Dolar 32,3011
Euro 35,1601
Altın 2.279,84
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

8 Mart Pazar Gazeteleri ve özetleri

8 Mart 2020 Pazar gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

 

Başlıklar

8 Mart Pazar 2020 Gazete özetleri

8 Mart Pazar Gazeteleri ve özetleri Akşam gazetesi

8 Mart Pazar Gazeteleri ve özetleri ”Kadın eliyle asayiş berkemal”. Türkiye’nin ilk kadın karakol komutanı Üstçavuş Şenay Haydar sayesinde, Ordu Mesudiye’de son 5 yılda kadına karşı tek bir şiddet olayı dahi yaşanmadı.

Analiz gazetesi, ”Dünya karamsar Türkiye umutlu”. Küresel ekonomi yayılan koronavirüs salgınıyla resesyon sinyalleri veriyor. Üretimin yavaşladığı tüketimin azaldığı dünyada brent petrol 45 dolara geriledi. Turizmde ise artan iptaller can sıkıyor. Virüs salgınında en temiz ülkeler arasında yer alan Türkiye risklere karşı daha avantajlı konumda.

Aydınlık gazetesi, ”Yapay zekanın kadın kaptanı”. Hacettepe Üniversitesi’nin Yapay Zeka Mühendisliği eğitiminin başındaki Prof. Dr. Ebru Akçapınar Sezer, öncü bilim kadınlarından. Bölümün önemini kamuoyuna anlatmakta ilk başta zorluklar yaşadıklarını belirten Sezer, ‘Bir şeyin ilki olmak cesaret gerektirir’ dedi.

8 Mart Pazar Gazeteleri ve özetleri Cumhuriyet gazetesi

”Bilim ve iş dünyasında çığır açtılar”. Kimi bozulmayan aşı geliştirdi, kimi dünyada büyük ses getiren kara delik fotoğrafına imzasını attı. Kadın erkek eşitliği için savaşım veren de var, kadın istihdamı için de… Üreten kadınların hepsi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ”Kadının gücüne sınır konulamaz” diyor.

Doğruhaber gazetesi, ”Görüntüler Nazi kampını aratmıyor Faşizm hortladı”. Türkiye’nin batı sınırındaki kapıları mültecilere açmasının ardından, Yunanistan güvenlik güçlerinin Avrupa’ya geçmeye çalışanlara karşı sergilediği insanlık dışı tavırlar son günlere damga vurmuştu. Ancak son gelen görüntüler, Almanların Nazi kamplarını aratmadı. Yunan polisi, mültecilerin elbiselerini çıkartıp darp ederek Türkiye’ye geri gönderdi. Onlarca insan hakları gibi değerleri sahiplenen Avrupa Birliği de karşı çıkması gereken yerde Yunan polisine destek vererek, bu değerlerin kendileri için özde değil de sözde kaldığını bir kere daha göstermiş oldu.

Evrensel gazetesi, ”Kadınlar sokakta”. Artan kadın cinayetlerine, krizin faturasının emekçilere kesilmesine, eşitsizliklere ve savaşa karşı #BöyleGitmez diyen kadınlar bugün alanlarda olacak.

Fotomaç gazetesi, ”Aynı nakarat”. Sayın Yanal sonrası oyuncu-antrenör Emre Belözoğlu yönetiminde ilk maçına çıkan sarı-lacivertliler, yine hüsrana uğradı. 22’de Ozan Tufan ile öne geçen Kanarya, 45’te iki şok yaşadı. Ceza alanında elle oynayan Tolgay atıldı, ardından Murawski penaltıdan skoru eşitledi.

Hürriyet gazetesi

”Yozgatlı Elif’in kelebek etkisi”. Elif Eda, Yozgat’ta köyde doğdu. Ne bilgisayarı vardı, ne interneti. Kendi imkanlarıyla kodlama öğrendi, uluslararası yarışmalara girdi. Henüz 19 yaşında ama kız çocuklarına ilham oluyor.

Karar gazetesi, ”Mülteciye deniz yolu kapandı”. Avrupa hayaliyle sınıra akın eden kadın çocuk binlerce göçmene Yunanistan’ın sert müdahalesi insanlığı utandıran trajediyi büyüttü. Çağrıdan öteye geçmeyen önlem mesajları arasında Türkiye’den kritik adım geldi. Midilli’de bir çocuğun can vermesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ‘Tehlike büyük’ dedi. Ege Denizi’nden göçmen geçişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Korkusuz gazetesi, ”Borca battık”. Vatandaşın bankalara olan borçları iki ayda 26.3 milyar artarak 616.7 milyar liraya yükseldi. CHP’li Toprak, ”Halkın sırtındaki bu yük hafifletilmeli” dedi.

Milat gazetesi

”İslam alemi size bakıyor”. Küresel güçlerin Arabistan, İran ve Mısır’da ümmetçi bir yönetime izin vermeyeceğini ifade eden Muhtar Şankıti, ”Kukla yönetimlere rağmen Arap halkı Türkiye’yi örnek alıyor. ABD-İsrail yönlü yöneticilerin propagandasındaki İslam ülkelerinde devrim yolda” dedi.

Milli Gazete, ”Ateşkes doğru adım”. Partisinin İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı’nda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya ziyareti dönüşü, ”Müslüman’ın Müslüman’la savaşı bitmiş olur” sözlerini değerlendirdi. Suriye meselesinin ortaya çıktığı zaman bugünlere geleceğini gördüklerini ifade eden Karamollaoğlu, ”Keşke bunu 10 sene önce hatırlasaydınız? Biz sadece gerçekleri bir an önce görün diye uyarılarda bulunuyoruz. Moskova’da barış görüşmesi yapıldı. Elbette ki ateşkesten dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Hiç olmazsa akan kan duracak” dedi.

Milliyet gazetesi, ”Kadın devrimi”. 10 çocuklu bir ailenin 7’nci çocuğu olarak Of’ta bir dağ köyünde dünyaya gelen Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Rektör olarak atandığı üniversitede erkek egemenliğini yıkıp 2 yılda yönetimdeki kadın oranını yüzde 60’a çıkardı.

8 Mart Pazar Gazeteleri ve özetleri Şok gazetesi

”Bu halin ne Demi”. İngiliz model Demi Rose, üstüne sadece spor sütyeni ve altına da yırtık bir kot pantolonla oldukça spor bir halde görüntülendi. İlginç kot pantolonuyla dikkat çeken Rose’un hali magazincileri de şaşırttı. 24 yaşındaki genç model, sosyal medya hesapları üzerinde yaptığı cesur paylaşımlar ile bir anda tüm dünyada ünlenmişti.

Türkgün gazetesi, ”Yunan’a insanlık dersi”. Özel Harekat Polisleri, güvenliği sağlamak için sınırdaki Meriç Nehri’nde göreve başladı. Türk sahil güvenlik botu sığınmacıları geri itmeye çalışan Yunan botunu kovaladı.

Türkiye gazetesi, ”Kral Selman öldü mü?”. Veliaht Prens Bin Selman, taht yolunu açmak için amcasını ve kuzenlerini hapse attırırken, Kral Selman’ın ölüm haberinin de saklandığı öne sürüldü.

Yeni Akit gazetesi, ”8 Mart hokkabazlığı”. Diyarbakır’da evlatları için gözyaşı döküp nöbet tutan kadınları görmezden gelen, çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için çıktıkları Avrupa yolunda Haçlı barbarlığı ile yüzleşen mültecilerin dramına sessiz kalan, Ortadoğu’da eşini ve evladını kaybeden çilekeş, fedakar kadınların acısına ortak olamayan Batı şakşakçısı kadın düşmanları, yine Batı’nın icat ettiği 8 Mart’ı kutlamaya hazırlanıyor.

Yeni Asya gazetesi, ”Alman Bakandan Cami ziyareti”. Berlin Şehitlik Camiini ziyaretinde konuşan Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Anreas Geisel, ”Çok sayıda kişinin kendilerinin devlet tarafından yalnız bırakıldığını düşündüğünü biliyoruz. Biz sizin yanınızdayız” dedi.

Yeni Birlik gazetesi, ”İhlale izin vermeyeceğiz”. Rusya ile varılan İdlib mutabakatıyla ilgili açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ”Daha önceki büyün anlaşmaları ihlal etmiş olan rejimin bunu da ihlal etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeni Mesaj gazetesi, ”İstanbul barajlarında alarm”. İstanbul’daki barajların doluluk oranları, son 10 yıldaki ikinci en düşük seviyeye geriledi. 2019 yılı Mart ayında yüzde 93 olan doluluk oranı bu yıl yüzde 64’e kadar düştü.

Yeni Şafak gazetesi, ”Uzay yarışında yörüngeye girdik”. Türkiye, Türksat, Tusaş, STM ve diğer kurumlarıyla uzay ve havacılık alanında ‘Ben de varım’ mesajı veriyor. 6 olan uydu sayımız 2 yılda 8’e çıkacak. İlk yerli haberleşme uydumuz olan Türksat 6A ise 2022 yılında uzaya çıkacak.

7 Mart Cumartesi Gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522