Dolar 32,4736
Euro 34,7873
Altın 2.440,57
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Kayıt varsa ortaya dökülsün

Başlıklar

Gazete özetleri Kayıt varsa ortaya dökülsün

Türkiye gazetesi Kayıt varsa ortaya dökülsün. Bugün 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin dördüncü yıl dönümü. Ordu, Emniyet ve diğer kurumlarda ciddi temizlik yapıldı, örgütün finans kaynaklarına büyük darbe vuruldu. Lakin o geceyi bildikleri, darbe öncesi yaptıkları ”Erdoğan yakınca kaçacak”,”Ben Başbakan olacağım” beyanatlarıyla ortaya çıkan siyasilere bugüne kadar yargı, hesap sormadı.

Cumhuriyet gazetesi ”Öğretmenin Ayasofya hırsı”. Cumhuriyet Gazeteleri Manşet. Ayasofya’yı müzeye çeviren kararnamenin iptaline ilişkin davayı açan emekli öğretmen İsmail Kandemir’in daha önce bu yönde birçok girişimde bulunduğu ortaya çıktı. Yazdığı kitapta böyle bir kararname bulunmadığını, Atatürk’ün imzasının sahte olduğunu savunan Kandemir’in 2005’ye Danıştay’a yaptığı başvuru reddedilmişti.

Yeni şafak gazetesi ”İçeriye bin kişi alınacak”. 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya’ya Camii’nde 24 Temmuz hazırlıkları sürüyor. Dört bin kişi hacimli camide sosyal mesafe kuralına uyulacağı için, ilk namazda içeriye bin kişi alınacak. Ancak, Ayasofya Camii çevresi ve meydanda, Türkiye’nin dört bir yanında gelecek on binlerce kişinin bu heyecana ortak olması bekleniyor.

Karar gazetesi ”Kurbana SMS’le randevu”. İstanbul Valiliği, kurban kesim yerlerinde uygulanacak tedbirleri açıkladı: Kurban kesim noktalarının kapasiteleri 20 Temmuz’a kadar duyurulacak. İşletmeciler her gün için oluşturacakları randevulu kesim bilgisini içeren listeyi kurban kesim yerinin girişine asacak. Kesim saatine ilişkin randevu bilgisi vatandaşlara SMS’le bildirilecek. Bayramın üç gününe eşit sayıda randevu oluşturulacak. Hisseli kesimlerde en fazla iç kişi maske kuralına uyarak alanda bulunabilecek.

Türkgün gazetesi Kayıt varsa ortaya dökülsün

”Devletin sahibi Türk milletidir”. Kayıt varsa ortaya dökülsün. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasfoya’nın kilisede değil, müzeden camiye dönüştürüldüğünün altını çizdi. Erdoğan, ”Türkiye’De devletin sahibinin de istiklal ve istikbalimizin teminatının da milletimiz olduğunu 15 Temmuz’da bir kez daha gördük. Milli iradenin üstünlüğüne yaptığımız vurgunun isabeti de 15 Temmuz’da bir kez daha teyit olmuştu” dedi. Dost ve kardeş Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ın yaptığı saldırıları şiddetle kınayan Erdoğan, ”Her türlü saldırı karşısında Azerbaydan’ın yanında yer alacağız” diye duyurdu.

Milli gazetesi ”Bütün darbelere karşıyız”. Milli Gazete Manşet. Yakın tarihte 1960, 1971, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerine şahit olduklarını hatırlatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti: ”Özellikle 12 Eylül ve 28 Şubat’ın bizatihi mağduru olduk. Erbakan Hocamızla birlikte 12 Eylül’de hapse girdik. Bundan dolayı asker postalı altında bir idarenin ne demek olduğunu en iyi bilenlerden birisi Milli Görüş hareketi mensuplarıdır. Bu sebeple biz, 15 Temmuz başta olmak üzere, bütün darbelere karşıyız ve hiçbirini tasvip etmeyiz.”

Yeni akit gazetesi ”Rusya: Ayasofya Türkiye’nin içi dışı”. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Ayasfoya’nın cami olarak ibadete açılması ile ilgili olarak, ”Genel anlamda biz bunun Türkiye’nin kendi içişleri olduğu düşüncesinden yola çıkıyoruz. Dolayısıyla da buna bizim ne de başkalarının karışmaması gerekiyor” dedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi de ”Ayasofya’nın durumuyla ilgili karar, Türkiye’nin iç meselesidir” diyerek karardan mutluluk duyduklarını söyledi.

Aydınlık gazetesi ”Uzaylı gibi hissetmiyorum”. Sağlam, 1995 yılında Samsun’da doğdu. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda okudu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Master programını kazandı. İtalya ve İngiltere’De kariyer yapmayı planlıyor. Öğrendiklerini ülkemizde gelecek kuşaklara aktarmak istediğini belirten Sağlam, Z kuşağındakiler gibi video oyunlarına düşkün. Sağlam, ”Z kuşağına biraz uzaylı gibi bakılıyor, ama ben kendimi uzaylı gibi hissetmiyorum” diyor.

Yeni birlik gazetesi Kayıt varsa ortaya dökülsün

”Doğrudan maliyet yaklaşık 158 milyar dolar”. Kayıt varsa ortaya dökülsün. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin aynı zamanda Türk ekonomisine karşı da bir darbe olduğunu ifade ederek, ”FETÖ darbe girişiminin ülke ekonomisine doğrudan maliyetinin yaklaşık 158 milyar dolar olduğunu dikkati çekti. Şener, darbe girişimi sonrası süreçte yaşananlarla birlikte Türkiye’ye doğrudan yabancı sermaye girişlerinde gözle görülür bir yavaşlama yaşandığını, 2016’da 16 milyar dolan olan bu tutarın 2019’da 8,6 milyar dolara kadar gerilediğini dikkati çekti.

Milat gazetesi ”Milletimiz unutmadı”. Milat Gazeteleri Manşet. Şehit Ömer Halisdemir’in kardeşi Soner Halisdemir, ”4 yıl önce 15 Temmuz gecesi milletimiz yeniden dirildi. Bu millet, o hainliği asla unutmayacaktır. Şehidimizin kabri dolup taşıyor. Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bizler yaş aldık beki ama onlar milletimizin gönlünde gencecik yaşıyor. Rabbim, bu millete bir daha ‘darbe’ yaşatmasın” dedi.

Güneş gazetesi ”Kışlada erken terhis sevinci”. Askerlik süresini 6 aya indiren kanunla birlikte vatani görevini tamamlayanlar, komutanlarıyla vedalaştı. Kimi 5 gün, kimi de 6 ay önceden erken terhis sevinci yaşayıp evlerinin yolunu tuttu. İhtiyaç anında tekrar görev yapmak için hazır olduklarını belirten askerler, ”Ailelerimize erken kavuşacağımız için mutluyuz” dedi.

Yeni asya gazetesi Kayıt varsa ortaya dökülsün

”OHAL’ın maliyeti ağırlaşarak sürüyor”. Kayıt varsa ortaya dökülsün. 15 Temmuz kalkışmasının ardından ilan edilip iki yıl devam eden OHAL 1.5 milyondan fazla insanın hayatını alt üst ederken, olumsuz etkisini birçok alanda gösterdi. Raporda bu etkilerin bazıları şöyle sıralandı: Beyin göçü, finansal sermayenin kaçışı, sosyal kültürel güçte zayıflama, yeni üretim, modernizasyon, genişleme ve stratejik yatırımlarda kayıplar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522