadar 25 kişinin katledildiği söyleniyor ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Turizmci 2020’de Asyalı turist peşinde koşacak!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Turizm sektörü, değişen eğilimlerle birlikte yılların alışkanlığı olan paket turların ağırlığını azaltmaya çalışıyor. 2020 yılında kişisel harcaması yüksek Asyalı turistlere yönelik yeni adımlar atılacak ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Silikozis olduklarını işe başvurunca öğreniyorlar” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Aydın Çine’de yaptıkları iş nedeniyle silikozis hastalığına yakalanan madenciler bu nedenle işten atılıyor. İşçiler silikozis olduklarını yeni iş başvurusunda istenen sağlık raporlarıyla öğreniyor ifadelerine yer verdi.


Fotomaç gazetesi manşette ”Çaykovski” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Fenerbahçe, Çaykur Rize’yi futbol sanatçısı jailson’un muhteşem golüyle yenerek ilk yarıyı 4. sırada bitirdi ifadelerine yer verdi. Spor gazeteleri ile Türkiye ve dünyanın spor haberlerini takip edin.


Güneş gazetesi manşette ”Asker hazır” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Komuta kademesiyle birlikte Hatay’da sınır birlikleri denetleyen Milli Savunma Bakanı Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, milli menfaatleri korumak için verilecek her göreve hazır olduğunu söyledi ifadelerine yer verdi.


Hürriyet gazetesi manşette ”FETÖ’nün kasası 10 milyar dolar” başlığına yer verdi. Gazete haberde, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, darbe girişimi öncesine FETÖ’nün sahip olduğu korkunç ekonomik gücü rakamlarla anlattı ifadelerine yer verdi.

 

İstiklal gazetesi


İstiklal gazetesi manşette ”Yılbaşı kutlamak müslümanın neyine” başlığına yer verdi. Gazete manşette, İslam’dan uzaklaşmanın en önemli göstergelerinden biri de gayri Müslimlerin kutsal günlerini gayri Müslimler gibi kutlamaktır. Yılbaşını da hangi mantıkla olursa olsun kutlamak bunlardan biridir. Yılbaşı ve buna benzer gayri Müslimlerin günlerinin kutlanması durumu çok mesuliyetli olup imani yönden telafisi mümkün olmayan ağır sonuçlara yol açabilir ifadelerine yer verdi.


Karar gazetesi manşette ”500 bin çocuk Çin’in sadakat kampında” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Doğu Türkistan’da milyonlarca Müslümanı basit nedenlerle toplama kamplarına dolduran Çin, Uygurlara yönelik giriştiği kampanyayı tam bir soykırıma dönüştürdü. Pekin yönetimi, ailelerinden kopardığı 500 bin Müslüman çocuğu, özel merkezlere yerleştirdi ifadelerine yer verdi.


Korkusuz gazetesi manşette ”Başkanlık sistemi Türkiye’yi geriletti” başlığına yer verdi. Gazete haberde, CHP Bilim Platformu ”Saray rejimi Türkiye’yi geriletiyor” adlı rapor hazırladı. Raporda, Türkiye’nin pek çok uluslararası endekste küme düştüğü vurgulandı ifadelerine yer verdi.

Milat gazetesi manşette ”Türkiye üst lige çıktı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Milat’a konuşan KKTC başbakanı Tatar: Erdoğan’ın ABD, Rüsya ve diğer devletlerle temasları Türkiye’yi bir üst lige çıkarmıştır. Artık yeni bir düzene gidiliyor ve Türkiye burada yerini alıyor ifadelerine yer verdi.
Milliyet gazetesi manşette ”İşte uzaya açılan kapı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Savunma sanayinde ilkleri yapan, yerli otomobil projesini başlatan Türkiye, uzay yolunda da ilerleme kaydediyor. Bunda en büyük pay TUSAŞ’ın… ifadelerine yer verdi.


Milli gazete manşette ”Müslüman kişilik sahibidir” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Müslümanların batılılara olan hayranlığı sebebiyle gün geçtikçe özellikle yılbaşı akşamlarında türlü fuhşiyatlar yaşandığını, Müslümanların bu geceyi aynen Batılılar ve Hristiyanlar gibi kutladıklarını, evlerini çam ağaçlarıyla süslediklerini, içki içtiklerini, Mili Piyango çılgınlığına kapıldıklarını kaydeden Prof. Dr. Cevat Akşit Hoca, bu gecenin dinimizde hiçbir yeri olmadığını, Müslümanların yılbaşı kutlayamayacaklarını ifade etti ifadelerine yer verdi.

Ortadoğu gazetesi manşette ”Acil tezkere” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Libya’nın Türkiye’den resmen askeri destek istemesi üzerine, Ankara’da tezkere hazırlıkları hızlandı. Milletvekillerine acil toplantı mesajı geçildi, partiler bilgilendirildi. 7 Ocak’ta ele alınması beklenen tezkere, Genel Kurul’a 5 gün erken gelecek ifadelerine yer verdi.

error code: 522