Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

ABD’de ırkçılık isyanı

Başlıklar

Korkusuz gazetesi ABD’de ırkçılık isyanı

”Uçakta, her 4 saatte bir maske değiştirilecek”. ABD’de ırkçılık isyanı. THY, iç hatta 4 Haziran, dış hatta ise 10 Haziran’da tekrar uçuş başlatıyor. Uçakta maske takılacak ve yolcular uçağa sıra numarasına göre anonsla alınacak. Uçağa el bagajı alınmayacak, sadece küçük el çantasına izin var.

Akşam gazetesi ”İdam kararını verenler de var”. Darbeden 60 yıl sonra açılan Demoktasi ve Özgürlükler Adası’nda Menderes ve arkadaşlarının idama mahkum edildiği mahkeme salonunda, kararı verenlerin balmumu heykelleri bulunuyor. Dev ekranda, dönemin anlatıldığı dünden bugüne yassıada belgeseli yayımlanıyor. 24 metrelik taş yüzeyli demokrasi feneri’nin ışığı ise İstanbul kıyılarından dahi görülüyor.

Analiz gazetesi ”Şirketlere sanal destek geliyor”. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ”Firmalarımızın e-ticaret sitelerine üyeliklerini , sanal ticaret heyetleri ve sanal faturalara katılımı, sanal fuar düzenlenmesini destek kapsamına alıyoruz. Firmalarımızı e-ihracata özendirmek amacıyla e-ticaret sitelerine üyelik giderlerini 2020 için yüzde 80, takip eden yıllarda yüzde 60 oranında destekleyeceğiz. Çatı örgütlerin yapacakları masraflar ve sanal fuar organizasyonları giderleri yüzde 50 oranında desteklenecek” dedi.

Anayurt gazetesi ”Suudiler Umut’un ölümünü gizlediler”. Suudi Arabistan’da yaşayan Hataylı Umut Arpacı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ancak yetkililer Arpacı’nın ölümünü ailesine haber vermedi. Aile acı haberi morga gittiğinde öğrendi. Arpacı’nın Türkiye’de yaşayan kuzeni Şahap Arpacı, cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini beklediklerini söylerken ”Gerici otoriter Suudi rejimi insanlık düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

Aydınlık gazetesi ABD’de ırkçılık isyanı

”Petrol uzmanı ekipler Körfez ülkelerinden”. ABD’de ırkçılık isyanı. Görüşmelerde bölgedeki Kürt milliyetçisi partilerin birleşik bir hükümet oluşturması konuşuldu. Buna göre, yönetim organları sözde başkent Tabka’da toplanacak. Suriye’nin kuzeyine ABD askerlerinin yanı sıra petrol ve gaz çıkarılması için uzman ekipler getirildi. Ekiplerde, Kanada, Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten uzmanlar da yer alıyor. Yoğunlaştıkları alanlar El Ömer, Konika, Rimelan ve Tanak petrol kuyuları.

Cumhuriyet gazetesi ”ABD’de ırkçılık isyanı”. ABD’de George Floyd adlı siyahi, gözaltına alınırken polis tarafından öldürüldü. Kelepçeli halde yere yatırılan Floyd’un boğazına diziyle basarak boğan polisin de aralarında olduğu 4 polisin işine son verildi. Floyd’un öldürülmesinin ardından ülkede büyük protestolar başladı. Olay yerinde toplanan binlerce kişi Floyd’un olay anında söylediklerine atıfta bulunarak ”Nefes alamıyorum, nefes alamıyorum” diye bağırdı.

Diriliş postası gazetesi ”Mehmetçik’e İdlib’de alçak saldırı”. İdlib’deki M4 Karayolu’nda, Mehmektik’e ait konvoyun geçişi esnasında yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Edinilen bilgilere göre, kalleş saldırıda Piyade Teğmen Canberk Tatar şehit düşerken çok sayıda Mehmetçik ağır yaralandı. Yaralı askerlerimiz Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Doğru haber gazetesi ”Aile en emin liman”. Sapkın grupların ve bazı yerli-yabancı destekçilerinin her fırsatta düşmanlık ettiği aile kurumu bir kez daha ne kadar emin bir liman olduğunu istatistiklerle ispatladı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yılın 4 aylık döneminde meydana gelen kadın cinayetlerinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 düştüğü belirtildi. Azalmanın olduğu söz konusu aylar ise koronavirüs salgını sonrası hayat eve sığar sloganıyla eve çekilmeler sonrasında yaşandı.

Dünya gazetesi

”Avrupa Birliği vize sözünü tutmadı”. ABD’de ırkçılık isyanı. Uluslararası nakliyecilerin vize çilesi bitmiyor. AB Komisyonu’nun pandemi süresince sürücülere vize konusunda kolaylık sağlanmasına yönelik ”Yeşil Hat” talimatlarına rağmen, birçok ülke Türk TIR şoförlerine vize konusunda zorluk çıkarıyor. Bazı AB ülkeleri vizesi biten sürücülere salgın koşullarını dikkate almadan yeni vize vermezken, bazıları sınırdan geçirmiyor ve yüklü cezalara çarptırıyor. Bir AB ülkesinde Türk TIR sürücüsünün bir gün süreyle nezarette tutulduğu da aktarıldı.

Evrensel gazetesi ”Kamran’ı neden ölüme terk ettiler”. Avrupa’ya gitmek umuduyla 19 Mart’ta İran’dan ayrılan, 18 yaşındaki Kamuran’ın cansız bedeni iki ay sonra, İran’ın sınır bölgesindeki dağlık alanda bulundu. Kamran’ın Türkiye polisi tarafından gözaltına alındığını iddia eden amca Farhad Goodarzi soruyor: ”Kamran neden İran polisine teslim edilmedi, neden geldiği o uzun yola geri bırakıldı? Neden ölüme terk edildi.

Birgün gazetesi ”Baskıyla gözdağı veriliyor”. Ekonomik ve toplumsal kriz karşısında bocalayan Saray yönetimi, her geçen gün baskının dozunu artırıyor. Toplumu susturmaya çalışan iktidar, bu kez de muhalefete yönelik adeta cadı avına başladı. Erdoğan’ın şikayetiyle CHP İzmir örgütü üyesi beş isim hakkında soruşturmalar başlatıldı. Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga, 7 yıl önce 17 yaşındayken attığı tweetler nedeniyle gözaltına alındı.

Karar gazetesi

”Çayın tadı kaçmasın”. ABD’de ırkçılık isyanı. Rize’de çay hasadı için kente giden yedi bin kişiye test yapıldı, 10 pozitif vaka tespit edildi. Filyasyon ekipleri, bu kişilerin temas ettiklerini belirlemek için çalışma başlattı. Dört günlük yasağın ardından vatandaşlar yine gece yarısı sokağa koştu. İstanbul’da trafik saat 00.30’da yüzde 22’ye ulaştı. Uyarılara rağmen Esenyurt’ta AVM önünde uzun kuyruklar oluştu. Maske, hırsızlar için kamufle fırsatı oldu. Avukat Ali Kemal Atçeken ”Maske takılarak işlenen suçta ceza yarı oranda artar” uyarısında bulundu.

Milat gazetesi ”HDP çocuk hırsızıdır”. Van’dan 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Baran için Diyarbakır’a gelen anne Solmaz Övünç, HDP’ye tepki gösterdi. Övünç, ”Onlar masalarında oturuyor, bizim çocukları da ölüme terk ettiler. Evlatlarımızı getirsinler. Onlar çocuk hırıszı ve çocuk katilidir” şeklinde konuştu.

Milli gazetesi

”Tarihi kararımız diye duyuruldu”. ABD’de ırkçılık isyanı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Balkan Ömer Uğur Gençcan’ın, sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde ”Tarihi kararımız’ diye duyurduğu boşanmış kadının velayeti kendisine verilen çocuğuna soyadını verebileceği yönündeki kararının gerekçesinde şu ifadeler yer alıyor: ”Velayet hakkı kapsamında çocuğun soyadını belirleme hakkının da yer aldığı, aynı hukuksal konumda olan erkeğe velayet hakkı kapsamında tanınan çocuğun soyadını belirleme hakkının kadına tanınmamasının velayet hakkının kullanılması bakımından cinsiyete dayalı farklı bir muamele teşkil edeceği anlaşılmaktadır.

 

27 Mayıs Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522