Dolar 32,5362
Euro 34,9531
Altın 2.456,46
BİST 9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

18 Nisan Bursa Haberleri

Başlıklar

18 Nisan Bursa Haberleri A gazetesi

”İyi yaptığımızı zannederken”. 18 Nisan Bursa haberleri .Salgın sürecinin hem toplumsal birlikte beraberlik hem de şehirlerin sağlığı açısından çok önemli ve değerli sonuçları ortaya çıkaracağını ifade eden Aktaş, ”Yaptığımız bazı çalışmalarla bazen maalesef şehre zarar verebiliyoruz. Bazen iyi yaptığımızı zannettiğimiz şeyler kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu süreçten sonra insan ve toplum sağlığını daha öncelikli olarak de alan tavırları, projeleri, anlayışları ortaya koymamız gerekiyor” vurgusu yaptı.

Bursa haber gazetesi ”Tamamen yerli solunum cihazı”. Sahra adı verilen mekanik solunum cihazını inceleyen Akar, MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere’den cihaz ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından Bakan Akar, ”Türkiye’nin koronavirüs ile amansız bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Milli Savunma Bakanlığının da bu mücadelede üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını die getiren Akar, ”Bu mücadelede başarılı olmak için yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık, yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Bursa hakimiyet gazetesi ”Yerli ve milli hayat öpücüğü”. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurum’nca tamamen yerli ve milli imkanlarla mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı. Akar, ”Cihazın seri üretimine en kısa sürede geçmeyi planlıyoruz. Hedefimiz haftada 500 mekanik solunum cihazı üretmek” dedi.

Bursa hayat gazetesi

”Yıldırım’da trafik düğümü çözülüyor”. Yıldırım Belediyesi, Ankara yolu ve yakın çevre yolundaki trafik yoğunluğunu azaltacak 35 metrekarelik Mevlana yolunun açılması için ilk kazmayı vurdu. Yunus Emre Bulvar’nı Özdilek Caddesi’ne bağlayacak yolun ilk etabının açılması için 13 binanın hak sahibi ile mutabakata varıldı, bir hak sahibi ile görüşmeler devam ediyor.

Bursa sancak gazetesi ”O satılık kalemler yok”. 2 gündür yaptığımız haberlerin sonrasında Burkay yine en iyi yaptığı işi yaptı. Üretim mi? Hayır tabii ki de laf edildiği. Gazetemizin yaptığı habere olay Gazetesi’nden cevap vermekte Burkay’a yakışan bir davranış biçimi. Nedeni de basit aslında çünkü Sancak Gazetesi halkım kalemidir. Satılık kalemlerimiz bulunmaz. Peki ne demiş Burkay? Yeni bir icra kurulu oluşturulacakmış ve maske üretimi için kolları sıcayacaklarmış. Mış mış mışta miş miş miş . Tabi ki şimdilik lafta henüz bir icraat yok. Hani derler ya yağmasan da gürle.

Bursa şehir gazetesi ”Davut Aydın kapı kapı maske dağıttı”. Korona virüs salgını sürecini en iyi yöneten belediyelerin başında yer alan Yenişehir Belediyesi, bir çok belediye ve kurum bahane üretirken Yenişehir halkıma her alanda destek sağlıyor. Sinnapaşa Külliyesi’nde atölye kurup maske üreten Yenişehir Belediyesi, tam 84 bin maskeyi vatandaşlara dağıttı. Yenişehir Belediyesi binlerce maskeyi bu süreçte vatandaşlara ulaştırdı. Belediye Başkanı personeliyle birlikte sokak sokak gezerek vatandaşların evine kadar maske dağıttı.

Bursa’da Meydan gazetesi 18 Nisan Bursa Haberleri

”Karantinadaki mahalleye büyük destek”.Bursa’da Keles ilçesine bağlı, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki 66 haneli Yazıbaşı Mahallesi, 7 Nisan’da korona virüs vakalarındaki artış yüzünden İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarfından karantinaya alınmıştı. Mahaleyye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, 235 nüfuslu mahallede vatandaşların yardımına Büyükşehir Belediyesi yetişti. Hazırlanan meyve ve sebzeden oluşan pazar filesi ile dezenfeksiyon malzemeleri Yazıbaşı sakinlerine dağıtıldı.

Bursa gazetesi ”78 bin 546 vaka”. Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadelede gelinen son durum hakkında konuştu. Bakan Koca, bugün yapılan 40 bin 270 koronavirüs testinden 4 bin 353’ünün pozitif çıktığını, 126 hastanın hayatını kaybettiğini, 1542 hastanın iyileşerek, taburcu edildiğini belirtti. Koca, toplam vaka sayısının 78 bin 546, toplam can kaybının 1769 olduğunu söyledi. Önümüzdeki haftanın vaka sayıları bakımından kritik olduğunu ifade eden Bakan Koca, ”Gelecek bir hafta 10 gün içerisinde, zirve noktasını görebiliriz. Bu sürecin ardından, artış hızının düşüşüyle birlikte Önümüzdeki günlerde plato olması şaşırtıcı olmayacak. Yeni dalgalanma olmaması için vatandaşlarımız tedbirlerden vazgeçmemeli, biraz daha sabır” dedi.

Kent gazetesi ”yine 48 saat evdeyiz”. Hafta sonları vatandaşların piknik yerlerine akın etmelerini önlemek adına getirilen sokağa çıkma yasağın yüzünden 48 saat süreyle yine eve kapandık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bu hafa sonu da sokağa çıkmanın 2 gün yasaklandığını duyururken, ‘Ama bu defa geçen haftaki kargaşanın devam etmemesi için gerekli her türlü tedbir alınacak’ demişti. Erdoğan yasağı çok önceden duyurduğu için bu kez vatandaşlar alışverişlerini zamana yaydı. İhtiyaçlarını son günde bıraksalar da, sosyal mesafe kuralına uygun hareket etti.

Olay gazetesi

”Kasap kuyruğu”. Bursa’da sokağa çıkma yasağına saatler kala halk, semt pazarları ve su dolum tesislerine akın etti. Kasap ve et satan marketlerin önlerinde de şimdiye kadar alışık olmadığımız kuyruklar görüldü. Vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaması ve bazılarının maskesiz olması da dikkat çekti.

Yenidönem gazetesi ”Stratejik sektörler”. Koronavirüs salgınından korunmak için sosyal izolasyon uygulayan vatandaşlar mecbur kalmadıkça evlerinde çıkmıyor. Ancak doğal gaz, elektrik, petrol, lojistik gibi stratejik sektörlerde çalışan işçiler hizmetlerin aksamaması için her gün sokakta olmak zorunda. Enerji şirketlerinin faturalandırma biriminde çalışan işçiler ise büyük zorluklarla karşılaşıyor. Her gün kapı kapı gezip fatura kesen görevlilere tepki gösteren bir vatandaş, ”Benim 2 çocuğum var. Her yeri geziyorsunuz. Ne bileyim sizde koronavirüs olmadığını” diyerek kapısını açmadı.

Marmara gazetesi

”İpekçilik Caddesi sil baştan”. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 11 yıldır programda olmasına rağmen bir türlü yapılamayan İpekçilik Caddesi’ni sil baştan yeniliyor. Kentin en önemli kuzey güney akslarından biri olan ve Setbaşı’ndan kentin güneyine uzanan, yaya ve araç trafiği bakımından yoğun bir şekilde kullanılan İpekçilik Caddesi’nde de çalışmalara başlandı. AYKOME’de alınan kararla tüm altyapı kurumları İpekçilik Caddesi’nde eş zamanlı bir çalışma başlatırken, doğalgaz elektrik, su ve kanalizasyon hatları da yenileniyor.

 

17 Nisan Bursa Gazeteleri 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522