Dolar 32,3266
Euro 35,0730
Altın 2.302,01
BİST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Camilerde Ezan Yerine Çav Bella

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Camilerde Ezan Yerine Çav Bella

”Alışverişe hücum”. Camilerde Ezan Yerine Çav Bella. Sanki korona hiç ülkemize gelmemiş gibi halk, bayram alışverişi için birbiriyle yarıştı. Kahve, lokum için Eminönü’ne gidenler maske ve sosyal mesafeyi çoktan unuttu. Edirne’de semt pazarındaki izdiham pes dedirtti. Tüm uyarılara rağmen pazara akın eden vatandaşların salgın umurunda olmadı. İç içe, dip dibe alışveriş şaşırttı. Bursa’da da çarşılarda adım atacak yer kalmadı. Bursalılar virüs tehlikesine aldırış etmeden alışveriş yaptı. Umarız bayram sonrası korona, burnumuzdan getirmez.

Akşam gazetesi ”Hayalleri ezan yerine başka ses duymak”. Alçaklar yayın yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyadan bu rezilliği aktarıyor. Bunların hayalinde minarelerden ezan yerine başka ses duymak var. Cumhurbaşkanı, ”Şunu bilin ki, bu milletin son ferdinin son damla kanı toprağı ıslatmadan o hayallere kavuşamayacaklar. CHP’nin, bu halkın ortak değerlerini istismar ettiğini artık herkes görüyor.

Analiz gazetesi ”Yeni destek paketi geliyor”. Enerjideki konular değerlendirilirken, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali Projesi’nin ilk bölümünün 2023’te faaliyete geçirilmesi için atılacak adımlar ele alındı. Pekcan ayrıca, Rusya’ya hayvansal ürün ihracatına izin verilen firmalar listesine alınmak üzere onay bekleyen Türk firmaların süreçlerinin geciktirilmeden tamamlanması gerektiğini bildirdi. Öte yandan Pekcan, salgının ihracatçılara yönelik olumsuz etkilerini azaltmak için yeni Stok Finansman Destek Paketi’ni devreye aldıklarını bildirdi.

Aydınlık gazetesi ”Kuralları çiğneyecekmiş”. Alparslan Kuytul’un başını çektiği cemaat, bu kez namaz üzerinden kışkırtmaya çalıştı. Emniyet güçleri, önlemleri ihlal edenlere müdahale etti, para cezası kesti. Polise saldıran bazı cemaatçiler gözaltına alındı. Kuytul, bayram için alınan önlemleri ihanet olarak nitelendirdi ve virüs bahanesiyle diktatörlük kurulduğunu iddia etti. Kuytul, ”Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, Cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım” dedi.

Cumhuriyet gazetesi Camilerde Ezan Yerine Çav Bella

”Adalete hasretiz”. Camilerde Ezan Yerine Çav Bella. Denge ve Denetleme Ağı 2010’dan bu yana her ay yüz yüze görüşerek yaptığı araştırmaya raporlaştırdı. 267 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre toplumun yarıdan fazlası iktidarın savcı ve hakimlere baskı uyguladığına inanıyor. 100 kişiden 61’i yargının tamamen siyasallaştığı görüşünde. Toplumun yarısı hakim, savcı ve polislerin kişiye göre karar verdiğini, iktidara yakın olanlara ve zenginlere ayrıcalık tanındığını düşünüyor. Toplum, anayasada en fazla adalet, eşitlik ve özgürlük ilkelerinin vurgulanması gerektiğini belirtiyor. beka en sonda geliyor.

Diriliş postası gazetesi ”Cami hoparlörüne sızan alçaklar”. CHP’nin her aktörü başka bir cephede bozgunculuk fesat peşinde konuşuyor. İzmir’de alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri sosyal medyada zevkten dört köşe buna seviniyor. Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır. Bu ülke CHP döneminde ekmeği karne ile dağıtma buhranını yaşamıştır. Yaşatan kimdi? CHP. Bu ülke temel gıda kuyrukları buhranı yaşamıştır. Hastane kapılarında yığılan insanlarının muayene olacak doktor, şifa için alınacak ilaç bulamama buhranı yaşamıştır. Yaşatan kim? Başta Bay Kemal ve CHP.

Doğru haber gazetesi ”Buruk bir bayram olacak”. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-10 salgını insanların sosyal hayatlarında büyük değişikliğe sebep oldu. Salgını önlemek için hayata geçirilen kurallar nedeniyle insanlar alıştıkları birçok şeyden mahrum kaldı. Kovid-19 sürecinde camilerde teravih kılınmadığı, toplu iftarların yapılamadığı ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanan İslam alemi, bu Ramazan Bayramı’na da eski alışkanlıklarından uzak girecek. Ülke içi dünyanın birçok yerinde bayram namazı da camilerde kılınamayacak. Aile büyüklerinin ellerinin öpüldüğü, gönüllerinin hoş edildiği bayram ziyareti gerçekleştirilmeyecek. Kutlamalar bu sene telefonla veya görüntülü görüşmelerle yapılacak.

Evrensel gazetesi Camilerde Ezan Yerine Çav Bella

”Babasına ne olduğunu bilmek istiyor”. Camilerde Ezan Yerine Çav Bella. Diyar, babasının kaybedilmesinden sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: ”Benden babam çalındı, çocukluğum. Baba kelimesini tarif edemiyor. Ne olduğunu bilmiyorum çünkü. Babamdan kalan 8 fotoğraf var. Babamı onlarla tanıdım. Babam yaşasaydı hayatım farklı olurdu. Okurdum, annem çocuklarını bırakıp gitmek zorunda kalmazdı. Her akşam, sabah babam eve dönecek hayaliyle uyumazdım.

Birgün gazetesi ”Uçmayan yolcu ve uçak faturası 347 milyon dolar”. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin yüklenici şirketlere verilen yolcu ve uçak garantileri dolayısıyla beş yılın sonunda ödediği tutar 347 milyon dolara çıktı. İstanbul Havalimanı’nın işletmeye açıldığı 2019 yılında uçmayan yolcu ve uçaklar için şirketlere aktarılan tutar bir yıl önceye göre iki kat artarak 133 milyon dolar oldu.

Hürriyet gazetesi ”75 şehirde durum iyi”. Hükümette yapılan değerlendirmelere göre 25 ilde son bir haftada yeni vaka görülmedi. 50 şehirde yeni vaka sayısı 10 civarına düştü. Bayramdan sonra bu rakam daha da azalacak. Beklenti 500’e inmesi. Bu durumda 65 yaş üstü ve gençler dahil herkesi kapsayacak yeni rahatlama kararları alınacak. 65 yaş üstündekilere market, AVM ve toplu taşıma kullanma yasağı devam edecek ama sokak izni verilen gün sayısı artacak. Ayrıca araç kullanabilecek ve işe gidebilecekler. Okullar, bazı kamu kurumlarının faaliyetleri, adliyeler ve düğünlere getirilen kısıtlamalar, en son aşamada kaldırılacak.

Karar gazetesi ”Pakistan’ın kara bayramı”. Dünyayı yasa boğan facia. Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait yolcu uçağı, Lahor-Karaçi seferini yaparken Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Salgın nedeniyle durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasında birkaç gün sonra yaşanan felakette Airbus A-320 model uçağın 98 yolcu ve mürettebatından kurtulan olmadı. Kaza nedeniyle uçağın çakıldığı bölgedeki altı bina yıkıldı, 30 kişi yaralandı.

Milli gazetesi Camilerde Ezan Yerine Çav Bella

”Dualarda buluşalım”. Camilerde Ezan Yerine Çav Bella. Ülke ve millet olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Camilerimiz kapalı, Cuma’larımızı dahi eda edemiyoruz. Teravihlerimizi camilerde kılamadık ama şükür oruçlarımızı hakkıyla tutmak için gayret ettik. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Kısmet olursa yarın Ramazan Bayramı’mızı idrak edeceğiz. Eskisi gibi sarılıp kucaklaşamasak da gönül kapılarımızı sonuna kadar açıp sevgimizi paylaşacağız. Karşılıklı dualarımızı edeceğiz.

 

21 Mayıs Perşembe Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522