Dolar 32,4532
Euro 34,7313
Altın 2.441,41
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve Özetleri

29 Şubat 2020 Cumartesi gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri, Başlığı altında 30 gazetenin birinci sayfalarını ve ve özetlerini okuyabilirsiniz.

 

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri 

Akşam gazetesi

29 Şubat cumartesi gazeteleri ve özetleri ”Bedelini ödeyecekler”. Ateşkesi sağlamak ve göçü önlemek için İdlib’de bulunan Türk birliğine hava saldırısı yapan Esad rejimi 200 noktada vuruldu. Hedeflere karadan ve havadan operasyon sürüyor.

Analiz gazetesi, ”Türkiye’nin ilk milli aktif fiberi”. Bilkent Ulusal Nano-teknoloji Araştırma Merkezi’nde (UNAM) 10 yıllık bir çalışma sonucu üretilen Türkiye’nin ilk milli aktif fiberiyle bu alanda dışa bağımlılığın bitirilmesi ve yüzlerce milyon liranın ülkede kalması hedefleniyor. Bilkent UNAM bünyesinde, gerek savunma sanayinin ihtiyaçlarını karşılamaya gerekse lazer kesim endüstrisinin ihtiyaçlarına yönelik fiber, kullanıcıya seri üretimi yapılmış etiketli ürün olarak temsil ediliyor.

Aydınlık gazetesi, ”Millet sağduyusu ve devlet aklıyla zorlukları aşıyor”. VATAN PARTİSİ’nin İdlib çözümüne ilişkin açıklamaya yapan Perinçek, devletçe ve milletçe yaşadığımız zorlukların bilincinde olduklarını söyledi. Perinçek, ‘Türkiye bu zorluklardan iç cephesini güçlendirerek, Batı Asya ülkeleriyle dostluğunu pekiştirerek ve Asya’daki ittifak birikimini değerlendirerek çıkacaktır’ dedi.

BirGün gazetesi, ”İstanbul’dan virüs geçmiş”. Koronavirüs dünya genelinde yayılımı sürdürürken virüslü bir hastanın İstanbul’dan aktarmalı olarak geçtiği belirlendi. İtalya’dan Nijerya’ya giden yolcunun İstanbul’da havalimanında aktarma yaptığı açıklandı. Dünya genelinde ölenlerin sayısı 2 bin 859’a çıkarken Azerbaycan, Yeni Zelanda ve Hollanda’da ilk vakalar tespit edildi. Birçok ülke aldığı önlemleri sertleştirdi.

Cumhuriyet gazetesi, ”Belirsiz yarınlara göç”. İyi kötü bir yaşam süren insanların bu kadar kısa sürede örgütlenerek yollara dökülmesine dikkat çeken İGAM Merkezi Başkanı Metin Çotabayır, ”Bunu insan kaçakçıları ve diğer rant sağlayıcıların, insanların zor koşullardan yararlanma niyetiyle açıklayabiliriz” dedi.

Diriliş Postası gazetesi, ” Avrupa’ya mülteci akını”. Türkiye, katil Esed rejiminin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik hain saldırısının ardından Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldı. Bu karar doğrultusunda Avrupa’ya kara ve deniz sınırları açıldı. Bunun üzerine binlerce düzensiz göçmen kendi aralarında haberleşerek Avrupa’ya geçmek üzere sahillere ve sınırlara doğru yürüyüşe geçti.

29 Şubat cumartesi gazeteleri ve özetleri Doğruhaber gazetesi

”İdlib, Bosna ya da Ruanda olmayacak”. Astan ve Soçi mutabakatıyla ”Güvenli Bölge” ilan edilen İdlb’e yönelik saldırıları püskürtmek için çaba sarf eden TSK unsurlarına, Baas rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Yaralıların taşındığı ambulansların bile bombalanması büyük tepki çekti. Saldırı sonrası toplanan ve altı saat süren güvenlik zirvesinde, ”Geçmişte Ruanda ve Bosna’daki gibi soykırımların İdlib’de de yaşanmasına izin verilemez” vurgusu dikkat çekti.

Dünya gazetesi, ”Türk ekonomisi son çeyrekte %6 büyüdü”. 2019 yılı %0.9 büyümeyle kapandı. Ekonomi ilk iki çeyrekte küçülse de son çeyrekteki hızlı büyüme daralmanın önüne geçti. Büyüme kredilerdeki ve tüketimdeki hızlı artıştan sağlandı, makine teçhizat yatırımları 5 çeyrekten sonra ilk kez arttı. Türkiye ekonomisi TL bazında 4 trilyon 280 milyar, dolar bazında 753.6 milyarlık büyüklüğe ulaştı.

Evrensel gazetesi, ”Büyüme yüzde 1’in altında kaldı”. Türkiye ekonomisi TÜİK rakamlarına göre 2019’da yüzde 0.9, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 6 büyüme kaydetti. Kişi başına GSYH değeri, 2019’da cari fiyatlarla 51 bin 834 lira (9 bin 127 dolar) olarak hesaplandı.

Fotomaç gazetesi, ”Trabzon çağ atlayacak”. Bordo-mavili camiaya dev bir müjdenin ipuçlarını veren Başkan Ahmet Ağaoğlu, ”Çok önemli bir projemiz var. 2-3 yıl içinde tüm borçları bitireceğiz, geleceğimiz kurtulacak” dedi. Büyük merak uyandıran projenin sezon sonunda açıklanacağı öğrenildi.

Hürriyet gazetesi

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri, ”Esad’a gece gündüz cehennem ateşi”. TSK, Rusya destekli Esad güçlerinin 33 askerimizi şehit etmesine cehennem ateşiyle yanıt verdi. Gece boyunca havadan ve karadan aralıksız vurulan rejim güçleri çok ağır kayıplar verdi.

Karar gazetesi, ”Rus hançeri”. Şam’ın sivil katliamına karşı diplomasi arayışlarını defalarca reddeden Putin, Ankara İdlib masasına Batı’yı da oturtmaya çalışırken alçak planı işletti. Rus jetleri, rejime tanınan süre beklenirken Türk askerlerini vurdu. Akar’ın ”Birliklerimizin bulunduğu nokta önceden koordine edildi. İkinci uyarımıza rağmen saldırı durmadı” sözleri Moskova’nın hedef gözeterek vahşi bombardımanı düzenlediği ortaya koydu.

Milat gazetesi, ”Ya Kahhar”. NATO’nun satışı, PKK hamisi ABD ve AB’nin yüzsüzlüğü, Esed’in tetikçisi Rusya’nın kalleşliği kurban verdiğimiz 33 şehit ciğerimizi dağladı. Haram ayların ilk kandilinde kan döken zalimlere karşı Türkiye tek yürek oldu.

Milli gazete, ”Duaya durduk”. Önceki gece İdlib’de rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan 33 askerimizin isimleri ve memleketleri belli oldu. Dün cuma namazında okunan hutbelerin ardından eller şehitler için semaya kalktı. Tüm Türkiye bir taraftan şehitlerin acısını yaşarken, diğer taraftan da dualarını eksik etmedi.

Milliyet gazetesi, ”NATO’da acil toplantı”. NATO üyeleri dün Türkiye’nin talebi üzerine NATO Antlaşması’nın 4. maddesi gerçekleştirildi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ”Müttefikler, Türkiye için daha fazla ne yapılabileceğine bakıyor” dedi. Stoltenberg, Rusya ve Suriye rejimine BM öncülüğündeki siyasi çözüme dahil olmaları çağrısında bulundu.

Posta gazetesi, ”Akın akın Avrupa’ya”. Türkiye önceki gece yarısı aldığı kararla göçmenlerin Avrupa ülkelerine geçebilmeleri için sınırları açtı. Bu haberin duyulmasının ardından çok sayıda göçmen Edirne’ye ve Ege kyılarına akın etti. İstanbul’dan taksilere, minibüslere, otobüslere dolan göçmenler Yunanistan sınırına yığıldı. Yunanistan, sınırdaki tampon bölgeyi kapatıp geçişleri engelledi. Göçmenlere biber gazı ve ses bombası ile müdahale etti. Ege kıyılarına ulaşan göçmenler ise botlara binip birkaç saat içinde Yunan adalarına geçti.

Sözcü gazetesi

”CHP liderinin acı haberi aldığı an”. Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’deki saldırıyı öğrenince Hatay Bleedieye Başkanı Lütfü Savaş’ı aradı. Savaş, ”20’ye yakın şehit var efendim” dedi. O an ”Vah, vah” diyerek koltuğa çöküp kaldı.

29 Şubat Cumartesi Gazeteleri ve özetleri, Şok gazetesi, ”Biz orada yalnızdık”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya’nın sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiştir” dedi. Akar, ”ilk atışa metakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen saldırı devam etmiştir. Saldırı sırasında birliklerimizin etrafında silahlı grup bulunmuyordu” diye konuştu.

29 Şubat gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522