Dolar 32,3011
Euro 35,1207
Altın 2.276,58
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 22°C

8 Şubat Gazeteleri ve Özetleri

8 Şubat 2020 Cumartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

8 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Cumhuriyet gazetesi

Cumhuriyet gazetesi manşette ”Biri yer biri yanar” başlığına yer verdi. 8 Şubat gazeteleri ve özetleri. Gazete haberde, 17 milyona yakın yurttaşın yardımlarla ayakta kaldığı Türkiye’de uzun süredir işsizlikle boğuşan Adem Yancı, Hatay Valiliği önünde ”Çocuklarım aç” diyerek kendini yaktı, ifadelerine yer verdi.

 

8 Şubat Gazeteleri ve Özetleri Korkusuz gazetesi

Korkusuz gazetesi manşette ”Ekonomideki iyileşme için yazı bekleyin!” başlığına yer verdi. Gazete haberde, AKP’li vekillerin bölgelerindeki sorunlarını dinleyen Erdoğan, ”Ekonomik iyileşmelerin vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak” dedi. Şaşırmadık, ifadelerine yer verdi.

Akşam gazetesi manşette ”Deprem yılanları” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Elazığlılar, çadırkentleri, aşevlerini dolaşarak ”Aslında size daha çok yardım geldi ama Suriyelilere dağıtıyorlar. Böyle yemek mi olur” söylentisi yayanları Akşam’a anlattı, ifadelerine yer verdi.

Analiz gazetesi manşette ”Enflasyon bir daha gündem olmayacak” başlığına yer verdi. Berat Albayrak, 2020 yılına hedefler ve projeksiyorlar doğrultusunda olumlu bir başlangıç yapıldığını söyleyerek, ”Yüzde 9 ile 11 bandındaki faizlerle ilgili kamu bankalarımızla görüştük ve bunu yüzde 8 ile 10 aralığına getirmek için mutabık kaldık” dedi. Albayrak, ”Bir daha kontrol altına alınamaz’ denilen enflasyonu ülkemizin gündeminden çıkaracağız” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.

Anayurt gazetesi manşette ”İYİ Parti’de ‘boykot’ değil ‘kurutma’ kararı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, CHP’nin CNN Türk’ü boykot etme kararını değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, ”CHP bu tavrı koymakta haklı. Partimi kurulduğu günden bu yana bu bataklıkla mücadele ediyoruz. Biz bataklığı kurutacağız” dedi, ifadelerine yer verdi.

Aydınlık gazetesi

Aydınlık gazetesi manşette ”ABD planı suya düştü ASTANA ile yola devam” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İdlib’deki gerginlikten sonra bölgede insansız hava aracı uçuran ve arka arkaya açıklamalar yapan ABD, Türkiye-Rusya-İran arasında kriz çıkarmayı başaramadı. Bugün Rusya’dan bir heyet Türkiye’ye gelecek. Moskova ve Ankara’dan yapılan açıklamalar ‘Astana Süreci’nin devam edeceğini gösterdi, ifadelerine yer verdi.

Diriliş Postası manşette ”Askeri mahkeme olsaydı hainler yargılanamayacaktı” başlığına yer verdi. Gazete haberde, İlker Başbuğ’un gündeme getirdiği darbeci askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasında imzası bulunan dönemin AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, düzenlemenin gerçekleştirildiği o gece ve öncesinde yaşananları Diriliş Postası’na anlattı.. Elitaş ”Askeri mahkemeler olsaydı 15 Temmuz darbecileri yargılanamayacaktı” dedi, ifadelerine yer verdi.

Doğruhaber gazetesi manşette ”Evliliği kolaylaştıran örnek sözleşme” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Şırnak’ta Batuyan Aşireti, artan düğün masraflarına karşı gençlerin evlenmelerini kolaylaştırmak için evlenmelerle ilgini usulleri belirleyen bir sözleşme imzaladı. Sözleşme Kumçatı Belediye Başkanı ve belde imamları ile muhtarları da imza attı. Sözleşmeyi değerlendiren Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, ”Biz evliliği kolaylaştırdıkça gençlerimizin evlendiğini göreceğiz.” dedi, ifadelerine yer verdi.

Dünya gazetesi manşette ”Sosyal medya manipülatörlerine 5 yıl hapis” başlığına yer verdi. Gazete haberde, Sermaye piyasası Kurumu yaptığı yazılı açıklama ile sosyal medya ve internet mecralarında gruplar oluşturarak yorum yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı, ifadelerine yer verdi.

7 Şubat Cuma gazeteleri ve özetleri

error code: 522