Dolar 32,5576
Euro 34,8984
Altın 2.434,51
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında

Başlıklar

Korkusuz gazetesi Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında

”Dışına değil böyle içine oturulacak”. Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında. Yeni normal hayat’a geçen Türkiye’de park ve bahçeler de kullanıma açıldı. Vatandaşların pandemi sürecinde sosyal mesafeyi koruma için zemine 2 metrelik beyaz daireler çizildi, halktan ‘sadece’ bu alanda oturması istendi. Yurt dışından gelen görüntülerde ‘halkalar’ doğru kullanıldı ama bizde. Hafta sonu birçok kentte çekilen görüntü pes artık dedirtti. Vatandaşın güvenli halka’yı çok yanlış anladığı görüldü. Halkanın içi yerine beyaz halkanın etrafında dip dibe oturdular.

Akşam gazetesi ”Virüs yaş dinlemiyor”. Evli ve iki çocuk babası Kaygusuz, test sonucu pozitif çıkınca tedaviye alındı. Ancak durumu ağırlaşan Kaygusuz, yoğun bakımdaki tüm müdahalelere rağmen önceki akşam hayatını kaybetti. Paylaştığı son videoda ”Şimdiye kadarki en güzel günümü geçiriyorum, çok rahatladım. Hep birlikte atlatacağız inşallah” diyen Kaygusuz’un kronik bir rahatsızlığının olmadığı öğrenildi.

Analiz gazetesi ”İş yeri açmak için belge şart”. İşyeri açacak kişilerin ustalık belgesi, bunun bulunmaması halinde diploma veya kurs bitirme belgelerinden birisinin olması gerekiyor. Açık ve kapalı alanlarda bulunan oyun, eğlence, spor ve macera parkları, sirk ve lunaparklarda en az 1 makine veya elektrik mühendisi ile en az 1 teknisyeni bulundurması zorunlu tutuldu. Emlakçılar için iş yerinin en az 20 metrekare olması, aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5’Er metrekare ilave edilmesi zorunlu oldu.

Aydınlık gazetesi ”10 binlerce mağdurun gözü mecliste”. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne göre Ocak 2018’den Nisan 2020’ye kadarki dönemde 336 bin 586 tekil kişinin çeki karşılıksız çıktı. Düzenlemeye göre hükümlü, tahliye tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birini alacaklıya ödemek zorunda olacak. Kalan borç bir yıl sonra ikişer ay arayla, 15 eşit taksitle ödenecek. Eğer şartlar yerine getirilmezse, infaz kaldığı yerden devam edecek.

Cumhuriyet gazetesi

”Üç can aldılar”. Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında. Kadınların, seslerini duyurmak için yaptığı her türlü kampanya ve etkinliğe karşın cezasızlığın beslediği erkek şiddeti can almaya devam etti, ediyor. Dün İstanbul, İzmir ve Kahramanmaraş’ta üç kadın yine erkek cinayetinin kurbanı oldu. İstanbul’da bir kadın eşi tarafından sokak ortasında ve oğlunun gözü önünde vurularak yaşamdan koparıldı. Kahramanmaraş’ta bir kadın, eski be yeni eşi arasındaki kavgada yaşamını kaybetti. İzmir’de ise bir kadın, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Doğru haber gazetesi ”Rusya hep aynı”. Suriye’Deki iç savaşa müdahil olduğu Eylül 2015’ten bu yana defalarca Türkiye’yle ateşkes imzalayan ancak her seferinde ”terörist” diye ifade ettiği grupları bahane ederek çatışmasızlık bölgelerini hedef alan Rusya, yine aynı senaryoyu takip ediyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin İdlib gerilimi azaltma bölgesini kontrol eden radikal güçleri etkisiz hale getirme yükümlülüklerini yerine getireceğini umduklarını söyledi.

Evrensel gazetesi ”Binlerce sayacı salgını işsiz ve borçlu geçirdi”. Salgın sürecinde devletin desteği 1000 lirayla sınırlı kalınca, sigortaları olamayan, dükkan ve kiraları biriken binlerce kişinin kaygısını özetliyor: ”3 bin lira kamu bankasından, 12 bin lira özelden kredi çektim. İş açılmazsa nasıl öderim.

Birgün gazetesi ”Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında”. Kadına şiddette ağır tablo. Son 72 saatte en az 6 kadın erkekler tarafından katledildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kadına yönelik şiddete karşı bir rapor hazırladı. Buna göre mahkemelerce koruma kararı verilen kadın sayısı son 8 senede yüzde 171 arttı. 2012-2018 yılları arasında alınan koruma kararı sayısı yarım milyonu geçti. İlgezdi, ”Şikayet edilen her beş zanlıdan üçü hakkında kovuşturmaya gerek görmeyen bir yargı sistemi var” dedi.

Hürriyet gazetesi Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında

”Uğurlama rezaleti”. Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında. İstanbul’un çeşitli semtlerine bir araya gelen kalabalık gruplar, maske takmadan, sosyal mesafe kuralına uymadan, yüksek sesli müzik eşliğinde halay çektiler. Araçlarıyla yolları trafiğe kapatıp askere gidecek arkadaşlarını havaya fırlattılar. Daha sonra araçlarıyla trafiğe karışıp ağır ağır ilerleyerek diğer araçların geçişini engellediler. Gruptan kimileri havai fişek atarken, kimileri de tabancalarıyla havaya ateş açtı. Otomobilleriyle tünellerde tolu kapatıp patinaj çekerek ortalığı dumana boğdular.

Karar gazetesi ”Ayasofya siyasete açıldı”. Cumhurbaşkanı’nın geçen haftaki ”Namaz da kılınır, Fetih Süresi’de okunur, buna milletimiz karar verir” çıkışının ardından Ayasofya yeniden ‘günlük siyasete’ dahil edildi. İktidar kanadı halen ezan okunan ve namaz kılınan Ayasofya’nın resmi statüsünün ibadethane olarak kayda geçirilmesi üzerinde duruyor. Muhalefet ise bu hassas konunun erken veya baskın seçim tartışmaları bağlamında gündeme getirilmesine tepki gösteriyor.

Milat gazetesi ”Seçim kanunu”. Toplantıda iç be dış politika ile ekonomideki son gelişmeler ele alınırken Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye’deki son durum da masaya yatırıldı. Toplantıda, kongre süreci ile Siyasi Partiler ve Seçim kanununda yapılacak değişiklikler ile ilgili çalışmalar da değerlendirildi.

Milli gazetesi ”İyileştim derken vefat etti”. Saadet Partisi İnegöl teşkilatına mensup 37 yaşındaki tekstil mühendisi Muhammet Taha Kaygusuz dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Koronavirüs tedavisi göre ve son olarak hastaneden yaptığı paylaşımda sevenlerinden dua isteyen Kaygusuz, ”Bugün şimdiye kadarki en güzel günümü geçiriyorum, çok rahatladım. Hepsi sizlerin duası sayesinde, hepsini hissediyorum. Allah hepsinden razı olsun, hep birlikte atlatacağız inşallah” diye konuşmuştu.

Milliyet gazetesi

”Polis teşkilatını tasfiye ediyorlar”. Yarım milyon kadına koruma ölümün kıyısında. ABD’de siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu hayatını kaybettiği Minneapolis’in Kent Konseyi, polis şiddetine tepkilerin ardından polis departmanını kapatma kararı aldı. Demokrat Parti üyeleri ise Kongre’ye polisin müdahale yöntemlerini kısıtlayan bir tasarı sundu. Başkan Trump’tan, ”Polis teşkilatımızı dağıtmıyoruz” açıklaması geldi.

 

8 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522