Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Mersin’de HDP çalışanı Ferhat Aydın’ın evi polisler tarafından tekrar basıldı

Mersin’de HDP çalışanı Ferhat Aydın’ın evi polisler tarafından tekrar basıldı                 29.09.2023

image

2019 Mersin yerel seçimlerinde seçim çalışmaları yürüten HDP’li Ferhat Aydın 10 haziran 2023 akşam saat 20.30 civarında aralarında sivil polislerinde olduğu kolluk kuvvetlerince tekrar baskın yapıldı.

Gazetemize konuşan Neslihan Aydın;

Büyük Oğlum Diyar devalarca evin içinde polisler tarafından dövüldü.

Sabahın erken saatlerinde uygunsuz bir şekilde evimize gelip özel alan dinlemeden saygısızca anayasaya aykırı tavırlarca ithamlarda bulunuluyor. Bunu gören oğlum ise sizlerin yaptığı usulsüzlüktür anayasaya aykırıdır lütfen görevinizi yapın ve evimizden gidin dedikten sonra, özellikle sivil polislerin “Kes, sen de baban gibi teröristsin deyip küfürler ederek defalarca darp edildiği Neslihan Aydın tarafından bildirildi.

Evde küçük çocuklarımız var

ben dahil evdeki herkes artık yine gelecekler diye korkuyoruz özellikle küçük çocuklarım aşırı korkmakta ve evden dışarı çıkamamaktadır. Çocuklarımız dışarıda kolluk kuvvetlerini görünce korkuyor ve okula gitmeyi red ediyorlar. Mersin valisinden bu konuda yardım talep ettik ama bir sonuç alamadık.

Hedef gösterilmek isteniyoruz

Yaklaşık 8 ay önce evimizin duvarlarına kimin yazdığı belli olmayan tehdit ve küfür içerikli yazılar yazıldı resmen hedef gösteriliyoruz. Çağrılarımız yanıt vermiyor devlet bu konuda sessiz kalıyor ve  baskılar devam etmektedir. son çare olarak bu olayı basına yansıtmak istedim. Aileme bir şey olacak endişesi ve korkusunu yaşıyorum.

Gerekli kurum ve kuruluşlardan destek bekliyorum “Eşim Türkiye’de değil lütfen peşimizi bırakın”

Neslihan Aydın’ın belirtmiş olduğu çağrı aynen bu şekildedir. “Ben resmi mercilere, Cimer ve Valiliğe bu konuyu belirttim ama polisler sürekli evimizi basmaya devam etmektedir.  Eşim artık Fransa’da yaşamak ve oraya iltica etmek zorunda kalmıştır. Eşim için artık evimize gelmeyin. ben ve çocuklarım korkuyoruz.

404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.