Dolar 32,3099
Euro 35,1724
Altın 2.279,55
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

9 Mart Pazartesi Gazeteleri ve Özetleri

9 Mart 2020 Pazartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

9 Mart Pazartesi Gazeteleri ve özetleri

Akşam gazetesi

”Kadına 4×4’lük koruma”. Aile, Adalet, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 8 maddeden oluşan entegre bir mücadele seferberliği başlatıyor.

9 Mart pazartesi gazeteleri ve özetleri, Analiz gazetesi, ”Atıl araziler üretime açılsın”. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu, TOBB’da düzenlenen Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Tİcaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birlikte üretimin, tarımın ve ticaretin nasıl artırılacağına yönelik istişarelerde bulunacaklarını söyledi.

Anayurt gazetesi, ”Umut tacirlerine göz açtırılmadı”. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2019 Yılı Faaliyet Raporu’na göre 2016 yılından bugüne 3 bin 30 göçmen kaçakçılığı olayında 5 bin 260 kişi yakalandı.

Aydınlık gazetesi, ”Kadın hareketi atakta”. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Çalışan Haklar Merkezi, 1. Kadın İşçiler Çalıştayı düzenledi. Kadınların çalışma hayatındaki sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Çalıştay’da, ‘üreten kadın, özgür kadın’ vurgusu yapıldı.

9 Mart Pazartesi Gazeteleri ve özetleri BirGün gazetesi

”Meclis sussun torba dolsun”. Başkanlık sistemine geçişle başlayan 27’nci yasama döneminde, Cumhuriyet tarihinin ‘torba yasa’ rekoru kırıldı. 24 torba yasa ile onlarca kanunda tam 278 değişiklik yapıldı.

Karar gazetesi, ”Korona küresel sisteme bulaştı”. Çin’den dünyaya yayılan hayalet virüs, ticaretten, turizme, spordan, kültür sanat aktivitelerine kadar uluslararası bütün organizasyonları da vurdu. Ticaretin nabzının düşmesi ile petrol fiyatları yakın dönemin en dip noktasına ulaştı. Dünyanın önemli ticaret fuarları bir bir iptal ediliyor, büyük spor organizasyonları seyircisiz yapılıyor, üniversiteler eğitime ara veriyor.

Hürriyet gazetesi, ”Virüsten sonra hızla yükseliriz”. Koronavirüs Türkiye’ye turist gönderen ülkelere de sıçradı. Bu ülkeler içlerine kapanınca Türk turizmi olumsuz etkilendi. ”Koronavirüs odaklandık” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, temmuzun toparlanma ayı olacağını söyledi.

9 Mart Pazartesi Gazeteleri ve özetleri Fotomaç gazetesi

”Schmidt servet istedi”. F.Bahçe’nin hoca adaylarından Roger Schmidt kendisi için 3 milyon euro, yardımcıları için de 1.3 milyon euro olmak üzere yıllık toplam 4.3 milyon euro talep etti. Kanarya rakamı yüksek buldu.

Evrensel gazetesi, ”Yeni delil yok, tutuklama var”. Libya’da MİT mensubunun hayatını kaybettiğine dair haber yaptıkları gerekçesiyle ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel tutuklandı. TGS ve DİSK Basın- İş tutuklamalara tepki gösterdi.

Dünya gazetesi

”İhracat artışında dünyada 7’nci, değer bazında artışta 6’ncıyız”. Ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019’da Türkiye’nin ihracat artışında dünyada 7’nci, değer bazında artışta ise 6’ncı olduğunu kaydetti. Koronavirüs salgınına değinen Pekcan, ”Önceliğimiz insan sağlığı. Ancak her önlemi alarak, ticaretin akışını sağlamak zorundayız. Orta Asya’ya yapılan ihracatın yüzde 50’si İran üzerinden gidiyor. Irak ve İtalya’ya 20 milyar doların üzerinde ihracatımız var. Dolayısıyla aldığımız tedbirlerle dış ticaretin önünde engel tanımayacağız.

Doğruhaber gazetesi, ”Bitsin artık bu savaş”. Ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli muhacirler, ülkelerindeki savaşın tamamen sonra ermesini ve tekrar doğup büyüdükleri topraklara dönmek istediklerini ifade etti. Suriyeli muhacirlerden Süleyman Altayawi, ”Biz, artık bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz!” derken bir diğer muhacir Abdulaziz İbrahim ise, ”Bir insanoğlunun kaldıramayacağı savaşın en zor şartlarında yaşadık ve yaşadıklarımız İslam ümmetine, dünyaya utanç olarak yeter.” diye konuştu.

Diriliş postası, ”Kapıları aç kurtul”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mültecileri almayan Avrupa’ya tepkiyle konuşarak ”Bunların insanlığından şüphe ediyorum” dedi. Göçmenlere insanlık dışı muamele yapıldığını belirten Erdoğan, ”Bu tablo karşısında yüreği yanmayanın, kalbi titremeyenin insanlığından şüphe etmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi, ”Hakaret, AKP başkanına”. Ankara 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nden ”partili Cumhurbaşkanı” kararı geldi. Seçim sonuçları ile ilgili açılan dava kararının gerekçesinde, ”sanığın Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı sıfatıyla yaptığı icraatlarından dolayı değil, siyasi bir kişilik, parti başkanı olarak gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle hakaret suçunu işlediğini” kaydetti.

9 Mart Pazartesi Gazeteleri ve özetleri Korkusuz gazetesi

”Öğretmenler fakirleşti”. Türkiye’de bilgiye aç öğrencileri, gecesini gündüzüne katan öğretmenler eğitmeye çalışıyor. Ancak 950 bine yakın öğretmen, yoksulluk altında yaşıyor.

Milat gazetesi, ”Türkiye sahip çıktı”. Avrupa’ya geçmek için geldiği Edirne’de doğum yapan Zeyneb el Abbüd ve bebeğini, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sahiplendi. Aile, Türkiye’ye dua ederken İzmir’de Yunan askerlerinin Türk kara sularına geri itti 121 sığınmacı Sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.

Milli Gazete, ”Çocuklara LSD ile yapışıyorlar”. Kimyasal inceleme uzmanı Erdal Peçenek, uyuşturucu maddelerden liserjik asit dietilamidin (LSD) oluşturduğu tehdide dikkati çekti. LSD’nin en etkili halüsinojenlerden biri olduğunu ve hayat gördürme etkisinin bulunduğunu ifade eden Peçenek, dövme ve etiket gibi şekillerde kağıtlara emdirilerek çocuklarda kullanıma sunulan bu maddeye karşı ebeveynleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Milliyet gazetesi, ”Bu rekor kadının”. İş ve istihdamda kadın sayısı erkekleri katladı. Şimdi yeni hedef kadın girişimciliğinde daha da ileri gidip dünyada ilk 10 arasına girmek.

Posta gazetesi, ”Her yanımızı sardı”. İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan, Gürcistan’dan sonra komşumuz Bulgaristan’da da koronavirüs görüldü. 4 vakanın tespit edildiği bakanlar kurulu olağanüstü toplandı.

Şok gazetesi, ”İcrada devrim çağ atladık”. İcra dosyası sayısı 21 milyon rakamına ulaşınca, icra daireleri işlemlere yetişemedi. Çare olarak ‘sanal icra daireleri’ açılması kararlaştırıldı!…

Türkgün gazetesi, ”MHP’li belediyeler ‘bir yılı’ konuşacak”. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımıyla 27-29 Mart’ta MHP’li belediye başkanlarının katılımıyla Antalya’da toplanacaklarını, toplantıda başkanlarının icraatlarının değerlendirileceğini söyledi.

Türkiye gazetesi

”Magandaya örnek ceza”. Asker uğurlama bahanesiyle yol kesip terör estiren gruba para cezası yağdı. Dört sürücü de iki yıla kadar hapisle yargılanacak.

9 mart pazartesi gazeteleri ve özetleri Yeni Akit gazetesi, ”Feminist dayatma aileyi parçalıyor”. Türkiye Aile Meclisi Derneği, 31 STK’nın da desteğini alarak, aile yapısına adeta savaş açan feminist dayatmanın sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada; başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliği projesi ve 6284 sayılı kanuna yönelik uygulamaların Türkiye’nin milli güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı.

9 mart pazartesi gazeteleri ve özetleri
9 mart pazartesi 2020 gazeteleri ve özetleri

8 Mart gazeteleri ve özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522