Dolar 32,3674
Euro 34,9439
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

4 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

4 Şubat 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

4 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi

Akşam gazetesi manşette ”Rusya’ya mesaj araya girme” başlığına yer verdi. 4 Şubat gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, Başkan Erdoğan, İdlib’de Mehmetçiğin rejim güçlerince hedef alınmasına sert çıktı: ”Kararlığımızı sınayanlar hata yaptıklarını anlayacak. Muhatabımız rejimdir, Rusya önümüzü kesmeye kalkmasın, ifadelerine yer verdi.

 

4 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Analiz gazetesi

 

Analiz Gazetesi manşette ”Dünya ekonomisi virüse teslim oldu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD/Çin ticaret gerginliği, Brexit süreci ve birçok riskleri atlatan küresel ekonomi Doğu Akdeniz’deki sorunlarla birlikte koronavirüs tehdidiyle yeni bir daralma tüneline girdi. Çin’in petrol talebi ile emtia fiyatlarının düşmesi küresel enerji ve sanayi alanında ciddi sıkıntılara neden oluyor, ifadelerine yer verdi.

Anayurt gazetesi manşette ”Hükümet erken seçime gitmez” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, erken seçim tartışmalarına ”Seçime gidince daha kuvvetli gelebilme ihtimali olmayan bir hükümetin seçime gideceğini ihtimal görmüyorum” yorumunda bulundu, ifadelerine yer verdi.

Aydınlık gazetesi manşette ”Çözüm: Suriye’yle doğrudan işbirliği” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İdlib’deki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada Suriye’nin toprak bütünlüğünün en çok Türkiye’yi ilgilendirdiğine vurgu yaptı. Perinçek, ‘Suriye ile aracısız doğrudan görüşelim’ diyerek çözüm için yapılması gerekenleri sıraladı, ifadelerine yer verdi.

Birgün gazetesi manşette ”Uyarılar dinlenmedi korkulan oldu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye ve Suriye orduları İdlib’de ilk kez karşı karşıya geldi. Yapılan saldırıda 1 sivil personel ile 5 asker hayatını kaybetti. Muhalefet, hükümeti eleştirdi, ifadelerine yer verdi.

Diriliş Postası manşette ”Esed çeteleri meşru hedeftir” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Astana ve Soçi’de imzalanan mutabakatlara rağmen, ‘Çatışmasızlık Bölgesi’ ilan edilen İdlib ve çevresine sürekli saldıran rejim, Türk konvoyuna da ateş açtı. 8 şehit verdiğimiz söz konusu saldırıyla Barış Pınarı, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekât sahalarının yanı sıra İdlib’de bulunan Esed çeteleri, Mehmetçik’in meşru hedefi haline geldi, ifadelerine yer verdi.

Doğruhaber gazetesi

Doğruhaber gazetesi manşette ”Asatana da Soçi de çöktü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye, Rusya ve İran arasında Astana’da ve daha sonra Türkiye ve Rusya arasında Soçi’de varılan ateşkese Baas rejimi hiç uymadı. Rejim güçleri, söz konusu anlaşmalarda ”gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilen bölgelerin tamamını, garantörlerden biri olan Rusya’nın havadan desteğiyle ele geçirdi. Muhaliflerin elindeki son nokta olan ve 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan İdlib’e ise aylardır saldırı yapılıyor, ifadelerine yer verdi.

Dünya gazetesi manşette ”Lüks konuta vergi yasası ortada kaldı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, yasa yürürlükte, beyan süresi işliyor. Bu ayın sonuna kadar verginin ilk taksitinin ödenmesi gerekiyor. Ancak vergi daireleri işlem yapmıyor, ev sahipleri şaşkın, bilgisine yer verdi.

Evrensel gazetesi manşette ”Suriye bumerangı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Hükümetin Suriye başta olmak üzere bölgede izlediği yayılmacı, çatışmacı dış politikadaki ısrarı, ‘kazançlı çıkıyoruz’ denilen her sürecin sonunda ekonomik, insani, diplomatik daha büyük bedeller ödetiyor, ifadelerine yer verdi.

Fotomaç gazetesi manşette ”G.Saray Başkanı Cengiz’den flaş açıklamalar: Fener cezadan kurtuldu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Futbol Federasyonu 31 Aralık’ta herkesin limitlerini açıkladı. Bir kulübümüz çıkıyor, 8 Ocak’ta ‘benim limitimi artır’ diyor. 33 milyon artırılıyor. O da yetmiyor, 17 Ocak’ta bir 16 milyonluk ek daha var. Bu karar o kulübe müthiş rahatlama getiriyor, ifadelerine yer verdi.

Karar gazetesi manşette ”Savaş ilanı gibi” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Rusya’nın TSK konvoyunun güzergahını bombalamasından 24 saat sonra Moskova destekli rejim saldırısında 5 Mehmetçik şehit düştü. Ankara sert tepkisini ”Düşmanlığa karşı tereddütsüz harekete geçeriz” ifadesiyle dile getirdi. Esad’ın aylardır süren katliamlarına omuz verip mutabakatların üstünü çizen Putin, bölgeyi göz göre göre savaşın eşiğine taşıyan sürecin bir numaralı sorumlusu oldu, ifadelerine yer verdi.

Korkusuz gazetesi manşette ”Yüreklerimizi Suriye ateşi yaktı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ve korkulan oldu… İdlib’de Suriye ordusu Mehmetçik’i hedef aldı. 5 askerimiz ile 3 sivil şehit düştü. 13 askerimiz de yaralandı, bilgisine yer verdi.

Korkusuz gazetesi

Milat gazetesi manşette ”Noktasız harekat” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’de Esed, cami duvarına pislemeye kalkıştı. Bakar Akar Suriye sınırına giderken F-16 ve Fırtına obüsleri 46 hedefi yerle bir etti. 35 rejim askeri öldürüldü. Erdoğan: Nokta koymak yok!, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete manşette ”Gerilim sınırda” başlığına yer verdi. Gazete haberde, 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşında Türkiye, Rusya ve İran’ın ortaklaşa sürdürdüğü Astana süreci çözüm ümidi olarak belirmişti. Dün sabaha karşı Suriye rejim güçleri tarafından 7 asker ve 1 vatandaşımızın şehit edilmesi ve Rusya’nın bu gelişme karşısında gösterdiği tavır bu sürece ağır bir darbe vurdu, ifadelerine yer verdi.

Milliyet gazetesi manşette ”Geri adım yok” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’de 7 Mehmetçik ve 1 sivilin şehit düştüğü Suriye rejiminin alçak saldırısına TSK”nın yanıtı sert oldu. Rejime ait hedefler vuruldu, Esed güçleri ağır kayıp verdi, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi manşette ”Misliyle karşılık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Suriye İdlib’de görev yapan Türk askerlerinin konvoyuna Esad’a bağlı güçler tarafından topçu saldırısı düzenlendi. 7’si asker, 1’i sivil personel olmak üzere 8 şehidimiz var. Türkiye bu hain saldırıya anında karşılık verdi. 122 fırtına obüsü, 100 havan atışıyla 54 hedef vuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Nokta koymak yok. Saldırının hesabını sormaya da operasyona da devam edeceğiz”, bilgisine yer verdi.

Şok gazetesi manşette ”Oyun içinde oyun” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Esed rejiminin İdlib’de düzenlediği hain saldırıda, 5 asker, 1 sivil şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı… Türkiye ve Rusya arasında imzalanan İdlib mutabakatının bozulması için yapıldığı iddia edilen saldırı için Erdoğan, ”Kalleş saldırıya misliyle karşılık verildi” dedi, ifadelerine yer verdi.

3 Şubat Ankara gazeteleri ve özetleri

error code: 522