Dolar 32,5575
Euro 34,9339
Altın 2.440,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Türkiye’de En Çok Okunan Gazeteler

Türkiye’de gazete okumak oldukça sık yapılan bir eylemlilik hali. Bu yazımızda sizlere ‘’Türkiye’de En Çok Okunan Gazeteler‘’ hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Gazeteler hakkında daha detaylı bilgileri de sizlerle paylaşırken, gazetelere nasıl ulaşabileceğinizi anlatacağız. Türkiye’den ve dünyadan gazeteleri  okumak için gazeteapp.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın.

[php_everywhere]  

Başlıklar

Gazeteler

Gazeteler, kitlesel  iletişim araçları arasında en çok kullanılanlardan birisidir. Yaşı da oldukça eskiye dayanan gazete, gün geçtikçe değerini korumaya devam etmektedir. Günümüzde dijital medyaların gelişmesi ile birlikte gazetelerin Tiraj sayısı düşmüştür. Her geçen yıl gazeteler, Tiraj sayılarını düşürerek, online yayımcılığa daha fazla ağırlık göstermektedirler. Gazeteler, teknolojiyi takip ederek haberlerini ve güncel olayları dijital medya organlarında paylaşmaktadır.

Online gazeteciliğin gelişmesinin birçok avantajı olduğu kadar dezavantajı da bulunmaktadır. Örneğin gazeteler dijital organlardan yayın yaparak, oldukça geniş kitleye erişebilmektedirler. Online dünyanın hızı ve yayılma durumu oldukça gelişmiş durumdadır. Ayrıca gazeteler, dijital nimetleri kullanarak, haberleri daha geniş detayları ekleyebilmektedir.  Kağıt tüketiminin dolayısıyla daha fazla ağaç kesilmesinin de önüne geçilmiştir. Gazetelerin online yayın yapmasının dezavantajları arasında oldukça önemli durumlar bulunmaktadır. Örneğin gazeteler, dijital yayımlara geçiş sağlayarak gelir oranlarını oldukça düşürmüşlerdir. Günlük yayımlanan gazete sayılarının her satışlarında kazandıkları maddiyat azalmıştır. Online yayıncılık da reklam gelirleri oldukça düşüktür. Diğer bir dezavantaj ise gazete okuma kültürünün seyrekleşmeye başlamasıdır.

Türkiye’de En Çok Okunan Gazeteler

Türkiye’de En Çok Okunan Gazeteler Nelerdir ?

Türkiye’de onlarca yayın yapan gazeteler bulunmaktadır . Gazeteler temelde Ulusal ve Yerel olarak nitelendirebilinirler. Bugün sizlerle paylaşacağımız yazı’da en çok okunan Ulusal gazeteler hakkında bilgiler vereceğiz. Öncelikle Türkiye’de en çok okunan gazeteleri sizlere listeleyeceğiz. Devamında gazeteler hakkında detaylı bilgileri bulabileceksiniz.

 

Türkiye’de en çok okunan gazeteler yukarıda sizlerle paylaştığımız isimlerden oluşuyor. Bu liste düzenli olarak değişebilen bir yapıya sahiptir. Günlük gazetelerin Tiraj sayıları değişebilir. Ayrıca verilerin tamamı yıllık ortalama verilerden oluşmaktadır. En çok okunan gazeteler arasında detaylı bilgilere ise yazının devamında ulaşabilirsiniz.

 

Sözcü

Sözcü gazetesi yayım hayatına 27 Haziran 2007 yılında başladı. Gazetenin merkezi  İstanbul’da bulunmaktadır. Gazetenin Genel yayın yönetmenliğini Metin Yılmaz üstlenmektedir.  Kadrosun’da Türkiye’den oldukça önemli gazetecileri barındırmaktadır. Türkiye’de en çok okunan gazeteler arasındadır. Gazete ilk Tiraj sayısını 60.000 adet olarak basmıştır ve sayının tamamı satılmıştır. İlerleyen yıllarda ortalama 150.000 tiraja çıkartmıştır. Gazete 2010 yılında ise 210.000 sayısına ulaşmıştır. 2020 yılı itibari ile Türkiye’de en çok okunan ilk iki gazeteden birisi olmuştur. Sabah gazetesi ile değişen Tiraj sayılarıyla rekabet etmektedir.  Gazete günlük olarak basılıp, satılmaktadır. Gazete’nin market fiyatı ise 1.50 TL olarak belirlenmiştir. Sözcü gazetesi, dijital yayında yapmaktadır. Dijital çağa ayak uyduran gazete, geniş okuyucu kitlesine erişebilmiştir. Sözcü gazetesi ve Türkiye’de en çok okunan Ulusal ve Yerel gazeteleri, gazeteapp.com adresinden bulabilir dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

 

Sabah

Sabah gazetesi yayın hayatına 22 Nisan 1985 yılında başlamıştır. Gazete, yaklaşık 35 yıldır günlük olarak basılarak satılmaktadır. Geniş konu başlıkları ve gündeme dair haberler ile dikkat çeken gazeteler arasındadır. Sabah Gazetesi; ‘’Türkiye’nin en iyi gazetesi‘’ sloganıyla manşetlerini oluşturmaktadır. Yazar kadrosunda Türkiye’den önemli gazetecileri de bulunduran Sabah Gazetesi, oldukça okunan gazeteler arasındadır. Sabah gazetesi uzun yıllardır Almanya’da  ve Avrupa’da yaşayan Türkleri içinde yayın yapmaktadır. Almanya’nın Frankurt şehrinde basılan gazete orada da oldukça okunmaktadır. Gazete, Tiraj sayısıyla da dikkat çekmektedir. Türkiye’de en çok Tiraj yapan iki gazeteden birisidir. Sözcü gazetesi ile günlük değişen  ve rekabet eden Tirajı mevcuttur. Sabah Gazetesi; Gündem, Siyaset, Sağlık, Bilim, Eğitim, Spor, Sanat, Medya ve Magazin gibi geniş konu başlıkları üzerinden manşetlerini hazırlamaktadır. Tecrübeli ve deneyimli yazar kadrosuyla gündemin nabzını tutmaktadır. Sabah gazetesi ve Türkiye’de yayın yapan tüm gazeteleri, gazeteapp.com adresinden ulaşabilir, dilediğiniz gibi okuyarak gündem hakkında fikir edinebilirsiniz.

Hürriyet

Hürriyet Gazetesi, Türkiye’nin en köklü gazetelerinden birisidir. Hürriyet Gazetesi  ilk sayısını 1948 yılında  ‘’ Ürdün ve Irak Orduları Filistin’e Girdi ‘’ manşetiyle yayım hayatına başlamıştır.  Takvimler 1990 yılını gösterdiğinde gazetenin Yönetim Kurulu üyelerinden ve gazetenin yazarı Çetin Emeç, şahsi aracına binerken, uğradığı silahlı saldırıyla hayatını kaybetti. İlerleyen yıllarda gazetenin hisselerinin %70’i Doğan Yayın Holding’e devredil ve Hürriyet Gazetesi Doğan Yayın Holding’ine bağlı olarak yayın hayatını sürdür. Gazete, Türkiye’de en çok okunan gazeteler arasındadır. Geniş konu başlıkları ve tecrübeli köşe yazarlarıyla gündemin nabzını tutmaktadır. Hürriyet Gazetesi, Sözcü Gazetesi ve Sabah Gazetesi günlük değişen Tiraj sayıları ile birbirleri arasında rekabet içerisindedirler. Gazete, sayılarının yanında ek basımlarda yapmıştır. Bunlardan bazıları; Hürriyet Pazar, Hürriyet E- Yaşam, Hürriyet Kampüs ve Hürriyet Kitap, Sanat gibi ekler ile okuyucularına armağan etmişlerdir. Hürriyet gazetesini ve Türkiye’de yayın yapan tüm gazeteleri, gazeteapp.com adresinden bulabilir dilediğiniz gibi okuyarak gündem hakkında detaylı bilgilere erişebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522