Dolar 32,5889
Euro 34,8039
Altın 2.421,36
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

5 Nisan Pazar Gazete Özetleri

5 nisan pazar gazete özetleri

Başlıklar

5 Nisan Pazar Gazete Özetleri

5 Nisan Pazar Gazete Özetleri Akşam gazetesi

5 Nisan pazar gazete özetleri ”Torunlara anlatacağız”. Madrid’de yaşayan, İspanyol komşularının TSK uçağıyla gönderilen yardıma teşekkürlerini AKŞAM’a anlattı: ”Bu iyiliği torunlarına bile anlatacaklarını söylüyorlar.”

Analiz gazetesi, ”Ürünü tarlada bırakmayacağız”. Bakan Pakdemirli, hazine arazilerinin bir kısmını aldıklarını ve üretimin süreceğini söyledi.

Tarım Kredi Genem Müdürü Poyraz: 700 bin ton ürünün tamamını alacaklarını açıkladı.

Tarım sektörü ihracatı geçen ay yüzde 4,5 artarak 2 milyar 38 milyon 948 bin dolara ulaştı.

Galip Aykaç, gıda perakendecilerinin siparişler için ilave personel alacağını duyurdu.

Aydınlık gazetesi, ”MSB’den haftada bir milyon maske”. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Koronavirüs ile Mücadele Merkezi çalışmalarını sürdürüyor. Bakan Hulusi Akar, ”Dikimevi Müdürlüklerince haftada toplam 1 milyon maske, 5 bin tulum, İlaç Fabrikası Müdürlüğünce de haftada 5 bin litre alkol bazlı dezenfektan üretilmektedir” dedi. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nda tedarik ettiklerini belirten Akar, hedeflerinin haftada 2.5 milyon maske ve yüz bin tulum üretmek olduğunu söyledi.

5 Nisan Pazar Gazete Özetleri Cumhuriyet gazetesi, ” Türkiye hafife aldı”. Salgın önlemleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’a giriş-çıkış yasaklandı. Oluşturulan denetim noktalarında izinleri olmayan araçlar geri çevrildi. Rize Valisi Kemal Çeber, bazı yurttaşların kontrol noktalarından geçebilmek için aralarında haberleşerek denetimin olmadığı yollardan şehirlere girmeye çalıştığını duyurdu.

Doğruhaber gazetesi

Koronavirüs dünyanın kâbusu olmaya devam ediyor. Koronavirüsün ilk çıktığı dönemde maske takmanın sadece hastalar için gerekli olduğu görüşünün de değişmesiyle tüm herkes maskeyle dolaşmaya başladı. Birçok büyük devlet maske stoklamaya başlarken bazı devletler de maske korsanlığına başladı. ABD’nin Almanya’nın satın aldığı, Fransa’nın ise İspanya ve İtalya’ya gidecek maskelere el koyduğu bildirildi.

Evrensel gazetesi, ”Sopa zoruyla üretim”. Ölüm ve yeni vaka haberlerine rağmen patronların ve hükümetin üretim baskısı sürüyor. Akar Tekstil’de iş bırakan işçilere sopalı saldırı oldu. DİSK/Tekstil Antep Temsilcisi Mehmet Türkmen gözaltına alındı.

BirGün gazetesi, ”Çalışırken nasıl evde kalacağız”. İktidar neredeyse her gün yeni önlem paketi açıklıyor. Ancak çoğunluğu kamuoyunu rahatlatmak için atılan geç ve yetersiz adımlar. Çalıştığı yerde virüs bulaşan onlarca kişi varken alınan hiçbir önlem inandırıcı olmaz.

Hürriyet gazetesi, ”Bizde maske sıkıntısı yok”. Toplu alanlarda maske şartı getirildi. Türkiye’de maske sıkıntısı olur mu? Sanayi Bakanı Varank, ”Günde 25 milyon maske üretebiliyoruz” demişti. Ticaret Bakanlığı hafta içi 10 milyon maskeyi piyasaya sunacak. TOBB Medikal Meclis Başkanı Yardımcısı Erkin Delikanlı, ”Herkese yetecek maskemiz var” dedi.

Karar gazetesi, ”Kavgaya değil uyumla oluyor”. Hükümet ile belediyeler arasındaki ‘bağış toplama’ tartışmasının ardından sergilenen işbirliği örneği yeniden ümit uyandırdı: Cumhurbaşkanı akşam maske takma zorunluluğunu açıkladı, sabah İstanbul ve Ankara belediyeleri yüzbinlerce maske dağıtarak uygulamanın problemsiz yürütülmesini sağladı.

Milat gazetesi, ”Maskeli haydutlar”. Yeni tip koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan ABD ve AB ülkeleri arasında ‘maske savaşları’ patlak verdi. Batı ülkeleri birbirlerinden tıbbi malzeme ve maske çalarak, yardım bekleyen hastaları ölüme terk ediyor.

4 Nisan Cumartesi gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522