Dolar 32,3334
Euro 35,1632
Altın 2.248,03
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Gazete Manşetleri Oku

Günlük gazete manşetleri oku ulusal gazeteler, başlıkları her sabah o günün baskısı ile değiştirilmekte, güncellenmektedir.

 

Korkusuz Akşam  Analiz 
Aydınlık Cumhuriyet Diriliş Postası
Doğruhaber Evrensel Birgün
Hürriyet Karar Milat
Milli Gazete Milliyet Posta
Şok Sözcü Türkgün
YeniÇağ Türkiye Yeni Akit
Yeni Asya Yeni Birlik Yeni Mesaj 
Yeni Şafak Anayurt Dünya
Sabah Takvim Fotomaç
Fanatik
Gazete Manşetleri Oku

Gazete Manşetleri

Günlük Gazete Manşetleri Oku

Günlük gazete manşetleri okumak için doğru adrestesiniz. Site olarak sizlere yüzlerce yayını tek bir platformda toplayarak paylaşıyoruz. Sitemizde yerel, ulusal, İngilizce, Kıbrıs, Azerbaycan ve Spor gazeteleri, gibi alternatif seçenekleri okuyabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak ve günlük haber almak için platformumuzu ziyaret etmeyi unutmayın! Bugün çıkan manşetleri, günlük baskıları, birinci sayfa ve başlıklarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

 

Günlük Ulusal Manşetler Nelerdir?

Türkiye ve dünyada yüzlerce günlük yayın yapanlarda mevcuttur. Türkiye’de yaklaşık 750 gazete manşetleri günlük olarak yayın yapmaktadırlar. 750’sinin arasında yerel yayın yapanlar da bulunmaktadır. Yayınlar geniş konu başlıkları ve güncel haberler ile okuyucularına en iyi verimi sağlamaya çalışmaktadır. Tiraj ile yayın yapanlar, raflarda yer alırken online olarak da günlük yayın yapmaktadırlar. Sadece dijital platformlar üzerinden yayın yapan ise aynı şekilde günlük manşetlerini oluşturmaktadır . Türkiye’de günlük yayın yapanların isimlerini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Gazete Manşetleri

  • Korkusuz 
  • Akşam 
  • Analiz 
  • Anayurt 
  • Aydınlık 
  • BirGün 
  • Cumhuriyet 
  • Diriliş Postası
  • DoğruHaber 
  • Dünya 
  • Evrensel 
  • Hürriyet
  • Karar 
  • Milat 
  • Milli Gazete
  • Milliyet 
  • Posta
  • Sabah
  • Şok 
  • Sözcü 
  • Türkgün 
  • Türkiye 
  • Yeni Akit
  • Yeni Asya
  • Yeni Birlik 
  • Yeniçağ 
  • Yeni Şafak

Sizlerle paylaştığımız listede Ulusal yayın yapan günlük bulunmaktadır. Günlük yerellerin tamamına ulaşmak ve detaylı bilgilere erişmek için yerellere tıklayabilirsiniz. Gördüğünüz üzere Türkiye’de onlarca yayın günlük baskı yapmaktadırlar. Yayın yapanlar, geniş konu başlıkları ve alanında uzman kişilerden oluşan yazar kadroları ile dikkat çekmektedir. Bunlar arasında henüz yeni kurulmuş olanlar bulunurken yarım asırdan daha fazla yayın yapanlar da bulunmaktadır. Köklü yayıncıların da yer aldığı bu liste hakkında detaylı bilgileri izlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

 

Günlük gazete manşetleri ne yayınlıyor?

Günlük manşetler, Türkiye ve dünyada yaşanmış birçok önemli olayı manşetlerine taşıyarak okuyucularına sunmaktadırlar. Geniş konu başlıkları ve güncel haberler ile de dikkat çekmektedirler. Yayınların geniş konu başlıklarından bazıları Gündem, Edebiyat, Kültür, Siyaset, Politika, Sağlık, Bilim, Sanat, Spor ve Finans gibi geniş konulara sahiptirler. Merak ettiğiniz alan üzerinden yazıları okuyabilir ve gündem hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Gündemin nabzını tutmak ve habersiz kalmak istemiyorsanız sitemiz tercih edeceğiniz an pratik iletişim araçlarından birisidir.

Günlük Gazete Başlıkları Nereden Okuyabilirim?

Günlük haber okumanız için önünüzde iki seçenek vardır. Bunlardan birisi herhangi market ya da büfeden gidip okumak isteyeceğiniz ba temin etmenizdir. Bu şekilde evinizde ya da iş yerlerinizde dilediğiniz gibi, okuyarak gündem hakkında detaylı fikir sahibi olabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise sitemize girerek, Türkiye’de yayın yapan tüm başlıkları, tek bir platform üzerinden haberleri anlık olarak ulaşabilirsiniz. Kullanışlı ve pratik ara yüzümüz ile kullanıcılarımıza en verimli deneyimleri yaşatmayı hedefliyoruz. Web adresimizde yaşadığınız kentte yayın yapanları da bulmanız mümkün evet yanlış duymadınız Türkiye’nin 81 ilinde yayın yapan gazete manşetleri de web adresimizde sizlerle paylaşıyoruz. Bizleri ziyaret ederek, yaşadığınız kenti ya da merak ettiğiniz kent hakkında detaylı bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

 

Online Günlük Gazete Başlıkları

Türkiye’de onlarca online gazete manşetleri yayın hayatına devam etmektedir. Dijitaller sadece internet üzerinden ya da uygulama üzerinden yayın yapmaktadırlar. Tiraj ile yayın yapmayarak, okuyucularına bu platform üzerinden hizmet vermektedir. Online yayınlar, birçok avantajları vardır. Okumayı seviyorsanız ve gündemde yaşanılan olayları anlık olarak öğrenmek istiyorsanız haber siteleri sizler için en hızlı haberleri öğreneceğiniz olaylar.

 

İnsanoğlunun en eski kitle iletişim araçlarından olan gazete başlıkları, günümüzde de değerini korumaktadır. altın çağını matbaanın keşfiyle yaşadı. Fakat dijatal yayıncılık yeni bir çağı başlattı. Platform olarak sizlere güncel bilgilerden derlenen metinler paylaşmaya devam ediyoruz. Sizlere bahsedeceğimiz konu ise dijitalleşen baskılar  hakkında yazacağız. Okumak ve haberdar olmak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

Gazete başlıkları oku

Gazete başlıkları; Kelime anlamı ile belirli bir kitleyi ya da toplumu yaşanan olaylar, siyasi olaylar, sosyal konular ve gelişmeler hakkında detaylı bilgilendirmeyi hedefleyen kitlesel iletişim aracıdır. Online gazete başlıkları, toplumların ve bölgelerin gözü kulağıdır. Belirli kentlerde ya da bölgelerde dış dünya ile iletişimin kurulduğu önemli bir alandır. Gündemi öğrenmek, gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak ve yaşadığınız ulusun ya da bölgenin haberlerini öğreneceğiniz ilk kaynaklardan bir tanesidir.

Gazete manşetleri, temelinde bilgi akışını sağlamayı ve olayları aktarmaya güderler. Lakin günümüzde basılı yayın yapmanın manavdan meyve alır kadar kolay olabilmesi bu nitelikleri düşürmüştür. 2000 yılından itibaren bu tür yayınların, kuruluşlarına şahit olunmuştur. Niteliksiz online yayıncılık, bilgiyi ulaştırmaktan ziyade ticari olarak yaklaşmaktadırlar. Bu tür yayınlar manşetlerine dikkat çekici sürmanşetler atıp, asparagas haberleri okuyucularına paylaşır. Bu haberler, belgeye dayanmadan ve somut bir gerçeklik olmadan üretililirler. Türkiye ve dünyada bu tür yayınlardan yüzlerce bulunmaktadır. Niteliksiz baskılarda gözlemlenen en temel özellik ise belirli bir sermayeye  hizmet ediyor olmalarıdır.

Ülkemizde ve dünyada nitelikli yayınların sayısı da azımsanamayacak derecede oldukça yüksektir. Bu tür yayınların tek amacı okuyucularına doğru ve güvenilir bilgileri belgelerle, gerçeklikleri sunuyor olmalarıdır. Gerçek gazetecilik kültürü yaşayan bu tür yayınlar oldukça değerlidir. Temelinde halkların bilgiye ulaşmalarını sağlayan yayınlar ‘’ahlakını’’ yerine getiren yayınlardır. Belirli bir kişi ya da kişilerin tesirinde kalmadan, özgür basını savunmaktadırlar.

Dijital Gazete başlıkları

Endüstri devriminden sonra teknoloji çağı hızla yükselmeye başladı. İcatlar artmaya başlıyor ve günlük yaşam pratik bir hal alıyor. 1990’lı yıllara gelindiğinde de Google icat edildi ve tüm kültürleri, ekonomileri, meslekleri, yayınları etkileyen bir çağa girildi. Bu değişimden etkili olan alanlar arasında yayıncılık ön plana çıktı. Yayıncılık tamamen koşul değiştirmeye başladı. Dergiler ve Kitaplar artık dijitalleşerek yayın yapmaya başladılar. Dergiler, aylık ya da haftalık sayılarını çıkartmaya devam ederken, dijital alanda da sayılarını paylaşma paylaştı. Kitaplar ise bu alandan en az etkilenen yayın organlarından birisi oldu. İnsanlarda var olan ‘’Kitap kağıttan okunur‘’ düşüncesi dijitalleşememesinde etkili oldu. Ayrıca uzun bir süre ekran ışığına bakmak da belirli sağlık sıkıntılarını getireceğinden kaynaklı bir adım uzak duruldu. Şu an bile herhangi bir tarayıcınızdan dilediğiniz kitabın ”pdf” olarak bulabilmeniz mümkündür.

Bu üç yayın organından en fazla etkiyi ve değişimi online siteler aldı. Bunun sebeplerinin en önemlisi ise makalelerin tek solukta okunabilecek kısalıkta ve sadelikte olmasıdır. Ve hızla büyüyen çağa hızla eşlik ettiler. Kısa bir süre içerisinde Türkiye ve dünyada dijitalleşmeyen gazete manşetleri kalmadı. Tiraj ile yayın yapanlar da dijitalleşmeye başladı. Tiraj yayının bir yandan devam eden yayınlar da, okuyucularını kaybetmemek için dijitalleşmeye başladı. Okuyucuların dijital alanlara ağırlık göstermesi birçok yayını ekonomik sıkıntılar içerisine soktu ve birçoğu kapandı. Bazı yayıncılar ise Tiraj yayınlarını kaldırarak, online olarak devam ettiler.

 

Dijitallerin Avantajları

Tiraj yayını yaparken, çağa ayak uydurarak online olarak yayınlarına ağırlık gösterdiler.

 

1 – Gazete Başlıkları ve Geniş Kitlelere Erişebilme

Dijitalleşen yayınların en büyük avantajlarından birisi okuyucu kitlelerini genişletmiş olmalarıdır. Oldukça önemli bir avantaja sahip olan dijital baskılar, geniş kitlelere hızlı bir şekilde ulaşmıştır.

2 – Video Klip Oynatabilme

Yayınlar, haberleri ve gelişmeleri anlatırken görsel materyaller ile güçlendirirler. Örneğin; Tiraj ile raflarda okuyucularını kucaklayan bir baskı, haberini güçlendirebilmek için yaşanılan olaydan görsel paylaşabilmektedir. Fakat dijitalleşenler, haberlerinde video oynatabilme şansına sahiptirler. Bu durum ise üretilen haberi  güçlendirmek için oldukça önemli bir kozdur.

3 – Hız ve Pratik

Basılı yayınlar, tiraj yayınlarında ürettikleri haberin basılmasını beklemektemedirler. Dijitallerde ise böyle bir durum söz konusu değildir. Üretilen haber, belirli süzgeçlerden geçerek birkaç dakika içinde web sitede paylaşabilmektedir. Bu durum da anlık yaşanan olayların ve gelişmelerin aynı dakikalarda okuyuculara paylaşabilme şansını getirmiştir. Oldukça pratik olan online yayıncılık birçok kategori üzerinden sınırsızca yayın yapabilmektedir.

 

Dijitallerin Dezavantajları

Dijitalleşenlerin avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır. Yayıncıların, okuyucu kitlesini kaybetmemek için dijitalleşmesi zaruri bir durum haline gelmiştir. Sizlere dezavantajları hakkında kısa bilgileri paylaşıyoruz.

 

1 – Ekonomik Küçülmeler

Tirajlarının düşmesi ciddi bir ekonomik sorunu getirmiştir. Günlük bastıkları sayılar üzerinden ve sayfalarına aldıkları reklamlardan para kazanırlar. Dijitalleşenler de bu durum söz konusu değildir. Durumun böyle olması yayıncılara, ekonomik olarak ciddi etkileri olmuştur. Ayrıca online haber sitelerinin gelirleri sanıldığı gibi o kadar yüksek değildir.

 

2 – Okuma Kültürü

Haberciliğin dijitalleşmesinin kültürel etkileri de vardır. Manşetleri okuma kültürü, onlarca yıldır oturmuş kültürlerden birisidir. Okuyucular düzenli olarak alıp okudukları süreçler gün geçtikçe seyrekleşmektedir.

 

error code: 522