Dolar 32,3364
Euro 35,1586
Altın 2.245,42
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 12°C
Cum 13°C

Günlük Haftalık Gazete Tirajları

Başlıklar

Haftalık Gazete Tirajları

Tiraj Nedir?

Tiraj, Bir gazete, dergi, kitap veya basılı bir ürünün günlük dağıttığı kopya sayısını belirmek için kullanılan terimdir. Gazete tirajları satış rakamlarını belirleme de dünyanın bir çok ülkesinde bağımsız kurumlar başat aktördür. Ülkemizde de bağımsız kurumlar yanı sıra tirajları belirleme de TÜİK önde gelmektedir.

[php_everywhere]

 

En Güncel Satış Rakamları Gazete Tirajları

Geçmişten günümüze gazete tirajlarında belli bir düşüş yaşansa da hâlâ hatırı sayılır bir kitle gazete okumaktadır. Türkiye’de 750’yi aşkın yerel ve ulusal gazetenin günlük basıma girmesi de bunun en belirgin göstergesidir.

Uzun yıllar haber almada en önemli medya aracı olan gazeteler  günümüzde yerini büyük oranda internet sitelerine bırakmıştır. Ancak hâlâ basılı gazete okuyanlar olduğu gibi e-gazete okuyanlar da hayli fazladır.

Ülkemizde tirajı en yüksek gazeteler genellikle ”Sabah gazetesi, Sözcü gazetesi, Hürriyet gazetesi, Posta ve Milliyet gazetesi”dir. Diğer gazeteler ise ”Yeni Şafak, Akşam, Takvim, Fanatik, Yeni Akit, Karar, Korkusuz, Yeni Asır, Yeniçağ, Milat, Yeni Birlik, Fotomaç, Cumhuriyet, Diriliş Postası, Haftasonu Sözcü, Milli Gazete, Doğruhaber, Türkgün, Birgün, Yeni Mesaj, Evrensel, Dünya, Şok, Aydınlık ve Yeni Yaşam gazeteleri”dir. Platformumuzda adı geçen gazete manşetleri de günlük yayınlanmaktadır.

Gazeteapp olarak yayınladığımız en son veriler ve oranları ise gazetelerin gerçek tirajları göz önüne alınarak yayınlanmıştır. Gazetelerin günlük satış rakamları haftalık bazda değerlendirilmektedir. Ve bu veriler 2020 yılına ait verilerdir.

Güncel gazete tirajları gazetelerin günlük kopyalarını belirlemede kullanılan terim olduğu gibi, çok yaygın kullanımı olmasa da kitaplar için kitap tirajları, Dergiler için Dergi tirajları ifadeleri kullanılmaktadır.

Gazete tirajları

Gazete tirajları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522