Dolar 32,5630
Euro 34,8846
Altın 2.431,92
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

6 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri

Başlıklar

6 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri Aydınlık gazetesi

Aydınlık gazetesi manşette ”Libya’da çözüm Rusya’yla anlaşma” başlığına yer verdi. 6 Ocak Pazartesi gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, Rusya, Atlantik hegemonyasının yarattığı karmaşayı çözmek ve küresel prestijini artırmak için arabulucu bir güç olarak konumlanıyor. Türkiye ve Rusya, Suriye’deki gibi Libya’daki krizi de kontrol altına alabilir ve bölgeye istikrar getirebilir, bilgisine yer verdi.

 

6 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri Akşam gazetesi

Akşam gazetesi manşette ”Kutudan kabinde çıktı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Eski Nissan CEO’su Carlos Ghosn’un dünyayı ayağa kaldıran Osaka-İstanbul-Beyrut firarıyla ilgili ayrıntılar, Türkiye’de sorgulanan uçuş ekibinin ifadeleriyle netleşiyor, bilgisine yer verdi.

Analiz gazetesi manşette ”Suikasttan sonra kafalar karıştı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD/Çin ticaret müzakerelerinde olumlu gelişmeler yaşanırken, dünya 2020’nın başında ABD/İran kaynaklı yeni bir krizle tanıştı. İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin ABD’nin düzenlediği hava saldırısında öldürülmesi küresel piyasaları sarstı, bilgisine yer verdi.

BirGün Pazar gazetesi manşette ”Sonu belli macera” başlığına yer verdi. Esad’ı katil ve gayrimeşru sayan bir iktidarın, Trablus’taki varla yok arasındaki hükümeti ”meşru” saymasının ne anlamı olabilirdi, bilgisine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Teröre destek veren hamle” başlığına yer verdi. gazete haberde İÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Güneş, yeni gerilim hattı olarak İsrail-Suriye-Lübnan eksenine dikkat çekerek ”Sanki gerilimin odak noktası bizi Hizbullah’a doğru götürüyor” diyor. Güneş’e göre, İran’ın yanıtının dizeyi çok önemli, bilgisine yer verdi.

Diriliş Postası

Diriliş Postası manşette ”Kahraman’da şehitte böyle olur” başlığına yer verdi. Düşman askerilerinin Türkiye’yi işgal girişiminde sokağa çıkıp düşmana ”dur” diyenler, teröristlerin saldırısına göğsünü siper edenler var bu ülkede… Hangi gafil bize dışarıdan şehit ithal edebilir, hangi hain bu ülkeyi emperyalizmin bölücü savaş oyunlarına alet edebilir, bilgisine yer verdi.

DoğruHaber gazetesi manşette ”İntikam sesleri” başlığına yer verdi. İran devrim muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve yanındakilerin Perşembe gecesi Irak’ın başkenti Bağdat’ta suikasta uğramasının ardından bölgede gerilim devam ediyor. İşgalci ABD, Irak’ta dün bir konvoyu daha hedef aldı, bilgisine yer verdi.

Evrensel gazetesi manşette ”Hizaya sokma stratejisi” başlığına yer verdi. ABD’NİN VARLIĞI ASKER SAYISINA BAĞLI DEĞİL ABD, suikast ile Ortadoğu’daki müdahalesini derinleştiren ve varlığının asker sayısına bağlı olmadığını da gösteren stratejik bir hamle yaptı. ”Bölgede artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” cümlesi klişeden ibaret, bilgisine yer verdi.

FotoMaç gazetesi manşette ”Kartal’dan büyük harekat” Golcü arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Simone Zaza’dan sonra Marsilya kulübünde forma giyen 29 yaşındaki Valere Germain ile Meksa ekibi Tigres’ten 20 yaşındaki Enner Valencia’yı transfer listesine dahil etti, bilgisine yer verdi.


Hürriyet gazetesi manşette ”FETÖ’nün Dili çözüldü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, FETÖ üyeleri, kendi aralarındaki iletişimde kimsenin anlamadığı şifreli kelimeler kullanıyordu. Emniyet, itirafçıların ifadelerini taradı, örgütün ‘sözlüğüne’ çıkardı. Toplam 1094 kelime tek tek sıralanarak anlamları açıklandı, bilgisine yer verdi.

İstiklal gazetesi manşette ”İran ne kadarını göze alabilir?” başlığına yer verdi. Gazete haberde, ABD ve İran yönetimlerinin Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası nasıl bir bilek güreşine gireceği merak konusu, ifadelerine yer verdi.

Karar gazetesi

Karar gazetesi manşete ”Bölge bir savaşı daha kaldırmaz” bilgisine yer verdi. Gazete haberde, Ortadoğu’yu uçurumun eşiğine getiren Kasım Süleymani suikasti sonrası pratikteki gerçeği İran’ın BM elçisi ”ABD ile savaşa girdik” sözleriyle dile getirdi. BM ”Dünya körfez’de bir savaşı daha kaldıramaz” açıklaması durumu en net özetleyen ifade oldu, ifadelerine yer verdi. 

Korkusuz gazetesi manşette ”Bakan ‘pes’ dedirtti” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan konuştu: ”Üsküdar’dan Beşiktaş’a geçen yeğenim söyledi. ‘Geçen yıl 15 dakikada geçiyorduk, bu sene yarım saati buluyor’ dedi. Çünkü deniz trafiği var…”, ifadelerine yer verdi. 6 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri

Milat gazetesi manşette ”Gözler Mehmetçik’te başlığına yer verdi. Gazete haberde, Libya tezkeresinin Meclis’ten geçmesi Trabluslular tarafından sevinçle karşılandı, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete manşette ”BOP işliyor engelleyemeyiz” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Partisinin, İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle Kasım Süleymani’nin öldürüldüğünü belirterek, ”Bugün dünyanın başının en büyük dertlerinden herhalde bir tanesi, hatta en büyüğü ABD’nin Trump başkanlığında dünyanın belası haline gelmesi” dedi, bilgisine yer verdi.

Milliyet gazetesi manşette ”İstanbul’daki ilk Afrikalı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Küçükçekmece kıyısındaki Bathonea kazılarında keşfedilen 1000 yıllık iskelet, İstanbul’da bulunan ilk Afrikalı kalıntısı oldu, bilgisine yer verdi.

Ortadoğu gazetesi manşette ”Büyük oyun başlığına yer verdi Gazete haberde, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta öldürülmesi hem iktidar koltukları sallanan İran hükümetine, hem de ABD’ye rahat bir nefes aldırdı, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi manşeti

Posta gazetesi manşette ”Zehirli anne sütü” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Doğum sonrası sütü fazla olan anneler, bebeğin gelişimi için çok önemli olan bu besini litresi 1000 liradan internette satıyor, bilgisine yer verdi.

Şok gazetesi manşette ”Tehlikeli çaresizlik” başlığına yer verdi. Gazete haberde, bir dönem çaresizlikten internette böbreğini bile satacak duruma gelen vatandaş, bu kez kendi sütünü satmaya başladı, bilgisine yer verdi.

Takvim gazetesi sürmanşette ”Emekliye 2112 TL” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Ocak’ta çifte zam geldi. 2000 öncesi SSK’lı en az 1212 TL alacak, bilgisine yer verdi.

Türkgün gazetesi sürmanşette ”Kahraman polisimiz Fethi Sekin anıldı” başlığına yer verdi. 6 Ocak Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri. Gazete haberde, İzmir’de, terör örgütü PKK’nın adliyeye yönelik saldırısına kahramanca karşı koyan ve hayatı pahasına büyük faciayı önleyen polis memuru Fethi Sekin, şehit edilişinin 3. yılında anıldı, bilgisine yer verdi.

Türkiye gazetesi manşette ”Eğitim sistemi sınıfta kaldı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, MEB’in raporuna göre ders kitaplarının içi boş, öğretmenler yetersiz, bazı yurtlarda yangın riski var, bilgisine yer verdi. 6 Ocak Pazartesi gazeteleri ve özetleri

error code: 522