Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

7 Şubat Cuma Gazeteleri ve Özetleri

7 Şubat 2020 Cuma gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

7 Şubat Cuma Gazeteleri ve Özetleri Birgün gazetesi

Birgün gazetesi manşette ”Can alan hatalar” başlığına yer verdi. 7 Şubat Cuma gazeteleri ve özetleri Gazete haberde, Van’daki çığ felaketinde ölenlerin sayısı 41’e yükseldi AKUT’tan Nedim Urcan şu tespiti yaptı: ”Çığı faciaya dönüştüren şey kesinlikle müdahale tarzı personel seçimi hatalı”, ifadelerine yer verdi.

 

7 Şubat Cuma Gazeteleri ve Özetleri Akşam

Akşam gazetesi manşette ”Unutulmaz fedakarlık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye, Van’daki çığ faciasına müdahale ederken şehit olan kahramanları ebediyete uğurladı. Yürek yakan törende Türkçe ve Kürtçe ağıtlar vardı, ifadelerine yer verdi.

Analiz gazetesi manşette ”Dijital para kimi kurtarmak için” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Dünya Merkez bankaları 2008 küresel krizinin etkilerini genişleme politikalarıyla aşmaya ve olumsuz konjonktürel jeopolitik gelişmelerin tetiklediği yeni bir krize karşı önlem almaya çalışırken dijital para sistemi yeniden dünya gündemine oturdu. İMF’den sonra FED de kripto para çalışmalarına başladı, bilgisine yer verdi.

Anayurt gazetesi manşette ”Elitaş önergeyi yazdıranı açıklasın” başlığına yer verdi. Gazete haberde, CHP’li Özel, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin Mustafa Elitaş’a 2009 yılındaki önergeyi hatırlattı ve ”Kendi yazdıysa bunun siyasi ve hukuki sorumluluğuna katlanacak, yazmadıysa gecenin yarısında kendisine önergeyi ileten mekanizmayı açıklayacak, ifadelerine yer verdi.

Aydınlık gazetesi manşette ”Türkiye’yi işgalci ilan ettiler” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Brüksel’de düzenlenen ‘uluslararası Kürt Konferansı’na kırmızı bültenle aranan PKK’lılar Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar da katıldı. PYD’lilerin de konuştuğu konferansta Türkiye’yi Suriye’de işgalci ilan ettiler, ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Siyasi ayak paniği” başlığına yer verdi. Gazete haberde, FETÖ kumpaslarının baş aktörlerinden savcı Zekeriya Öz’ün altına zırhlı araç veren AKP, bugün Ergenekon kumpasında 2 yıldan fazla cezaevinde yatan İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacak, ifadelerine yer verdi.

Diriliş Postası manşette ”Başımız sağolsun” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Van’da peş peşe meydana geçen çığ faciasından sonra ölü sayısı 41’e çıkarken acı daha da büyüdü. Van-Bahçesaray karayolu’ndaki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi’ndeki çığ felaketinde kar altında kalan onlarca insan için bütün devlet imkanları seferber edilirken her iki olayda şehit olanlar dualarla ebediyete uğurlandı, ifadelerine yer verdi.

Doğruhaber gazetesi manşette ”Bu vahşetin tarifi yok” başlığına yer verdi. Gazete haberde, alçakça işlenen vahşi cinayete dair gazetemize konuşan Avukat Gülden Sönmez, ”Bu olay görmezden geliniyor. Olayı, 3 yaşındaki çocuğun çığlıkları komşulara duyuruyor. Olay yerine gelen komşular kapının açık olduğunu görüyor, ifadelerine yer verdi.

Dünya gazetesi

Dünya gazetesi manşette ”Dev proje finansmanı için ‘fon’ kuruluyor!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, teklife göre dev bir projenin finansmanı için fon aracılığıyla para toplanacak, ve projenin tamamlanmasıyla elde edilecek gelir fon sahiplerine aktarılacak, bilgisine yer verdi.

Evrensel gazetesi manşette ”Bütün sistemi tartışmalıyız” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Sabiha Gökçen Havalimanında üç kişinin ölümüne 157 kişinin yaralanmasına neden olan kazadaki ihmaller zinciri, tek nedene sıkıştırılamayacak bir sistem sorununa işaret ediyor, ifadelerine yer verdi.

Hürriyet gazetesi manşette ”Rüzgar ve kararsızlık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus uçağının pistten çıkmasında iki faktör önemli rol oynadı. Birincisi arkadan esen sert rüzgar uçağın durmasını zorlaştırdı. İkincisi ise kule ve pilotun kararsızlığı, ifadelerine yer verdi.

Karar gazetesi manşette ”Yasımızı tutalım hesap da soralım” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Türkiye 15 günde yaşanan üç faciada 85 canını kaybetti. 82 milyonun acısına eğitimsizlik, liyakatsizlik ve tedbirsizlik zemin hazırladı. Van’da ‘ikici çığ düşebilir’ uyarılarını kulak ardı edip afet alanında yüzlerce kişinin kontrolsüz toplanması felaket getirdi. Sabiha Gökçen’de ise rüzgar uyarısı dinlenmediği için yaşanan kazada yaralılar ambulans yerine apron araçlarıyla taşındı, bilgisine yer verdi.

Korkusuz gazetesi manşette ”Kızılay müdürlerine yüzde 461 zam yapıldı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Kurumdaki dudak uçuklatan maaşları önce yazarımız Can Ataklı köşesine taşımıştı Ümit Özdağ da Kızılay yöneticilerine ödenen ballı aylıkları Meclis’te gündeme getirdi, ifadelerine yer verdi.

Milat gazetesi manşette”Duaya durduk” başlığına yer verdi. Gazete haberde, 2020’ye deprem, çığ ve şehit haberleri ile girdik. Van’daki çığ faciasına 41 şehit verdik. Uçak kazasında ise 3 kişi öldü. Bütün Türkiye duaya durdu: Allah milletimizi ve devletimizi esirgesin, ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete

Milli Gazete manşette ”PegaSuss” başlığına yer verdi. Gazete haberde, önceki akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’nda içinde 177 yolcusuyla birlikte kaza yapan, üç parçaya ayrılan Pegasus Havayolu Şirketi’nin genel müdürünün dün medyanın karşısına geçere sorumlu yayıncılık çağrısında bulunması tepkilere neden oldu, ifadelerine yer verdi.

Milliyet gazetesi manşette ”Acılar çığ oldu” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Van-Bahçesaray yolunda meydana geçen çığ felaketinde şehit olan 11 asker, 9 güvenlik korucusu ve 2 itfaiye eri için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlendi. Önceki gün Çukurca’da el bombasının infilakı sonucu şehit olan sözleşmeli er Özgür Çelik de çığ şehitleriyle birlikte uğurlandı. Çığda ölenlerine sayısıyla 41’e yükseldi, ifadelerine yer verdi.

Posta gazetesi manşette ”Çığlık” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Van Bahçesaray’daki çığ faciasında şehit olan asker, korucu ve itfaiyeciler için düzenlenen törende annelerin, eşlerin, kardeşlerin acı çığlıkları yürekleri dağladı. Şehitlerden Uzman Onbaşı Ufuk Deniz’in telefonunda tam 160 cevapsız arama vardı, ifadelerine yer verdi.

Sözcü gazetesi manşette ”Meclis’in sandığında 11 milyonluk yolsuzluk” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Son dönemdeki yöneticilerin birikimlerle arsa alıp sattığı, aradaki farkı cebe attığı ortaya çıktı. Toplam yolsuzluk 11 milyon… çifte soruşturma başlatıldı, ifadelerine yer verdi.

Şok gazetesi sürmanşette ”Komik erkek seviyor” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Dünyaca ünlü model Miriam Nunez, komik erkek sevdiğini söyledi. Nunez, ”Bir erkeğin mizah anlayışı kesinlikle süper olmalı. Beni güldürmeli. Ayrıca yaramaz erkekleri de seviyorum. Bazı erkekler utangaç ama onları da takdir ediyorum, ifadelerine yer verdi.

6 Şubat Cuma gazeteleri ve özetleri

error code: 522